Før kampen: Sheffield Wednesday

Oppdatert: 06. January 2023

Nytt cupeventyr skal sparkes i gang og det er tid for FA-cupen. Newcastle kommer inn i tredje runde og skal ta turen til Hillsborough. De møter formlaget Sheffield Wednesday som spiller til daglig på nivå tre i England.

Dato: 7. Januar 2022

Kampstart: Kl. 19.00 Hillsborough

Dommer: Michael Salisbury

Newcastle United

FA-cupen i fjor endte på dårlig vis for Newcastle. Et hjemmetap mot Cambridge i første kamp, sørget for en brå stopp. Nå er det 2023 og nye muligheter i FA-cupen, Newcastle har ett bedre utgangspunkt denne sesongen. Laget fra nordøst ligger på en 3. plass i Premier League og er vanskelige å slå. De er ubeseiret på 17 kamper og er ubeseiret i 7 kamper på bortebane. Eddie Howe og hans mannskap kommer nettopp fra en tøff bortekamp på Emirates hvor de klarte å holde resultatet til poengdeling mot selveste ligalederen. Med den beste defensive statistikken i ligaen, får Sheffield en utfordring. Newcastle har ikke sluppet inn mål på sine siste fem offisielle kamper.

Til cupkampen mangler Howe, Jonjo Shelvey, Emil Krafth, Paul Dummett og Matt Targett som alle er ute med skader. Rekordsigneringen Alexander Isak har lenge vært på bedringens vei og Howe er kryptisk i sine uttalelser om når han vil være klar for kamper, men Isak skal være nære en retur ettersom han har fått deltatt på lagtreningene den siste uken. Han selv har uttrykt at han er klar for å komme i gang igjen og vise potensialet sitt. Det kan tyde på at den svenske superspissen vil bli å se morgendagens kamp.

(Ingen sannsynlig startoppstilling)

Sheffield Wednesday

Morgendagens motstander Sheffield Wednesday er i fin form om dagen. Klubben fra Sheffield ligger foreløpig på en andre plass i League One (nivå tre). De står nå ubeseiret på ni kamper og har skapt ett fort på hjemmebane, ubeseiret på 11 hjemmekamper. Laget scorer tredje mest i ligaen og slipper inn nest minst og har stø kurs mot Championship. De kommer fra en overbevisende 5-0 seier hjemme mot Cambridge. Sheffield har vært gjennom to runder i FA-cupen før de skal ut i dyst mot Newcastle i morgen. Den første runde vant de knepent 1-0 over Mansfield Town mens i andre runde var det litt mer komfortabelt og slo Morecambe 2-0.

Skadelisten til Sheffield er ikke lang, men inneholder en sentral spiller. Kapteinen Barry Bannan som har hatt en strålende sesong hittil, ble skader under en kamp forrige uke og blir ikke å se på banen for hjemmelaget. Den tidligere Wolves forsvareren Dominic Iorfa har hatt ett skadeavbrekk, men har den siste uken trent normalt og vil mest sannsynlig være en del av troppen i morgen. Spissen Lee Gregory er litt mer usikker om han vil være en del av troppen, trener Darren Moore sa at det var en mulighet at han ville være klar til kamp, men han var selv usikker på tilstanden.

(Ingen sannsynlig startoppstilling)

Tidligere oppgjør

Det er registret 130 oppgjør mellom klubbene. Første kamp som ble spilt mellom klubbene var helt tilbake i 1898 hvor det endte i poengdeling. Newcastle leder statistikken mot Sheffield og står med 57 seiere mot Sheffields 42 seiere. Resten av kampene har endt uavgjort. Newcastle har slitt mot Sheffield i nyere tid, på de siste tre kampene har motstander laget trukket det lengste strået hver gang.

You must be logged in to post a comment Login