Før kampen: Chelsea

Oppdatert: 20. November 2020

Newcastle har en jobb å gjøre etter en svært skuffende og tam forestilling mot Southampton sist. En helt annen slagplan må klekkes og gjennomføres om det skal bli poeng mot Frank Lampards stjernegalleri. 

Dato: Lørdag 21. november
Kampstart: Kl. 13:30 på St. James’ Park
Dommer: Andre Marriner

Motstanderen
Chelsea befinner seg på en fin femteplass, med kun tre poeng opp til Leicester som topper tabellen. På grunn av at lørdagens batalje på St. James’ Park er den første kampen som spilles denne runden, vil Chelsea, på grunn av sin målforskjell, toppe ligaen i noen timer om The Magpies skulle la seg overliste av Frank Lampards menn. Til sammenligning ligger Newcastle på en 13.-plass, fire poeng bak Chelsea.

Chelsea står med kun ett tap så langt denne sesongen, om man ser bort ifra tapet på straffekonkurranser mot Tottenham i ligacupens åttendedelsfinale. Tapet kom mot Liverpool (0-2) i ligaens andre runde. I den kampen ble Andreas Christensen utvist like før pause på stillingen 0-0.

Chelsea topper sin gruppe i Mesterligaen etter tre kamper, hvorav laget står med syv poeng. Ettersom Krasnodar og Rennes står med ett poeng hver, virker veien til utslagsspillet å være svært komfortabel for The Blues.

Lagene
Martin Dubravka og Dwight Gayle er fremdeles utilgjengelige. Paul Dummett mister også kampen, etter å ha slått opp igjen skaden i hamstringen som har slitt med siden januar.

På den gledelige siden har Matt Ritchie sluttet seg til førstelagets treningsopplegg i løpet av landslagspausen, og skotten skal derfor være aktuell for en plass i kamptroppen. Ritchie har ikke vært i aksjon siden slutten av september, og han har bare tre kamper på samvittigheten denne sesongen. Den energiske 31-åringen vil nok derfor i beste fall bli tildelt en plass på innbytterbenken. Jonjo Shelvey har også deltatt på treninger denne uken. Steve Bruce uttalte på fredagens pressekonferanse at midtbanegeneralen er disponibel til kampen.

Bruce kunne videre orientere om at Ryan Fraser mister kampen på grunn av en skade, mens det er åpent hvorvidt Callum Wilson blir å skue. Spissen har slitt med en strekkskade, men har deltatt på treningsfeltet denne uken. For øvrig spekulerer lokalavisen The Chronicle i at den offensive midtbanespilleren Elliot Anderson (18) kan bli inkludert i kamptroppen, etter at han har imponert stort for reservelaget den siste tiden.

Fabian Schar, Jeff Hendrick, Miguel Almiron, Emil Krafth og Jamal Lewis har siden sist vært på landslagsoppdrag for sine respektive nasjoner. I tillegg ble Ciaran Clark hasteinnkalt til Irlands tropp litt ut i landslangspausen, på grunn av en oppstått krise i forsvaret. Midtstopperen fikk imidlertid ingen minutter for landslaget sitt. Foruten Miguel Almiron, som ifølge rapportene leverte en svært god kamp mot Argentina, kan ikke spillerne vise til spesielt positive opplevelser. Almiron ankom Storbritannia først torsdag, og har derfor bare én trening med resten av laget i oppkjøringen til lørdagens kamp. Det gjenstår å se hvorvidt det har innvirkning på Bruce sitt laguttak.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Schar, Lascelles, Fernandez – Manquillo, Hayden, Shelvey, S. Longstaff, Lewis – Saint-Maximin, Wilson (Joelinton)

Hos vertene mister lynhurtige Christian Pulisic og talentfulle Billy Gilmour definitivt kampen. Det var også en stund knyttet usikkerhet om den tidligere Leicester-backen Ben Chilwell ville rekke kampen, men ettersom 23-åringen var å skue på England-benken på onsdag, antas han å være tilgjengelig. Verdens dyreste tysker, Kai Havertz, er usikker til kampen, som følge av nylig koronasykdom.

For øvrig uttalte Frank Lampard på torsdagens pressekonferanse at Thiago Silva sannsynligvis ville bli utelatt fra troppen, som følge at han først ankom London torsdag.

Sannsynlig lagoppstilling: Mendy – Azpilicueta, Zouma, Christensen, Chilwell – Kovacic, Kante, Mount – Ziyech, Abraham, Werner

Innbyrdes oppgjør
Newcastle vant det tilsvarende oppgjøret 1-0 forrige sesong, etter en sen overtidsscoring av Isaac Hayden. Foruten 1-2-tapet den foregående sesongen, så må man faktisk helt tilbake til 2011/12-sesongen for å finne sist gang The Blues tok alle poengene på St. James’ Park. Den gangen vant Chelsea 0-3, i en kamp hvor nåværende trener Frank Lampard ikke klarte å overliste Tim Krul fra krittmerket. På de siste syv kampene mellom klubbene på Tyneside, har Newcastle vunnet merkverdige fem av disse. Kun én av disse har resultert i tap for The Magpies.

På Stamford Bridge er det imidlertid en helt annen virkelighet. Chelsea har vunnet samtlige av sine åtte siste hjemmekamper mot Newcastle. En må helt tilbake til mai 2012 for å finne sist gang Newcastle tok poeng på Stamford Bridge. Den gangen tok Newcastle alle poengene etter en knallsterk 0-2-seier. Det er en kamp de fleste husker svært godt, ettersom Papiss Cissé leverte to elleville scoringer i verdensklasse.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login