Før kampen: Sheffield United

Oppdatert: 26. April 2024

Vi fikk en realitetsorientering i tapet mot Crystal Palace i midtuken, og vi må hente tre poeng i morgen for å ikke miste mer terreng i kampen om Europa-plass. Da vi sist møtte Sheffield United, noterte vi oss for vår største borteseier i Premier League-historien, med hele åtte forskjellige målscorere. Sheffield har siden den gang fortsatt å slippe inn haugevis med mål, kan vi gjenskape noe lignende som i høst?

Dato: 27. april 2024

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Tony Harrington (Hoved), Eddie Smart & Sian Massey-Ellis (Linje), Robert Jones (Fjerde). Andy Madley (VAR), Ian Hussin (VAR assistent).

Newcastle United

Vi tar imot tabelljumbo Sheffield United på St. James’ Park i morgen, og vi trenger en seier for å unngå å miste ytterligere terreng i kampen om Europa-spill neste sesong. Tapet på 2-0 mot Crystal Palace onsdag var et skritt i feil retning, og med Manchester Uniteds seier over Sheffield United, har de nå tre poengs forsprang på oss.

Selv om vi imponerte med en solid 4-0-seier mot Tottenham på hjemmebane, minet nederlaget mot Crystal Palace på at det ikke blir en enkel avslutning  i de fem gjenstående kampene. Vi vant riktignok 8-0 mot Sheffield United i høst, men de vil være ute etter å revansjere det ydmykende tapet og gi alt, selv om de så og si er klare for Championship neste sesong.

Skadesituasjonen har ikke endret seg vesentlig, og det er ingen nye suspensjoner eller skader. Eddie Howe sa at Tino Livramento følte litt ubehag i ankelen etter Tottenham-kampen, men han var på benken mot Crystal Palace og forventes å være tilgjengelig mot Sheffield United.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Emil Krafth – Fabian Schär – Dan Burn – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Elliot Anderson

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Sheffield United

Sheffield United ankommer St. James’ Park med en tung sesong bak seg. Opprykket tilbake i den øverste divisjonen har vært en brutal virkelighetssjekk for Blades-fansen. Med bare 16 poeng på 34 kamper, og med en plassering helt nederst på tabellen, ser det ut til at laget er skjebnebestemt til nedrykk med kun fire kamper igjen og ti poeng opp til trygg plass. Paul Heckingbottom, som ledet Sheffield United til opprykk fra Championship, måtte forlate klubben 5. desember etter en serie med dårlige resultater og sisteplass. Chris Wilder, som hadde suksess med klubben fra 2016 til 2021, erstattet Heckingbottom, men uten tegn til forbedring.

Statistikken er dyster for Sheffield United. Laget har bare vunnet tre kamper gjennom sesongen, med syv uavgjorte og hele 24 tap. Med en målforskjell på -59, har de sluppet inn rekordmange mål, hele 92, og scoret bare 33. I de siste ti kampene har laget ikke vunnet en eneste gang, med siste seier som kom i et borteoppgjør mot Luton i begynnelsen av februar. Det er også bemerkelsesverdig at de har sluppet inn mål i de siste 15 kampene.

I de siste fem kampene har Sheffield United opplevd fire tap og et uavgjort. Sist borte mot Manchester United, endte det 4-2. Tapet mot Burnley hjemme var også tungt, med et sluttresultatet på 1-4. I tillegg ble det tap borte mot Brentford (2-0) og Liverpool (3-1), men på hjemmebane klarte de å holde Chelsea til uavgjort (2-2).

Sheffield United har også hatt en rekke problemer med skader og suspensjoner. Flere viktige spillere er ute for sesongen, som Max Lowe, Rhys Norrington-Davies, Oliver McBurnie og Chris Basham. John Egan, Daniel Jebbison, George Baldock og Tom Davies er muligens klare til å spille igjen i løpet av de siste kampene, men deres status er fortsatt usikker. Jayden Bogle ser ut til å være spilleklar til morgendagens kamp, mens Rhian Brewster vil kanskje være tilgjengelig.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (3-5-2)

Wesley Foderingham

Mason Holgate – Anel Ahmedhodzic – Auston Trusty

Jayden Bogle – Gustavo Hamer – Ollie Arblaster – de Souza Costa – Ben  Osborn

Ben Brereton Diaz – Cameron Archer

 

Historikk mot SHU i PL:
Seier: 6
Uavgjort: 0
Tap: 3
Totalt: 9

 

Siste oppgjør i PL:

Sheffield

0-8

Newcastle 24.09.23

Newcastle

1-0

Sheffield 19.05.21

Sheffield

1-0

Newcastle 12.01.21

Newcastle

3-0

Sheffield 21.06.20

Sheffield

0-2

Newcastle 05.12.19

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Sheffield

7.

Tabellplass

20.

15

Seier

3

5

Uavgjort

7

13

Tap

24

2.09

Gj.snitt mål per kamp

0.97

1.64

Gj.snitt innsluppet per kamp

2.71

10

Rene bur

1

2.3

Gj.snitt sjanser per match

1.03

0-8 mot SHU

Største seier

1-3 mot LUT

4-1 mot TOT

Største tap

0-8 mot NEW

 

You must be logged in to post a comment Login