Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 30. November 2019

Newcastle har en forferdelig statistikk mot Manchester City. Det er imidlertid godt nytt at stjernegalleriet har vist svakheter den siste tiden, i tillegg til å måtte klare seg uten en spiller som elsker å møte The Magpies.

Dato: Lørdag 30. oktober
Kampstart: Kl. 13:30 på St. James’ Park
Dommer: Chris Kavanagh

Lagene
Matt Ritchie og Jamaal Lascelles mister definitivt kampen. Det gjør også sannsynligvis DeAndre Yedlin, som har pådratt seg en skade i hoften. Ifølge Daily Mail mister også Andy Carroll kampen på grunn av en trøkk i ribbenet.

Sean Longstaff har imidlertid blitt klarert for spill igjen. Førstnevnte måtte under kniven for andre gang på kort tid, da det første inngrepet ikke gav et ønsket resultat. Både Ritchie og Lascelles regnes å være tilgjengelige igjen tidlig på nyåret.

Det at Florian Lejeune var utelatt fra kamptroppen som gjestet Aston Villa, gjør det heller tvilsomt med tanke på å få se franskmannen i aksjon mot gamleklubben. Det er ventet at det blir flere utskiftninger på laget som møtte Villa, på grunn av svært dårlige prestasjoner. Jonjo Shelvey, Paul Dummett og Miguel Almiron er nok alle i faresonen. Dersom Yedlin ikke rekker kampen, er det naturlig å anta at det er Emil Krafth som får sin første start siden 29. september. På de fem kampene som svensken har startet, har klubben kun tatt fire poeng.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Krafth, Fernandez, Clark, Schar, Willems – Almiron, Sean Longstaff, Hayden, Almiron – Joelinton

Det er en god nyhet for Newcastle-fansen at Sergio Aguero mister kampen. Argentineren har notert seg for hele elleve scoringer på like mange kamper. Den svært solide duoen Aymeric Laporte og Leroy Sane går også glipp av oppgjøret. Den offensive venstrebacken Oleksandr Zinchenko er også utilgjengelig. Kreative Bernardo Silva er imidlertid tilbake etter å ha sonet karantene sist.

Sannsynlig lagoppstilling: Ederson – Walker, Stones, Fernandinho, Mendy – De Bruyne, Rodri, D. Silva – Mahrez, Jesus, Sterling

Motstanderen
En tredjeplass, 28 poeng og 14 innslupne mål er fasiten etter 13 seriekamper. Det er langt ifra godkjent for stjernegalleriet fra Manchester. Klubben har havnet hele ni poeng bak Liverpool, noe som betyr at Pep Guardiola kommer til kreve fullstendig innsats og vel så det i de kommende kampene. De lyseblå er de desidert mestscorende i ligaen med 37 fulltreffere. Til sammenligning har Newcastle elleve scoringer, noe som er nest dårligst i ligaen. Kun lagene under på tabellen har sluppet inn like mange eller flere mål enn The Magpies, noe som overhodet ikke lover godt før lørdagens møte. Manchester City har allerede tapt tre ligakamper, i tillegg til å ha delt poengene ved én anledning. Forrige sesong var fasiten kun fire tap og to uavgjorte da sesongen var ferdigspilt.

Forrige serierunde ble det en solid 2-1-seier over Chelsea, noe som på tirsdag ble fulgt opp med en skuffende 1-1-resultat hjemme mot Shakhtar Donetsk. Det holdt imidlertid til å sikre førsteplassen i gruppen og avansement til neste runde i Europas gjeveste turnering.

Innbyrdes oppgjør
En horribel hjemmestatistikk mot Manchester City ble pyntet på forrige sesong. Da sikret Salomon Rondon og Ritchie at det ble tre poeng etter en svært solid 2-1-seier. De elleve foregående oppgjørene på St. James Park hadde da endt med enten tap eller poengdelinger. Kun to av disse endte uavgjort og kun fem nettkjenninger fordelt på disse elleve kampene. Det motsatte oppgjøret forrige sesong endte med 2-1-seier til de lyseblå.

Newcastle har ikke klart å holde nullen mot Manchester City i løpet av de siste 21 oppgjørene i ligaen. Om man legger godviljen til, så er det kanskje et ørlite håp om å klare det denne gangen. Kun Leicester har sluppet inn færre mål enn Newcastle på hjemmebane denne sesongen. Av totalt 20 innslupne mål, har kun fire (!) av disse skjedd på hjemmebane.

Newcastle har kun vunnet to av de siste 26 oppgjørene mot Manchester City. Den ene kom altså i ligaen forrige sesong, mens den seieren var en cupkamp i 2014.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login