Før Kampen: Leicester City

Oppdatert: 09. January 2023

Vi retter øyene mot morgendagen, da Newcastle skal prøve å sikre seg en semifinaleplass i ligacupen. Motstanderen er ingen ringere enn laget som ble knust 0-3 av Newcastle 26. desember på eget gress, Leicester City.

Dato: 10. Januar 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St. James Park

Dommer: Darren England

Newcastle United

Newcastle røk nylig ut av FA-cupen mot Sheffield Wednesday. Eddie Howe stilte et rimelig B-preget lag og hvilte flere nøkkelspillere til morgendagens kamp. På pressekonferansen sa han at han vil komme til å stille det sterkeste laget han har tilgjengelig, når det ligger en semifinale billett i premiepotten. Newcastle er solide på hjemmebane og kan vise til en rekke på 15 kamper uten tap på St. James Park. Sist Newcastle spilte en kvartfinale i ligacupen var 20/21 sesongen. Det endte i et 0-1 tap borte mot Brentford. Klubben fra nordøst-England har aldri løftet trofeet, men kom helt til finalen 75/76 sesongen. Manchester City ble for sterke og slo Newcastle 2-1.

Emil Krafth, Jonjo Shelvey og Matt Targett er fortsatt utilgjengelige med sine skader. Den skadeplagete vingen Allan Saint Maximin var rapportert syk lørdag, når Newcastle møtte Sheffield Wednesday. På spørsmål om han ville være en del av troppen i morgen, svarte Howe at de vil vurdere det i løpet av dagen.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling)

Leicester City            

Siden det tøffe tapet mot Newcastle har lite gått veien for Brendan Rodgers og Leicester. Et tøft borteoppgjør mot Liverpool og et surt hjemmetap mot Fulham. En liten opptur for gjestene i morgen er at det avanserte i FA-cupen mot Gillingham. Brendan Rodgers og co ligger fortsatt på en 13. plass i ligaen, men har ikke tatt ett eneste poeng siden før VM. Nedrykksstriden er nære med å ta igjen laget som kun er to poeng over første nedrykksplass.

Leicester har store skadeproblemer for tiden. Hele åtte spillere er enten helt utilgjengelig eller usikre til morgendagens kamp. De spillerne som ikke blir klare til kampen er James Justin, Jonny Evans, Ricardo Pereira, Kieran Dewsbury-Hall, Boubakary Soumare og Ryan Bertrand. Det er spørsmålstegn rundt stjernen James Maddison og Dennis Praet, Maddison vil mest sannsynlig ikke ta turen til Newcastle, men blir vurdert i dag. Belgieren Praet har respondert bra de siste dagene på tester og er mulig klar uten noen bekreftelse.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling)

Tidligere oppgjør

Det er registrert 31 oppgjør mellom klubbene i ligaen. Newcastle står notert med 14 seiere, den siste seieren kom i desember da Newcastle vant komfortabelt 0-3 på fremmed gress. Leicester står oppført med 12 seiere og de resterende kampene endte uavgjort. Newcastle har gått seirende ut de to siste oppgjørene mot hverandre.

You must be logged in to post a comment Login