Før kampen: Crystal Palace

Oppdatert: 31. January 2021

Newcastle imponerte som bare det mot et knallsterkt Everton på bortebane. Nå gjenstår det å se om Skjærene klarer å opprettholde flyten mot Ørnene fra London.

Dato: Tirsdag 2. februar
Kampstart: Kl. 21.15 på St. James’ Park
Dommer: Darren England

Motstanderen
Crystal Palace ankommer Newcastle med en sterk 1-0-seier mot Wolverhampton i bagasjen. I de tre foregående kampene har Roy Hodgson og laget hans maktet å skaffe seg ett poeng etter 0-0 mot Arsenal, mens det ble tap mot formsterke Manchester City (4-0) og West Ham (2-3).

Palace holder til på trettendeplass før tirsdagens oppgjør. Skulle Newcastle ta alle tre poengene, vil de komme opp i ryggen på gjestene. Før runden er det fire poeng som skiller lagene. Når det gjelder mål i begge retninger er lagene relativt like: Newcastles målforskjell er 21-34 mot Palaces 25-36. Det er kun West Bromwich på nest siste plass som har sluppet inn flere enn London-klubben: 50 i tallet.

I overgangsvinduet har London-klubben hentet spissen Jean-Philippe Mateta, som ble linket til Newcastle da Allan Saint-Maximin sluttet seg til klubben. Debuten for The Eeagles har latt vente på seg, men den kommer sannsynligvis i løpet av tirsdagens kamp.

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes på Selhurst Park i november, vant Newcastle 0-2. Da var det ingen andre enn selveste Callum Wilson og en ellers vanligvis målsky Joelinton, som scoret målene. Sist gang lagene møttes på St. James’ Park førte Miguel Almirons første fulltreffer for klubben at The Magpies vant 1-0. Den foregående sesongen endte det 0-1 til gjestene i Newcastle, mens en må helt tilbake til 1997/98-sesongen for å finne neste gang Ørnene beseiret The Magpies på St. James’ Park.

Historisk har Newcastle innkassert 28 seiere, tapt elleve ganger og spilt ni uavgjorte oppgjør mot tirsdagens motstander. På disse kampene har Newcastle scoret 71 ganger, mens Ørnene kan vise til 38 mål. I Premier League er fasiten 10 seiere til The Magpies, fem poengdelinger og fire tap.

Lagene
På pressekonferansen etter lørdagens seier meddelte Steve Bruce at Jamaal Lascelles har pådratt seg en ny hamstringskade, og at midtstopperen dermed går glipp av denne kampen. Newcastle-sjefen la til at det var sannsynlig at 27-åringen nå ville være ute i flere uker. Tirsdagens oppgjør kommer også for tidlig for Federico Fernandez. Det er ventet at argentineren snart vil være tilgjengelig igjen. Paul Dummett skal imidlertid være disponibel, selv om 29-åringen ble utelatt fra lørdagens kamptropp.

Sean Longstaff ble utelatt fra lørdagens kamptropp, noe som også har vært tilfellet for de to foregående kampene. Med mindre lillebror Longstaff forlater klubben på et utlån før overgangsvinduet stenger, er det vanskelig å se at Sean blir inkludert til denne kampen. En som iallfall ikke blir å se er DeAndre Yedlin, som befinner seg i Tyrkia og er klar for å signere for Galatasaray før overgangsvinduet stenger. Det gjenstår å se om Matt Ritchie går en tilsvarende skjebne i møte før mandagen er omme. Skotten ble utelatt fra lørdagens kamptropp, etter at samtaler med Bournemouth skal ha funnet sted.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Schar, Clark, Lewis – Hayden – Almiron, Shelvey, Hendrick, Fraser – Wilson

Gjestene må klare seg uten James McArthur, Connor Wickham, Jeffrey Slupp, Mamadou Sakho, Wayne Hennesey, James Tomkins og Nathan Ferguson.

Sannsynlig lagoppstilling: Guaita – Clyne, Koutate, Dann, Van Aanholt – Townsend, McCarthy, Milivojevic, Eze – Zaha, Benteke

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login