Før kampen: Southampton

Oppdatert: 23. January 2023

Det er klart for Semifinale i Carabao Cup, det spilles to kamper mellom lagene og første kamp tar plass på St Mary’s Stadium i morgen kveld Kl. 21.00. Kampen sendes på tv-skjermen og vises på TV3+.

Dato: 24. januar 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St Mary’s Stadium

Dommer: Stuart Attwell

Newcastle United

Det ruller videre for Newcastle som etter 20 kamper ligger på tredjeplass i Premier League. Sesongen ligger an til å overgå alles forventninger og ypper seg med de antatte storlagene. Etter poengdelingen mot Palace på lørdag skrevet Eddie Howe ny historie i Newcastle. Aldri før har Newcastle gått ubeseiret 15 kamper på rad i verdens gjeveste liga. De tok seg greit videre i kvartfinalen mot Leicester og går inn i sin første semifinale på nesten 50 år i ligacupen. Med et dønnsolid forsvar, er det få lag som har klart å sette ballen forbi Nick Pope denne sesongen, keeperen har nå stått i buret i nesten 14 timer uten slippe inn, men fremover på banen har det vist seg å være vanskeligere de siste kampene. Callum Wilson har ikke satt ballen i nettet på åtte kamper, det er det  lengste han har gått uten scoring siden hans ankomst til klubben. Newcastle går inn som klare favoritter i løpet av semifinale kampene mot Southampton og har seiret over laget fra sørkysten de to siste oppgjørene mellom klubbene.

Skader/Suspensjoner
Jonjo Shelvey Ute med skade
Emil Krafth Ute med skade
Matt Targett Ute med skade

 

Southampton

Southampton sliter for tiden, de står med 15 poeng på de 20 første kampene i ligaen og innehar derfor sisteplass. De står i fare for å ta turen ned til Championship om det ikke tas grep snarest. Laget fra sørkysten tok farvel med Ralph Hassenhüttl i november etter at Newcastle overkjørte laget på hjemmebane. Rimelig ukjente Nathan Jones kom inn som erstatter og har ikke mye å skryte av utenom avansementet til semifinalen. Den tidligere Luton treneren står med seks kamper i ligaen for the saints og fasiten er en seier og resten tap. De sjokkerte i kvartfinalen og slo Manchester City 2-0 hjemme på St Mary’s. Jones har mye å tenke på før morgendagen, laget sliter med å score og nå venter ligaens tøffeste forsvar.

Skader/Suspensjoner
Alex McCarthy Usikker
Armel Bella-Kotchap Usikker
Julian Larios Ute med skade
Valentino Livramento Ute med skade
Theo Walcott Usikker
Stuart Armstrong Ute med skade

Statistikk

Historikk mot SOU i PL
Seier 18
Uavgjort 9
Tap 16
Totalt ant. kamper 43

 

Siste 5 oppgjørene mot hverandre
Southampton 1-4 Newcastle 06.11.22
Southampton 1-2 Newcastle 10.03.22
Newcastle 2-2 Southampton 28.08.21
Newcastle 3-2 Southampton 06.02.21
Southampton 2-0 Newcastle 06.11.20

 

You must be logged in to post a comment Login