Før kampen: Southampton

Oppdatert: 06. February 2021

Pilene peker nedover for det skadeskutte mannskapet til Ralph Hasenhuttl.

Dato: Lørdag 6. februar
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Craig Pawson

Motstanderen
Southampton har fire tap på rappen i ligaen. Sist ble det hele 0-9 på bortebane mot Manchester United. Det hører til historien at Hasenhuttls lag fikk én utvisning etter knappe to minutter. De siste dårlige resultatene består nok av en kombinasjon av tøff motstand og en begredelig skadesituasjon i klubben. Hele seks av ni på innbytterbenken sist tilhører egentlig førstelaget, mens to i startelleveren; Alexandre Jankiewitz og Kayne Ramsay, hadde tre opptredener for A-laget til sammen før midtukekampen gikk av stabelen.

Sett bort fra den vonde utviklingen har The Saints virkelig imponert denne sesongen. Laget befinner seg på 12.-plass med 29 poeng. Før de siste fire serierundene stod laget med åtte seiere, fem poengdelinger og fire tap. Nå har sistnevnte doblet seg før laget tar turen til Nordøst-England.

Lagene
Southampton pådro seg to utvisninger i den grufulle forestillingen mot Manchester United i midtuken. Allerede etter to minutter ble midtbanespilleren Alexandre Jankewitz sendt i dusjen. Den unge sveitseren er med det utilgjengelig til lørdagens kamp. Det var i utgangspunktet også midtstopperen Jan Bednarek, som også fikk marsjordre mot Manchester United. Southampton valgte imidlertid å påklage avgjørelsen, og fikk medhold av FA. Polakken, som har hatt en svært god sesong, blir derfor etter alt å dømme å finne i gjestenes startellever.

Fra før er Nathan Tella, Theo Wallcott, Michael Obafemi og William Smallbone ute med skader. Trioen Mohamed Salisu, Stuart Armstrong, Ibrahima Diallo regnes som usikre, men mister sannsynligvis kampen. Det er et større håp knyttet til at Kyle Walker-Peters, Oriol Romeu og Jannik Vestergaard blir klar til lørdagens oppgjør.

Deadline Day-signeringen fra Liverpool Takumi Minamino, som har kommet på lån, er tilgjengelig til kampen. Shane Long ble utlånt til Bournemouth, og er dermed ikke tilgjengelig.

Sannsynlig lagoppstilling: McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Minamino, Ward-Prowse, Romeu, Redmond – Adams, Ings

Steve Bruce er fortsatt tvunget til å måtte klare seg uten Jamaal Lascelles og Federico Fernandez. Jamal Lewis og Paul Dummett sliter også med skader, og det er usikkert om duoen blir tilgjengelig. Det er også usikkert om Ciaran Clark rekker kampen, som følge av at partneren hans er på sykehuset i forbindelse med en fødsel.

Både Matt Ritchie og Sean Longstaff ble utelatt fra kamptroppen mot Crystal Palace. Mens Ritchies fravær sannsynligvis var begrunnet i en mulig forestående overgang til Bournemouth dagen i forveien, er det ikke godt å si om sistnevnte utelates på grunn av dårlige prestasjoner eller en mulig konflikt med Steve Bruce. Newcastle-sjefen uttalte på fredag at han ikke har noe problem med å innlemme Ritchie i startelleveren igjen, og antydet at skotten ville starte kampen om ikke Lewis ble klar.

Ellers er Joe Willock, leiesoldaten fra Arsenal, tilgjengelig. Det er også Christian Atsu, som er inkludert i 25-mannstroppen, etter at DeAndre Yedlin etterlot seg et tomrom i troppen.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Schar, Clark (Dummett (Hayden)), Lewis (Ritchie) – Shelvey, Hayden (Matty Longstaff), Willock – Almiron – Wilson, Fraser

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login