Før kampen: Sheffield United

Oppdatert: 21. June 2020

Endelig kan Newcastle-fansen få se gutta i aksjon igjen! Det blir imidlertid ingen enkel opptakt, ettersom søndagens gjester sjeldent lar seg overliste på bortebane, i tillegg til å være gjerrige foran eget mål. 

Dato: Søndag 21. juni
Kampstart: Kl. 15.00 på St. James’ Park
Dommer: David Coote

Motstanderen
Sheffield United hadde en hengekamp til gode, og fikk æren av å sparke sesongen i gang igjen på onsdag. Det endte med 0-0 på bortebane mot Aston Villa, som for alvor kjemper om fornyet Premier League-kontrakt. Kampens store snakkis kom etter at Villa-keeper Ørjan Nyland tilsynelatende fomlet ballen over streken. Det meste tyder på at målteknologien sviktet i situasjonen, og at Chris Wilders lag dermed ble snytt for en viktig trepoenger. Laget fra Sheffield er nemlig for alvor med i kampen om spill i Europa. Det er henholdsvis kun to og fire poeng som skiller Sheffield United fra henholdsvis Manchester United og Chelsea, som befinner seg på henholdsvis femte- og sjetteplass. De røde djevlene har for øvrig unnagjort én kamp mer enn The Blades.

Før koronapausen var de røde og hvite trøyene i særdeles god form. Da stod laget med kun ett tap på sine siste ti kamper, som rett nok inkluderte tre FA-cupkamper mot lag fra lavere divisjoner. Tapet kom for øvrig mot Manchester City, mens det daværende siste oppgjøret endte med 1-0-seier mot tabelljumbo Norwich.

Kun Liverpool (12) har holdt nullen flere ganger enn Sheffield United (11) i ligaen denne sesongen. Til sammenligning har Newcastle og Martin Dubravka stengt buret ved ni anledninger. The Blades er et lag uten store stjerner, men kollektivt har Chris Wilders gutter vist at de holder et svært høyt nivå. Laget har sin definitivt styrke i det kollektivet presset med en glitrende lagmoral, med et særdeles habilt forsvar. Det er faktisk kun Liverpool (21) som har sluppet inn færre mål i ligaen enn The Blades (25). Til sammenligning har Dubravka plukket hele 41 baller ut av nettet. Alt tyder på at Newcastle må varte opp med en særdeles god kamp for å overliste det nyopprykkede laget: Sheffield United står nemlig med kun to (!) bortetap denne sesongen. Tapene kom mot henholdsvis Manchester City og Liverpool, hvor bare sistnevnte kan vise til færre bortetap. Riktignok skal det nevnes at Sheffield United kun har vunnet fire borteoppgjør, mens hele åtte har endt med poengdelinger.

Offensivt er ikke Sheffield United like gode, noe kun 30 scoringer på 29 kamper vitner om. Til sammenligning har Newcastle skrekkelige 25 fulltreffere, noe som er nest dårligst i ligaen.

Etter Newcastle venter tøffe oppgjør på rekke og rad for Wilder og hans mannskap. På seks av de da ni gjenstående kampene venter Manchester United, Arsenal, Tottenham, Wolves, Chelsea og Leicester. Det knalltøffe programmet og håpet om spill i Europa gjør nok at Sheffield United er sultne som løver når de gjester St. James’ Park.

Lagene
På fredagens pressekonferanse bekreftet Chris Wilder at midtstopper Jack O’Connell og midtbanespiller John Fleck er usikre til kampen. Duoen gikk glipp av onsdagens hengekamp mot Aston Villa, men Wilder virket optimistisk hva gjaldt de to spillernes tilgjengelighet.

Sannsynlig lagoppstilling: Henderson – Basham, O’Connell, Egan – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens – McBurnie, Mousset

Steve Bruce bekreftet på sin side at Sean og Matty Longtaff mister kampen, men ventet duoen tilbake på treningsfeltet neste uke. Matt Ritchie er usikker, men Bruce hintet om at skotten kunne rekke kampen. Både Ciaran Clark og Dwight Gayle har skader som de ikke har klart å riste helt av seg. Ettersom duoen ikke var i aksjon da Newcastle gjennomførte de to oppkjøringskampene mot Middlesbrough og Hull, ville nok spillerne uansett ikke være særlig aktuelle for denne kampen. Florian Lejeune pådro seg en smell i treningskampen mot Hull, i en kamp han for øvrig scoret i. Skaden skal ikke være alvorlig, men franskmannen går glipp av søndagens kamp.

Paul Dummett skal ikke være langt unna å riste av seg skaden som han pådro seg i januar, men spilleren vil uansett ikke være disponibel i sesonginnspurten. Dette som følg av at han ble utelatt fra Bruces 25-mannstropp for andre halvdel av sesongen. Tilsvarende skjebne fikk Jetro Willems, som uansett ikke vil kunne spille fotball med det første. Selv om låneoppholdet i Newcastle er over, er nederlenderen formelt Newcastle-spiller i ti dager til.

Alt tyder på at Newcastle fortsetter med en firer i forsvar, hvor Javier Manquillo og Danny Rose får fornyet tillitt på backene. Ifølge Bruce skal førstnevnte, som er på utgående kontrakt, være nær ved å signere en ny kontrakt med klubben. Spanjolen har hatt en svært god utvikling det siste året, og alt tyder dermed på at 26-åringen blir å finne i startelleveren også neste sesong. Ellers blir det spennende å se om Bruce foretrekker leiesoldaten Nabil Bentaleb eller hardtarbeidende Isaac Hayden ved siden av Jonjo Shelvey.

Sannsynlig lagppstilling: Dubravka – Manquillo, Fernandez, Lascelles, Rose – Shelvey, Bentaleb – Lazaro, Almiron, Saint-Maximin – Joelinton

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes sist vant Newcastle 0-2 på Bramall Lane, etter scoringer av Allan Saint-Maximin og Jonjo Shelvey. På de fem siste oppgjørene mellom lagene har The Magpies innkassert fire seiere. Sist gang lagene møttes på St. James’ Park var i 2010, i en kamp hvor en 2-1-seier sikret opprykket til Premier League for Chris Hughtons menn. Det første møtet mellom klubbene strekker seg helt tilbake til 1894 – en FA-cupkamp som Newcastle vant 2-0.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login