Før kampen: QPR – Newcastle

Oppdatert: 14. May 2015

Det er duket for bunnkamp i London. Newcastle møter et QPR som allerede er klare for Championship neste sesong. Der kan de fort få selskap av The Magpies om de sendes tomhendte hjem til Nordøst-England.

Dato: Lørdag 16. mai
Kampstart: Kl. 16:00 på Loftus Road
Dommer: Lee Probert

Mens QPR gikk på en kjempesmell borte mot Manchester City (6-0-tap) forrige serierunde, klarte Newcastle endelig å stanse den åtte kampers lange tapsrekken med 1-1 hjemme mot West Bromwich. QPR har bare sin egen ære igjen å spille for, mens kampen for Newcastles sin del er av enorm betydning.

Til tross for om resultatene ikke skulle gå i favør Newcastle i de to resterende kampene, vil et dystert Championship-gjensyn avhenge av at Hull tar minst to poeng i sine gjenstående kamper mot Tottenham (borte) og Manchester United (hjemme). Da Newcastle rykket ned i 2008/09-sesongen, var det nettopp Hull som kapret den siste sikre plassen på skjærenes bekostning. Parallellene er like. Da Newcastle rykket ned sist, befant The Magpies seg på en 17. plass bare to serierunder før slutt, mens Hull var på plassen under med samme poengsum. Newcastle tapte begge sine resterende kamper, mens Hull klarte å karre til seg ett poeng. Det ene poeng var altså nok til å sende Newcastle ned fra det gode selskap.

Newcastle må fremdeles klare seg uten Williamson som må sone den siste kampen av hans ilagte karantene. På den gledelige siden er Janmaat, som var suspendert sist, disponibel igjen. Elliot, Alnwick, Steven Taylor, Tiote og Haidara har alle hatt skadetrøbbel over lengre tid, og samtlige av dem har spilt sin siste kamp for sesongen. Carver har bekreftet at både de Jong og Armstrong mister kampen grunnet skader. På den annen side er Obertan gitt en plass i kamptroppen. Franskmannen har vært utelatt fra kamptroppen i de to foregående kampene mot West Bromwich og Leicester, men det er usikkert hva som har vært årsaken til dette.

For QPRs vedkommende er Nedum Onuoha disponibel igjen etter å ha måttet sone karantene mot City sist. Armand Traore, Michael Doughty, Eduardo Vargas og Alejandro Faurlin må alle stå over grunnet skader. Det er videre antatt at Rio Ferdinand står over kampen som følge av familiære årsaker. Ellers er det usikkert hvorvidt Mauricio Isla, Bobby Zamora og Mauro Zarate rekker kampen. Midtbaneterrier Sandro måtte stå over kampen mot City som følge av trøbbel med sin arbeidstillatelse. På torsdagens pressekonferanse bekreftet QPR-trener Ramsey at dette gjør at brasilianeren også er uaktuell mot Newcastle.

Ramsey uttalte videre på pressekonferansen at han kommer til å komponere sitt antatt beste lag mot Newcastle, i respekt for de andre lagene som fortsatt spiller om fornyet Premier League-kontrakt. QPR-treneren forsøkte å understreke dette ved å fremheve at han kom til å bruke Steven Caulker i midtforsvaret, til tross for at spilleren har et brudd i hånden og således ikke burde spille.

Når det gjelder Carvers laguttak er det ventelig at Janmaat tildeles plassen på høyrebacken, ettersom nederlenderen nå er disponibel igjen. Videre vil Krul bevokte Newcastle-buret, mens Coloccini og Dummett vil fortsette i midtforsvaret. På venstrebacken har Carver valget mellom å fortsette med Gutierrez, flytte Anita over på motsatt backplass eller å flytte Ryan Taylor ned fra midtbanen. Det siste alternativet synes usannsynlig, siden både Gutierrez og Anita figurerte på et stødig nivå på backplassene mot West Bromwich. Men Carver kan fort finne på å gi både Anita og Gutierrez tillit fra start. I så fall er det sannsynlig at Gutierrez flyttes opp i midtbaneleddet, mens den tidligere Ajax-spilleren tar plass på backen.

Sissoko og Colback er sikre brikker på Newcastle-laget, men de øvrige plassene på midtbanen synes å være mer åpne. På torsdagens pressekonferanse uttalte Carver at han ikke vil nøle med å gi Aarons spilletid, nå som unggutten synes å ha ristet av seg skaden. Det er dog mer sannsynlig at Carver heller gir Aarons et innhopp enn å gi ham tillit fra start. Det synes nærliggende at Cabella gis en plass på midtbanen, mens den øvrige plassen står mellom Ryan Taylor og Gutierrez.

På topp står det mellom hvem som vil være angrepspartner til Perez. Cisse skal ha erklært seg selv klar til å starte kampen, men spissen hadde et lite imponerende innhopp mot West Bromwich. Det virker likevel å være sannsynlig at Carver gir Cisse tillit fra start, da denne kampen er svært viktig. Senegaleseren er jo Newcastles fremste målgarantist. Newcastle-treneren hintet dessuten frempå tanken om å gi angriperen tillit fra start, ved å uttale at «he’s in a good place» og at Cisse vil ha en «huge» rolle i de siste to kampene.

Newcastles største bekymring på motsatt banehalvdel er klart nok goalgetter Charlie Austin. Engelskmannen, som ryktes å være i Newcastles søkelys, har puttet 17 ganger for QPR denne sesongen. Austins scoringer utgjør nesten halvparten av QPRs Premier League-mål. Det er likevel fire kamper siden Austin scoret sist, og The Hoops har bare maktet å lage ett mål på disse kampene. QPR-poeng virker derfor å avhenge av å få i gang igjen Austins målteft.

Statistisk sett har Newcastle et overtak når lagene møtes. På de siste elleve kampene mot QPR har Newcastle vunnet åtte av dem. Sist gang lagene møttes vant Newcastle 1-0 etter et sent Sissoko-mål. Men den gang var Sissoko og co. i storform og hadde da vunnet sine siste fem kamper. I fjor ble det 2-1-seier på Loftus Road, der Ben Arfa og Gouffran stod for Newcastles scoringer. Nå er det i alle fall to lag i elendig form som møtes. Newcastle har bare karret til seg ett poeng på de siste ni kampene, mens QPR har ikke vunnet på sine siste fem kamper. Kampen ligger uansett an til å bli særlig målrik, da QPR (67) og Newcastle (61) er lagene som henholdsvis har sluppet inn flest og nest flest scoringer i Premier League denne sesongen.

You must be logged in to post a comment Login