Før kampen: Palace – Newcastle

Oppdatert: 28. November 2015

Gamle kjente tar imot våre menn, når Newcastle reiser til London for å møte Alan Pardew og Crystal Palace.

Hvor: Selhurst Park

Når: Lørdag 16:00

Dommer: Stuart Attwell

Seks ganger har Newcastle gått av banen med tre poeng i 2015. Det er status etter 35 spilte kamper, hvor av 21 har endt med tap. Det er liten tvil om at det er krise i klubben, og sesongen 2015/16 har langt ifra vært noen opptur så langt.

Lørdag reiser laget sørover til London, der Alan Pardews menn venter. Før kampen ligger hjemmelaget på en tiendeplass, mens Newcastle innehar 17. plassen.

Palace sliter hjemme

Med hjemmelagets manager friskt i minne som Newcastles sjef, blir det en spesiell kamp i London. Ikke mindre spesielt blir det etter at Cabaye valgte å signere med Palace, og gjenforenes med Pardew i sommer. Helt siden sistnevnte tok over Eagles i begynnelsen av året, har klubben gått fra nedrykkskandidater til en midt på treet-posisjon. Med tre seire på de fire første kampene, begynte supporterne å snakke om mulighetene for Europa League. Dette har derimot stilnet den siste tiden.

Palace har kun tatt én seier på de siste fem ligakampene, selv om den ene riktignok var en imponerende 3-1-seier over Jurgen Klopps Liverpool på Anfield.

Verdt å merke seg for bortefansen, er at det er på hjemmebane laget sliter mest. To hjemmeseiere, en uavgjort og fire tap på sine sju seriekamper på Selhurst Park, er ikke imponerende. Og Pardew feilet nok en gang i forsøket på å slå Sunderland, da de røde og hvite fra nord stakk av med alle poengene mandag.

Sliter med støtten

Om Palace sliter, så er det bare forbokstaven for Newcastle. Laget har kun vunnet fem ligakamper siden Pardew forlot klubben etter massivt press fra fansen. Og det er nok en hevngjerrig hjemmemanager som møter sin gamle arbeidsgiver og fanskare.

Så langt denne sesongen står Newcastle med syv tap på sine 13 ligakamper. Tap i London kan føre til at man igjen er under nedrykksstreken. Det vil være et hardt slag for McClaren, som sliter med å vinne supporternes støtte allerede.

Skadeproblemer

På skadefronten er det fremdeles kritisk for Newcastle. Denne uken ble det klart at Haïdara har pådratt seg en ny skade, og er ute til april. I tillegg er Tioté, Aarons, Taylor, Obertan, Krul, Good og Rivière fremdeles ute med skade.

Colback skal ifølge ryktene være klar til lørdagens kamp. Om det stemmer, gjenstår å se.

For hjemmelaget er både Dwight Gale og Kwesi Appiah ute. Bakery Sako er også tvilsom etter at han forlot banen med skade mot Sunderland på mandag.

Har ikke tapt på 17 år

Av statistikk som er verdt å merke seg, kan det nevnes at Palace ikker har vunnet noen av de foregående 11 møtene mellom de to lagene. Lagets siste seier mot Newcastle kom så langt tilbake som for 17 år siden.

2-1-seieren i 1998 er også deres eneste triumf mot Magpies i Premier League, og de har slått helgens motstander bare åtte ganger i sin historie.

Begge kampene forrige sesong endte med uavgjort. En U på kupongen trenger med andre ord ikke være helt utenkelig i dag.

You must be logged in to post a comment Login