Før kampen: NUFC – Chelsea

Oppdatert: 11. May 2018

En ujevn, men god sesong avrundes søndag på St. James’ Park mot et Chelsea-lag i Champions League-trøbbel.

Dato: Søndag 13. mai

Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park

Dommer: Martin Atkinson

Viktig kamp for Chelsea

Med seier kan Newcastle sikre seg 10.-plassen, og med det en endelig plassering på øvre halvdel av tabellen. Men med seier er ikke 10.-plassen nødvendigvis sikret. Crystal Palace har kapret like mange poeng som The Magpies, og ligger bare ett målpoeng bak. Siden Palace har scoret flere mål, vil derfor Newcastle kunne bli passert om begge lag skulle vinne sine respektive kamper. For Chelsea sin del er kampen av svært stor betydning. Mange millioner og prestisje står på spill for Contes menn: Kun med seier vil klubben ha mulighet for å sikre den viktige fjerdeplassen, som gir Champions League-kvalik. Det er imidlertid tvilsomt om seier vil være godt nok for The Blues, da Liverpool bare trenger ett poeng hjemme mot Brighton.

Etter fire strake seiere, har Newcastle nå like mange tap på rad. Etter to dårlige opptredener mot Everton og West Bromwich, og en dårlig førsteomgang mot Watford, viste Newcastle gode takter i andreomgangen mot Watford og mot Tottenham på bortebane sist.

Chelsea på sin side er ubeseiret på sine siste syv kamper (5-2-0). På onsdag ble det et særdeles skuffende, og et mulig skjebnesvangert, 1-1-resultat hjemme mot Huddersfield.

 

Utilgjengelige spillere

Newcastle må klare seg uten Kenedy som er utleid fra nettopp Chelsea. Forhåpentligvis vil ikke 0-1-tapet mot Tottenham på onsdag være brasilianerens siste kamp for Newcastle. For øvrig er tidligere Chelsea-spiller Christian Atsu ute med skade. Islam Slimani er fremdeles suspendert, og har derfor spilt sin siste kamp for klubben. Ciaran Clark har gått glipp av de to siste kampene grunnet en skade, og det er derfor usikkert om iren vil være disponibel.

Massadio Haidara har blitt tildelt en plass på benken ved de to siste oppgjørene. Skulle franskmannen få spilletid på søndag vil det bli hans siste for klubben. Venstrebackens kontrakt utløpet ved sesongslutt.

Hos Chelsea er keeper Thibaut Courtois usikker. David Luiz og Danny Drinkwater mister kamper. 

 

Innbyrdes oppgjør

På 55 Premier League-oppgjør mellom lagene har Newcastle bare slått Chelsea elleve ganger, mens Chelsea har vunnet dobbelt så mange. Tolv ganger har lagene spilt uavgjort i Premier League. Tross Chelseas overlegne tall mot Newcastle i Premier League-sammenheng, har Newcastle de siste årene vært svært gode på hjemmebane mot London-laget. Sist gang lagene møttes på St. James’ Park endte kampen 2-2 etter mål av Perez og Wijnaldum. De siste seks gangene Chelsea har kommet på besøk har Newcastle vunnet tre, spilt tre uavgjorte og bare tapt én av dem.

Newcastle har avrundet sesongen med seier de siste fire årene.

 

Bytter lite på laget

Benitez er tvunget til å gjøre endringer på laget, ettersom Kenedy ikke kan møte Chelsea. Newcastle spilte svært godt borte mot Tottenham, og det er derfor forventet at laget blir tilnærmet det samme. Benitez har gjort lite endringer siden Newcastle beseiret Manchester United på St. James’ Park. Jakob Murphy hadde et friskt innhopp mot Chelsea, og er derfor en naturlig erstatter for Kenedy. Dwight Gayle hadde en svak kamp sist, og det er derfor mulig at spissen blir ofret til fordel for Joselu. Det er også mulig at Benitez velger å gi andre sjansen til å vise seg frem, da dette er sesongens siste kamp og lite er på spill.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diamé, Murphy – Perez, Gayle

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login