Før kampen: Arsenal FC

Oppdatert: 02. January 2023

Velkommen til årets første kamp. 2023 skal sprakes i gang og det er klart for toppkamp mellom tabellener og tabelltreer. Newcastle tar turen til London når de skal kjempe om poeng mot Martin Ødegaard & co.

Dato: 3. Januar 2023

Kampstart: Kl. 20.45 Emirates Stadium

Dommer: Andy Madley

Newcastle United

Newcastle fikk kun ett poeng hjemme mot Leeds på nyttårsaften, i en kamp hvor de var dominerende og hadde full kontroll ville det seg ikke. Det siste touchet på ballen manglet, og det er første kamp siden midten av oktober Newcastle går målløse av banen. Til tross for uavgjort resultatet ligger klubben på tredjeplassen og innehar den beste defensive statistikken i ligaen med 11 mål imot på 17 kamper. Nick Pope står i tillegg med ni rene bur og topper statistikken. Newcastle er ubeseiret på de siste 14 offisielle kampene som lover godt når de skal ta turen til ligalederen i morgen.

Det er fem spillere som er ute med skader. Jonjo Shelvey, Emil Krafth og Paul Dummett er fortsatt ikke tilgjengelige. Alexander Isak nærmer seg en retur, men Eddie Howe har ikke lyst til å utsette rekordsigneringen for belastning før han er hundre prosent klar. Matt Targett var ikke å se i kamptroppen mot Leeds, han skal slitte med foten og det er omfanget av skaden er uklar.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Arsenal FC

Ligalederen har levert en strålende sesong i Premier League så langt. Mikel Arteta og hans mannskap har kun avgitt poeng ved to anledninger og da begge gangene på bortebane. De har skaffet seg en luke på 7 poeng ned til tabelltoer Manchester City. Laget fra London kommer nylig fra en 2-4 seier borte mot Brighton og har scoret 40 mål så langt.  Laget står med fem strake seiere i ligaen og har prestert godt ute i Europa. De vant gruppen sin i Europa League tidligere i høst og er klar for utslagspillet. Arsenal har opplevd en liten blemme i denne fantastiske sesongen da de røk overraskende ut på hjemmebane mot Brighton i tredje runde av ligacupen.

I møtet mot tabelltreer, mangler Mikel Arteta superspissen Gabriel Jesus som pådro seg en skade under VM. Reiss Nelson vil heller ikke bli klar til kampen i morgen og Emilie Smith Rowe er usikker, ettersom Arteta

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Aaron Ramsdale

Ben White – William Saliba – Gabriel – Oleksandr Zinchenko

Martin Ødegaard – Thomas Partey – Granit Xhaxa

Bukayo Saka – Edward Nketiah – Gabriel Martinelli

Innbyrdes oppgjør

Det er blitt spilt 54 kamper i Premier League tiden mellom klubbene. Arsenal kommer best ut av statistikken med 33 seiere mot Newcastles 11 seiere. Ti av oppgjørende endte med poengdeling. Det samme oppgjøret forrige endte 2-0 til hjemmelaget med scoringer av Bukayo Saka og Gabriel Martinelli.

You must be logged in to post a comment Login