Før kampen: Chelsea

Oppdatert: 14. February 2021

Newcastle må klare seg uten en viktig trio når hjemmelaget øyner muligheten til å kapre den viktige fjerdeplassen.

Dato: Mandag 15. februar 2021
Kampstart: Kl. 21:00 på Stamford Bridge
Dommer: Peter Bankes

Lagene
Vertene må definitivt klare seg uten Thiago Silva. Etter alt å dømme kommer kampen for tidlig også for verdens dyreste tysker, Kai Havertz. Andreas Christensen måtte kaste inn håndkleet etter én omgang i midtukekampen mot Barnsley. Dansken skal imidlertid være klar til dyst igjen. Det samme gjelder for Timo Werner, som måtte stå over i midtuken.

Sannsynlig lagoppstilling: Mendy – Rudiger, Christensen, Azpilicueta – James, Jorginho, Kovacic, Chilwell – Mount, Giroud, Werner

Skadeproblemene i Newcastle er nå av det vonde slaget. Callum Wilson, Javier Manquillo og Fabian Schar måtte alle kaste inn håndkleet mot Southampton sist. Det er antatt at trioen vil være ute av spill i omkring åtte uker. På den positive siden er Ciaran Clark tilgjengelig igjen, mens det er håp om at både Jamaal Lascelles og Federico Fernandez rekker kampen.

Newcastle må også klare seg uten Jeff Hendrick, som pådro seg to gule kort mot Southampton. Det er uvisst om Sean Longstaff tar hans plass i troppen, etter å ha blitt utelatt helt siden 18. januar, da Arsenal vant 3-0 i London.

Som følge av skaden på viktige Wilson, er det mulig at man skjer et bytte i taktikken mot mektige Chelsea. Og da av det mer defensive slaget. Ifølge Steve Bruce har han imidlertid ingen planer om å endre spillestilen mot hovedstadsklubben. Det mest nærliggende er nok at Joelinton eller Dwight Gayle erstatter Wilson, men Ryan Fraser er også et alternativ. Det er også Andy Carroll, men han passer nok minst til den offensive kampplanen som vi har sett i det siste.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Krafth, Fernandez, Lascelles, Lewis – Hayden, Shelvey, Willock – Almiron – Joelinton, Saint-Maximin

Motstanderen 
Chelsea overlistet Barnsley med en 0-1-seier i FA-cupens femte runde på torsdag. Etter at Thomas Tuchel overtok sjefsstolen i London-klubben, har The Blues tre ligaseiere på rappen, etter 0-0 mot Wolverhampton i 47-åringens ilddåp. Skulle London-klubben ta alle poengene på mandag, vil laget hans innta den viktige fjerdeplassen. Etter at Tuchel kom til makten, har Chelsea kun sluppet inn ett mål på disse fem kampene. Siden tyskerens ankomst er det kun Manchester City som har tatt flere poeng i ligaen enn de mørkeblåe.

Det er kun Manchester City (14) og Arsenal (23) som har sluppet inn flere baklengsmål enn mandagens verter. Med en målforskjell på 38-24 får man et bilde av et lag som scorer mye mål og som er relativt stabile i de bakerste lagdelene. Motsatt kan sies om Newcastle, som kan vise til 25 scoringer og 38 baller i eget nett.

Chelsea er det tredje beste hjemmelaget i ligaen, og er kun slått av Manchester City og Liverpool. Fasiten på Stamford Bridge er to tap, fem seiere og fire uavgjorte.

Innbyrdes oppgjør
Stamford Bridge er en ordentlig marerittarena for The Mapgies. I Premier League-æraen kan Skjærene kun vise til to seiere, hvorav kun én av disse var i ligaen. Den kampen husker alle som har fulgt klubben tett: 2-0-seieren i 2011/12-sesongen, da Papiss Cisse leverte to elleville fulltreffere.

De siste åtte oppgjørene i den blå delen av London har endt med åtte tap. Forrige sesong endte det 1-0 til hjemmelaget, mens det motsatte oppgjøret resultere i 1-0 i favør Newcastle. Tidligere denne sesongen vant Chelsea 0-2 i St. James’ Park.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login