Før kampen: Aston Villa

Oppdatert: 24. June 2020

Onsdagens gjester kjemper en desperat kamp for overlevelse på det øverste nivået i England. Newcastle vil innkassere sin tredje strake seier dersom onsdagens gjester overlistes, noe som i så fall vil være første gang under Steve Bruces ledelse.

Dato: Onsdag 24. juni
Kampstart: Kl. 19:00 på St. James Park
Dommer: Chris Kavanagh

Lagene
Steve Bruce har bekreftet at Florian Lejeune, Ciaran Clark og Longstaff-brødrene mister kampen. Samtlige skal imidlertid være nær ved å riste av seg deres respektive skadeproblemer. Paul Dummett og Jetro Willems er heller ikke disponible.

Det er ventet at det blir noen rokkeringer på laget, til tross for at laget leverte en svært solid forestilling mot Sheffield United. Allan Saint-Maximin leverte en Man of the Match-opptreden på søndag, men har etter overgangen til Newcastle slitt med diverse muskelskader. Av den grunn vil det ikke overraske om franskmannen starter på benken mot Aston Villa.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Rose – Hayden, Bentaleb – Lazaro, Almiron, Ritchie – Joelinton

Aston Villa må klare seg uten rekordsigneringen Wesley Moraes – den brasilianske spissen som også var sterkt linket til The Magpies før han signerte for Birmingham-klubben. Bjørn Engels, en annen sommersignering, mister også kampen. Det gjør også keeper Tom Heaton, noe som kan bety at Ørjan Nyland får fornyet tillit i buret. Frederic Guilbert og Danny Drinkwater gikk glipp av kampen mot Chelsea, men det er antatt at duoen nå er disponibel.

Sannsynlig lagoppstilling: Nyland – Konsa, Hause, Mings, Targett – Luiz, McGinn, Nkamba – Trezeguet, Samatta, Grealish

Motstanderen
Aston Villa tok ledelsen mot Chelsea sist, men måtte til slutt se seg slått etter at Christian Pulisic og Olivier Giroud snudde kampen i løpet av to skjebnesvangre minutter. Den foregående kampen endte 0-0 mot Sheffield United, dog takket være en svært omdiskutert situasjon med Ørjan Nyland i spissen. Klubben står med det kun med ett poeng på sine siste seks kamper. Forrige seier kom på hjemmebane mot Watford for syv ligarunder siden.

Aston Villa ligger med sine 26 poeng nest sist på tabellen. Kampen mot Newcastle er med det særdeles viktig for den engelske storheten. På femten bortekamper har det imidlertid kun blitt åtte poeng på Steve Bruces gamle arbeidsgiver, noe som tilsvarer kun to seiere og to poengdelinger. Dean Smiths menn har kun klart å overliste Norwich (1-5) og Burnley (1-2) på fremmed gress. Poengdelingene kom mot Manchester United og Leicester.

Skulle Aston Villa innkassere en trepoenger på St. James’ Park vil det kunne være nok til å rykke opp til en foreløpig sikker plassering.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle tapte fortjent 2-0 i det omvendte oppgjøret. Sist gang lagene møttes til dyst på St. James Park er helt tilbake til 16/17-sesongen, da The Magpies var en liten tur nede i Championship. Den kampen vant Newcastle 2-0. En må hele elleve møter tilbake i tid på St. James’ Park for å finne sist Villa tok alle tre poengene. På de siste 20 kampene mellom lagene på ærverdige St. James Park, har Newcastle kun tapt to ganger og vunnet elleve ganger. For øvrig har Villa kun vunnet én gang mot The Magpies i løpet av de siste tretten møtene, uavhengig av arena.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login