Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 14. September 2018

Newcastle jakter sin første seier for sesongen når uforutsigbare Arsenal kommer på besøk.

Dato: Lørdag 15. september
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Lee Probert

Grunn til å se fremover
Arsenal står oppført med to seiere og to tap i sesonginnledningen. Londonerne tapte sine to første kamper mot Manchester City (0-2) og Chelsea (3-2), men slo tilbake mot West Ham (3-1) og senest Cardiff (2-3). Med 8-8 i målforskjell tyder det på at Arsenal har sine største styrker fremover på banen.

Newcastle har som ventet fått en ekstremt tøff start på sesongen, men det kunne fort blitt bedre uttelling i samtlige kamper. I sesongåpningen var The Magpies minst like gode som Spurs. Mot både Manchester City og Chelsea stanget vi lenge imot, men et fantastisk landskudd fra Kyle Walker og en ukorrekt idømt straffe mot Chelsea satte en stopper for poengdeling i disse kampene. Mot Cardiff fikk Kenedy muligheten fra krittmerket på overtid, men ikke da heller hadde vi hellet på vår side. Tross bare ett poeng på de første fire kampene, bør det derfor være ingen grunn til å henge med hodet. Etter Arsenal-kampen venter betraktelig enklere motstandere over en lang periode. Newcastle har imidlertid bare én seier på de siste ni Premier League-kampene.

Lagene
Det er svært gledelig at Shelvey og Ritchie har blitt friskmeldt til kampen. Lejuene er fremdeles utilgjengelig for spill. Ellers er Hayden tilgjengelig for spill igjen, da han har sonet ferdig sin karantene. Videre er Manquillo friskmeldt. Spanjolen kan bli foretrukket fremfor Yedlin i dag, ettersom backen kom sent tilbake fra landslagsspill med USA. Av samme grunn kan det være at Rondon starter på benken. Spissen puttet to mål for Venezuela mot Panama på onsdag. Benitez har hintet frempå at duoen kan bli å finne på benken, og har flere ganger tidligere vist at han foretrekker å bruke spillere som har vært på treningsfeltet når landslagspausen er over.

Benitez har hintet frempå om at det skal klekkes ut en mer offensiv kampplan enn det vi har vært vitne til de siste to ligakampene. Det indikerer at vi går tilbake til en firer bak. I så fall blir nok Fernandez mannen Benitez kommer til å foretrekke ved siden av Lascelles. Argentineren har sett solid ut etter overgangen. Clark har på sin side også sett bra ut, men fikk det tøft på venstrebacken i cupkampen mot Nottingham Forest. I tillegg har han vært på tur med landslaget den siste uken, hvor han fikk en utrolig dårlig opplevelse. Irland og Clark tapte 4-1 mot Wales. Schar noterte seg imidlertid for to målgivende pasninger i Sveits sin 6-0-seier mot Island, i tillegg til å spille hele kampen mot England. Den vant engelskmennene 1-0. Schar oppfattes imidlertid å være bakerst i køen på stopperplassen om dagen.

Forventet Newcastle-lag (4-4-1-1): Dubravka – Yedlin, Lascelles, Fernandez, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy – Perez – Joselu

Hos Arsenal har nysigneringen Lucas Torreira vært usikker, men midtbanespilleren har trent med laget denne uken. Ellers er Alex Iwobi tilbake etter sykdom. Tilgjengeligheten til landslagskvartetten Granit Xhaka, Stephan Lichsteiner Lichtsteiner, Danny Welbeck og Sokratis ble omtalt som usikker av Arsenal-treneren på torsdagens pressekonferanse.

Laurent Koscielny, Ainsley Maitland-Niles, Sead Kolasinac og Carl Jenkinson mister kampen.

Forventet Arsenal-lag (4-2-3-1): Leno – Bellerin, Sokratis, Mustafi, Monreal – Xhaka, Torreira – Ramsey, Oezil, Aubameyang – Lacazette

Innbyrdes oppgjør
Newcastle vant tilsvarende oppgjør forrige sesong (2-1), etter mål av Perez og Ritchie. Da ble en horribel rekke brutt mot Arsenal. Vi hadde da ikke slått Arsenal siden 2010/11-sesongen, samt heller ikke hadde vunnet på hjemmebane mot dem siden 2005/06-sesongen På de siste elleve hjemmekampene står Newcastle med kun én seier og fire uavgjorte mot lørdagens motstander. Arsenal trives svært godt mot Newcastle, og har bare beseiret Everton og West Ham flere ganger i Premier League-æraen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login