Før kampen: Nottingham Forest

Oppdatert: 09. February 2024

Kampen mot Nottingham Forest i morgen kveld lover å bli en spennende affære. Det er et revansjesugent lag som reiser til Nottingham for å gjøre opp for det pinlige hjemmetapet i jula. Vi jakter poeng for Europaspill neste sesong, mens hjemmelaget kjemper mot nedrykk.  

Dato: 10. februar 2024

Kampstart: Kl. 18.30 The City Ground

Dommere: Anthony Taylor (Hoved), Gary Beswick & Adam Nunn (Linje), Darren Bond (Fjerde). Tony Harrington (VAR), Darren Cann (VAR assistent).

Newcastle United

Vi går inn i morgendagens kamp mot Nottingham Forest med et blandet følelsesregister etter forrige helgs målfest mot Luton, som dessverre endte i poengdeling. Det som så ut som en grei trepoenger på hjemmebane, viste seg å være en kamp full av dramatikk og målrike øyeblikk. Nå er fokuset rettet mot å hente tre poeng når vi møter Nottingham Forest på City Ground.

Med niendeplass på tabellen og poenggapet opp til topp fire virker Champions League å være utenfor rekkevidde neste sesong, men det er fortsatt håp om europeisk fotball. Muligheten for å kvalifisere seg til enten Europa League eller Conference League er absolutt til stede, med kun fem poeng opp til sjetteplassen.

Vi har vært plaget av dårlige resultater på bortebane gjennom sesongen, men forrige bortekamp mot Aston Villa viste en imponerende vending. Å ta med seg tre poeng fra Villa Park, spesielt med tanke på at Aston Villa hadde vært ubeseiret på hjemmebane i nesten ett år, var et betydelig resultat og gir oss økt selvtillit når vi reiser til City Ground.

Den utfordrende skadesituasjonen er fortsatt ikke optimal, men heldigvis på bedringens vei. Callum Wilson og Harvey Barnes var tilbake forrige helg, noe som var godt å se, mens Joe Willock og Elliot Anderson nærmer seg en retur etter hvert om alt går som planlagt. Alexander Isak vil ikke være en del av troppen i morgen, men gjør gode fremskritt og nærmer seg kampklar. Anthony Gordon, som gikk av med en vridning mot Luton, er bekreftet ute for i morgen. Vridningen virker å være ufarlig, men han mister altså morgendagens oppgjør.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Lewis Miley

Jacob Murphy – Callum Wilson – Miguel Almirón

Nottingham Forest                

For Nottingham Forest, som for tiden ligger på 16. plass med kun to poengs forsprang på nedrykkssonen, er hver kamp fremover avgjørende i kampen for å unngå nedrykk. Laget har slitt med å finne formen i ligaen i 2024, uten en eneste ligaseier så langt i året. Den siste triumfen deres var hjemme mot Manchester United rett før nyttår, en kamp som endte med en imponerende 2-1-seier. Likevel har de vist motstandskraft ved å skaffe seg uavgjortresultater og har kun tapt to av de siste fem kampene i alle turneringer.

På hjemmebane har Nottingham Forest vært nesten like solide som på fremmed gress, med 12 poeng samlet på hjemmebane sammenlignet med 9 poeng på bortebane. Mens de scorer omtrent like mye både hjemme og borte, er de mer solide bakover på eget gress, noe som blir interessant for oss i morgen.

Statistisk sett har vi hatt overtaket på Nottingham. Ut fra de 11 oppgjørene i Premier League-historien har vi gått seirende ut syv av dem og kun tapt én gang, som var 1-3 tapet i julen. En annen interessant observasjon er også at på de åtte siste møtene i alle turneringer har det ikke endt i poengdeling; det har alltid vært kåret en vinner.

De spilte sist onsdag kveld i FA-cupen da de med et nødskrik gikk videre på straffer mot Bristol City etter at de ble uavgjort i begge møtene.

Tidligere Newcastlespiss og toppscorer for Nottingham, Chris Wood, er ute med hamstring-skade og vil ikke ha muligheten til å score hattrick mot oss slik han gjorde i julen. Ibrahim Sangare, Willy Boly, Serge Aurier og Ola Aina vil heller ikke bli å se, ettersom de spiller Afrikamesterskapet og lader opp til finalen som spilles på søndag. Morgan Gibbs-White fikk seg en trøkk i onsdagens kamp mot Bristol City, men vil trolig være spilleklar.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Matz Sels

Neco Williams – Andrew Omobamidele – Murillo – Nuno Tavares

Ryan Yates – Nicolás Dominguez

Anthony Elanga – Morgan Gibbs-White – Callum Hudson-Odoi

Taiwo Awoniyi

Historikk mot NFO i PL:
Seier: 7
Uavgjort: 3
Tap: 1
Totalt: 11

 

Siste oppgjør i PL:

Newcastle

1-3

Forest 26.12.23

Forest

1-2

Newcastle 17.03.23

Newcastle

2-0

Forest 06.08.22

Forest

1-2

Newcastle 10.03.99

Newcastle

2-0

Forest 26.09.98

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Nottingham

9.

Tabellplass

16.

10

Seier

5

3

Uavgjort

6

10

Tap

12

2.09

Gj.snitt mål per kamp

1.22

1.61

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.78

7

Rene bur

3

2.57

Gj.snitt sjanser per match

1.35

0-8 mot SHU

Største seier

1-3 mot NEW

4-1 mot TOT

Største tap

5-0 mot FUL

 

You must be logged in to post a comment Login