Før kampen: Burnley

Oppdatert: 04. May 2024

Vi besøker nedrykkstruede Burnley i dag klokka fire. Med Europa-spill i sikte, trenger vi å bygge videre på sin sterke form fra forrige kamp. Det er en avgjørende kamp for begge lag, med viktige poeng på spill.

Dato: 4. mai 2024

Kampstart: Kl. 16.00 Turf Moor

Dommere: Anthony Taylor (Hoved), Gary Beswick & Adam Nunn (Linje), Tom Bramall (Fjerde). John Brooks (VAR), Nick Greenhalgh (VAR assistant).

Newcastle United

Vi tar turen til Turf Moor for å møte Burnley, med håp om å ta med oss viktige poeng i jakten på europeisk spill neste sesong. Forrige helgs seier over Sheffield, kombinert med at Manchester United kun klarte uavgjort mot Burnley, har gjort at vi nå ligger bare ett poeng bak de røde djevlene.

Til tross for en sesong preget av skader, har vi prestert godt og ligger på en solid 7. plass. Med 16 seire, fem uavgjort og 13 tap, har vi vist styrke i møte med utfordringene. Vi har også funnet veien til nettmaskene hele 74 ganger, noe som gjør oss til det fjerde mest scorende laget i ligaen. Dette er vår beste målscorende sesong på det øverste nivået siden 2001/2002-sesongen.

For å opprettholde momentet i kampen om europaplass, trenger vi en topprestasjon mot Burnley. Det er viktig å ikke tape terreng, spesielt med tanke på at vi møter Manchester United på Old Trafford 15. mai, en kamp som kan bli avgjørende for hvem som tar sjetteplassen.

På skadefronten har Newcastle noen bekymringer. Fabian Schär ser ut til å være ute for sesongen, og Kieran Trippier er i Dubai for rehabilitering. Men det er noen positive nyheter også: Joelinton, Miguel Almirón og Nick Pope var tilbake på trening denne uken, og de kan potensielt være klare for kampen mot Burnley. Uheldigvis er Sven Botman, Jamaal Lascelles, Sandro Tonali, Joe Willock, Lewis Miley og Matt Targett alle ute for resten av sesongen, noe som påvirker lagets dybde.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Emil Krafth – Dan Burn – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Elliot Anderson

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Burnley

Burnley tar imot oss i en kamp som vil være avgjørende for hjemmelagets håp om å unngå nedrykk. Sesongen har vært utfordrende for Burnley, som etter å ha vunnet Championship forrige sesong, nå sliter på det øverste nivået. De ligger på 19. plass med 24 poeng etter 35 kamper, noe som gjør situasjonen kritisk i nedrykkssonen.

Burnleys målforskjell på -32 gir en tydelig indikasjon på lagets problemer, hvor de har scoret 38 mål, men sluppet inn 70. Med kun fem seiere, ni uavgjort, og 21 tap, har laget ikke vært i stand til å gjenskape rekord sesongen fra Championship.

På den positive siden er Burnley ubeseiret på sine tre siste hjemmekamper. I de fem siste kampene har de vist noen tegn til forbedring, med en sterk uavgjort mot Manchester United (1-1) på Old Trafford og en imponerende borteseier mot Sheffield United (1-4). Hjemmekampene mot Brighton (1-1) og Wolves (1-1) endte også med uavgjort, noe som viser at Burnley kan konkurrere på hjemmebane.

Skadesituasjonen hos Burnley er imidlertid bekymringsfull. Aaron Ramsey, Jordan Beyer, Nathan Redmond og Ameen Al-Dakhil er alle ute for sesongen. Dette har påvirket lagets dybde og rotasjon, mens Luca Koleosho sannsynligvis ikke blir kampklar til dagens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling (4-4-2)

Arijanet Muric

Lorenz Assignon – Dara O’Shea – Maxime Estève – Vitinho

Jacob Bruun Larsen – Sander Berge – Josh Cullen – Wilson Odobert

Lyle Foster – Zeki Amdouni 

Historikk mot BUR i PL:
Seier: 7
Uavgjort: 4
Tap: 2
Totalt: 13

 

Siste oppgjør i PL:

Newcastle

2-0

Burnley 30.09.23

Burnley

1-2

Newcastle 22.05.22

Newcastle

1-0

Burnley 04.12.21

Burnley

1-2

Newcastle 11.04.21

Newcastle

3-1

Burnley 03.10.20 

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Burnley

7.

Tabellplass

19.

16

Seier

5

5

Uavgjort

9

13

Tap

21

2.18

Gj.snitt mål per kamp

1.09

1.62

Gj.snitt innsluppet per kamp

2

10

Rene bur

2

2.32

Gj.snitt sjanser per match

1.14

0-8 mot SHU

Største seier

5-0 mot SHU

4-1 mot TOT

Største tap

0-5 mot ARS

 

You must be logged in to post a comment Login