Før kampen: Crystal Palace

Oppdatert: 23. April 2024

I morgen reiser vi til Selhurst Park for å møte Crystal Palace, med mål om å sikre tre poeng for å beholde førersetet for Europaspill neste sesong. Med solid form de siste kampene, er vi det nest beste laget i ligaen, men det gjenstår å se hvordan vi takler utfordringen mot et revitalisert Crystal Palace ledet av Olivier Glasner.

Dato: 24. april 2024

Kampstart: Kl. 21.00 Selhurst Park

Dommere: Tom Bramall (Hoved), Tim Wood & Steve Meredith (Linje), Tim Robinson (Fjerde). Chris Kavanagh (VAR), Mark Scholes (VAR assistent)

Newcastle United

Vi besøker Crystal Palace i morgen med et mål om å beholde førersetet vårt for Europa League-spill neste sesong. Med en 6. plass i Premier League etter 32 kamper, har vi oppnådd 15 seiere, 5 uavgjort og 12 tap. Vi har en solid målforskjell på +17, med 69 mål scoret og 52 mål sluppet inn. Målproduksjonen vår denne sesongen har vært fenomenal, vi har allerede scoret ett mål mer enn forrige sesong som var en meget god sesong.

Formen i de siste seks kampene har vært svært god, vi er det nest beste formlaget, delt med Arsenal. Bare Manchester City har samlet flere poeng i denne perioden.

Ser vi på våre fem siste kamper uansett turnering, har det vært noen gode prestasjoner, det inkluderer en overbevisende 4-0-hjemmeseier mot Tottenham forrige helg, helgen før en sterk 0-1-seier borte mot Fulham. Imidlertid var det et skuffende 1-1-uavgjortresultat mot Everton hjemme, men før det igjen vant vi en thriller mot West Ham på hjemmebane (4-3). Vi ble også slått ut i kvartfinalen i et 2-0-bortetap mot Manchester City.

Selv om bortestatistikken har vært svakere sammenlignet med forrige sesong, har vi vist bedring nylig. Det har vært tøffe kamper borte mot Manchester City, Arsenal og Chelsea, men seieren mot Fulham og andre prestasjoner på bortebane i 2024 indikerer at laget er i ferd med å snu dette mønsteret.

Vi kjemper for å sikre en plass i Europa League eller Conference League neste sesong. Selv om Champions League-mulighetene er ute av rekkevidde, er det mye å spille for i de gjenværende kampene. Det er ekstremt tett under oss, så det er avgjørende å plukke poeng fremover og helst trepoengere. Med en gunstig målforskjell sammenlignet med konkurrentene, har vi fortsatt alt i egne hender for å beholde 6. plassen og sikre Europa-spill.

En gjenganger for oss denne sesongen er skader. Vi har nesten ikke gått en dag eller kamp uten skader. Det er en omfattende liste med utilgjenglige spillere og noen er allerede ferdigspilt for sesongen. Sven Botman, Jamaal Lascelles, Sandro Tonali, Joe Willock og Lewis Miley er alle ferdig spilte, mens Joelinton, Kieran Trippier, Nick Pope og Miguel Almiron rekker ikke morgendagen, men håper å rekke sesonginnspurten i mai. Callum Wilson, som scoret mot Crystal Palace i det forrige møtet denne sesongen, har mulighet til å returnere i morgen etter å ha trent med laget denne uken.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Jacob Murphy – Emil Krafth – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Elliot Anderson

Anthony Gordon – Alexander Isak – Harvey Barnes

Crystal Palace

Morgendagens verter er plassert på en 14. plass i ligaen etter 33 kamper. Det har vært en sesong preget av ujevnhet og utfordringer. De har vunnet ni kamper, spilt uavgjort ni ganger, og tapt 15 ganger. Med en målforskjell på -14 (42 mål scoret og 56 mål sluppet inn), har laget måttet takle defensive svakheter og uforutsigbarhet i angrepet.

I deres fem siste kamper har Crystal Palace vist både styrke og svakheter. Forrige helg vant de en imponerende 5-2-seier over West Ham hjemme, og før det vant de en overraskende 0-1-seier borte mot Liverpool. Imidlertid tapte de 2-4 hjemme mot Manchester City, 1-0 borte mot Bournemouth, og spilte 1-1 uavgjort borte mot Nottingham Forest. Disse resultatene viser at Palace er kapable til å levere sterke prestasjoner, men også har en tendens til å falle sammen mot sterk motstand.

Likevel vil vertene ha friskt i minnet at vi denne sesongen hadde målfest på St. James’ Park når de gjestet oss i oktober. Scoringer fra Jacob Murphy, Anthony Gordon, Sean Longstaff og Callum Wilson ga oss en fin 4-0 seier og tre poeng.

En annen viktig faktor denne sesongen har vært endringen på trenersiden. Roy Hodgson startet sesongen med laget, men måtte gå av tidlig i 2024 etter svake resultater. Hans etterfølger, Oliver Glasner, tok over etter å ha oppnådd suksess med Eintracht Frankfurt, inkludert en Europa League-tittel i 2021/2022 sesongen. Under Glasner har Crystal Palace vunnet tre kamper, spilt uavgjort to ganger, og tapt tre ganger.

Skadesituasjonen er også en utfordring for Palace. De har flere nøkkelspillere ute, inkludert keeper Sam Johnstone og midtbanespilleren Cheick Doucoure, som begge er ute for sesongen. Jefferson Lerma og Marc Guehi er forventet å være ute til mai, mens Rob Holding og Matheus Franca de Oliveira er utilgjengelige for morgendagen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (3-4-2-1)

Dean Henderson

Nathaniel Clyne – Joachim Andersen – Chris Richards

Daniel Munoz – Naouirou Ahamada – Will Hughes – Tyrick Mitchell

Michael Olise – Eberechi Eze

Jean-Philippe Mateta

Historikk mot CRY i PL:
Seier: 12
Uavgjort: 8
Tap: 5
Totalt: 25

 

Siste oppgjør i PL:

Newcastle

4-0

Crystal Palace 21.10.23

Crystal Palace

0-0

Newcastle 21.01.23

Newcastle

0-0

Crystal Palace 03.09.22

Newcastle

1-0

Crystal Palace 20.04.22

Crystal Palace

1-1

Newcastle 23.10.21

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Palace

6.

Tabellplass

14.

15

Seier

9

5

Uavgjort

9

12

Tap

15

2.16

Gj.snitt mål per kamp

1.27

1.63

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.7

10

Rene bur

7

2.34

Gj.snitt sjanser per match

1.45

0-8 mot SHU

Største seier

5-2 mot WHU

4-1 mot TOT

Største tap

5-0 mot ARS

 

You must be logged in to post a comment Login