Før kampen: Southampton

Oppdatert: 05. November 2020

Newcastle kunne nok ikke ha bedt om et bedre tidspunkt å møte The Saints på. Deres viktigste mann mister kampen, noe som synes å være tilfellet for andre sentrale brikker i Ralph Hasenhuttls lag som for tiden overpresterer. 

Dato: Fredag 6. november
Kampstart: 21:00 på St. Mary’s Stadium
Dommer: Peter Bankes

Motstanderen
Skulle The Saints kapre alle poengene på fredag, vil det bety at klubben rykker opp på førsteplass på tabellen. Det er et solid bevis på at Ralph Hasenhuttl og Co. har startet sesongen eksepsjonelt bra. Klubben står med 13 poeng etter syv serierunder, hvor laget har innkassert hele fire seiere. Per dags befinner klubben seg på en femteplass. Lagets to tap kom i løpet av de to første serierundene mot henholdsvis Crystal Palace (1-0) og Tottenham (2-5). Siden da har ikke The Saint sett seg noe tilbake, og er med det ubeseiret på sine siste fem ligaopptredener. Klubben opplevde for øvrig en liten nedtur i ligacupens andre runde, hvor Brentford ble for sterke. Brentford, med Ivan Toney i spissen, venter Newcastle i ligacupens kvartfinale neste måned.

Til tross for å ha sluppet inn 12 scoringer på de første syv kampene, har Alex MacCarthy holdt buret rent ved tre anledninger; mot Everton, West Bromwich og Burnley. Hele 11 av de 12 baklengsmålene har kommet på bare tre oppgjør; mot Chelsea (3-3), Aston Villa (3-4) og Tottenham (2-5). Lagets siste to kamper har endt med seiere, mot henhodsvis Everton (2-0) og Aston Villa sist.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Jonjo Shelvey, Matt Ritchie, Martin Dubravka og Dwight Gayle. Ellers skal samtlige spillere være disponible.

Det meste tyder på at Steve Bruce kommer til å benytte seg av den samme formasjonen som han har gjort den siste tiden. Jacob Murphy hadde igjen en god kamp som offensiv høyreback i en femmer bak, og gis nok derfor fornyet tillit. Tilsvarende var Sean Longstaff svært god i trio på midtbanen, noe som nok honoreres med en plass i startoppstillingen.

Allan Saint-Maximin har vært overraskende paff siden hans strålende kamp mot Burnley for ganske nøyaktig fire uker siden, og lider nok av formasjonsendringer, hvor han har hatt en mer eller mindre fri rolle bak Callum Wilson. Det vil derfor ikke overraske om Ryan Fraser gis tillit fra start på franskmannens bekostning. Fraser hadde et friskt innhopp mot Everton sist, og var mannen som serverte Wilson på den viktige 2-0-scoringen.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Murphy, Schar, Lascelles, Fernandez, Lewis – Fraser, Hendrick, S. Longstaff, Almiron – Wilson

På onsdagens pressekonferanse måtte Southampton-treneren meddele at målgarantisten Danny Ings ville være indisponibel til fredagens oppgjør. Bakgrunnen er en kneskade som den engelske landslagsspilleren pådro seg i lørdagens seier over Aston Villa. En annen viktig herremann, venstrebacken Ryan Bertrand, mister også – etter alle solemerker å dømme – kampen, noe som bidrar til en liten krise på venstrebackplassen. Unggutten Jake Vokins er også nemlig ute med skade. Også viktige Jan Bednarek, midtbanespilleren William Smallbone og nysigneringene Mohammed Salisu og Ibrahima Diallo går sannsynligvis også glipp av fredagens batalje.

Sannsynlig lagoppstilling: McCarthy – Valery, Stephens, Vestergaard, Walker-Peters – Amstrong, Romeu, Ward-Prowse, Wallcott – Adams, Long

Innbyrdes oppgjør
Det tilsvarende oppgjøret endte forrige sesong 01 til The Magpies, etter en scoring av Saint-Maximin. De to foregående oppgjørene på St. Mary’s Stadium har endt med poengdelinger mellom lagene. De fire oppgjørene før der endte med seiere til de røde og hvite stripene.

Newcastle står ubeseiret på de siste seks oppgjørene mot Southampton, hvorav de tre siste hjemmeoppgjørene har endt med trepoengere. På disse seks kampene har Newcastle holdt nullen hele tre ganger og kun sluppet inn tre scoringer. Hele ni scoringer har det blitt til skjærene som normalt er ganske beskjedne fremover på banen.

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login