Før kampen: Newcastle – Leicester City

Oppdatert: 20. November 2015

Newcastle står ovenfor en svært tøff kamp når topplaget Leicester med Jamie Vardy i spissen gjester St. James’ Park.

Dato: Lørdag 21. november
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park

TV: Vises dessverre ikke

Forrige gang Leicester gjestet St. James’ Park hadde Newcastle gått 7 kamper uten seier i Premier Leauge og Pardew var nok bare et tap fra sparken. Det ble en 1-0 seier og Newcastle gikk en utrolig rekke på 6(!) seire på rad, hvor blant annet Man City(Ligacup), Liverpool og Tottenham ble beseiret.

Nå ligger Newcastle ørlite bedre plassert på tabellen, en 17.plass med 10 poeng på 11 kamper. Leicester derimot har sjokkert en hel fotballverden med en 3.plass. Mye takket være Jamie Vardy og franskfødt Riyad Mahrez, som har fått storklubbene til å sikle med en målteft av en annen verden.  Sistnevnte har 7 mål på 10 kamper fra start, mens Vardy har 12 på like mange mulige. Ranieri kan nok vente seg flere bud på disse to når overgangsvinduet åpner om en drøy måned.

Newcastle

En veldig heldig 1-0 seier borte mot Bournemouth sist ga McClaren litt arbeidsro under landslagspausen, og vil med seier her klatre ytterlige bort fra nedrykksstriden. McClaren kan trøste seg med to strake kamper uten baklengs, noe som må være svært betryggende når et av ligaens store formlag kommer på besøk.

Obertan slo opp sin hamstringskade og vil være borte frem til februar, ellers har heldigvis ingen andre pådratt seg nye skader under landslagspausen og flere er på vei tilbake fra skade.

Andrekeeper Darlow har trent i en uke nå, men mangler forsatt litt trening før han er kampklar. Stortalentet Freddie Woodman vil nok derfor befinne seg på benken. De to førstnevnte må uansett levere svært godt på trening skal de ta plassen fra Elliott, som var matchavgjørende og banens beste forrige kamp. Også Haidara og Colback er tilbake i trening. McClaren har før kampen kommet med oppløftende ord om Colbacks restitusjon, og tror han er kampklar allerede tidlig i desember.

Newcastle har et vanvittig overtak på Leicester på St. James’ Park, statistisk sett. På de siste tjueen hjemmekampene har Skjærene bare tapt to kamper mot de lyseblå Revene.

Sannsynlig lagoppstilling: Elliott, Jaanmat, Mbemba, Coloccini, Dummett, Wijnaldum, Tiote, Anita, Sissoko, Perez, Mitrovic

Ranieri

Ranieri tror Newcastle er tøffere å møte nå enn i starten.

Leicester:

Har to strake seire mot Newcastle, begge på King Power Stadium. Kan med seier her ta over tabelltoppen viss Arsenal og City snubler. Har bare to mann på skadelisten mot Newcastles ti, men Vardy som er usikker er ventet å starte.

Ranieri har uttalt før kampen at han tror det er en ulempe å møte Newcastle nå kontra tidligere. Han tror store utskiftninger er grunnen til Newcastle svake sesongstart og at de nå er på rett vei.

Ranieri understreker at de har brukt lang tid på å forberede seg til denne kampen og skryter videre av fansen og spillerne til Newcastle.

Sannsynlig lagoppstilling: Schmeichel; Simpson, Huth, Benalouane, Fuchs; Schlupp, Kante, Drinkwater, Albrighton; Mahrez; Vardy

Newcastle vil forøvrig vise solidaritet til franskmennene på samme måte det Engelske landslaget gjorde til uken, hvor den franske nasjonalsangen, La Marseillaise ble spilt og vist med tekst på storskjerm, før avspark.

Howay the lads!

 

 

You must be logged in to post a comment Login