Før kampen: Bournemouth

Oppdatert: 16. February 2024

På tide å snu trenden på hjemmebane om vi skal fortsette jakten på europaspill neste sesong. Bournemouth kommer på besøk og vi er klare for revansj etter 2-0 tapet på Vitaliy Stadium i høst.

Dato: 17. februar 2024

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Michael Salisbury (Hoved), Richard West & Akil Howson (Linje), Oli Langford (Fjerde). Rob Jones (VAR), Simon Bennett (VAR assistant).

Newcastle United

Forrige runde så vi nok en målrik kamp, men denne gangen sikret vi oss full pott takket være Brunos matchvinnende scoring. Med seieren har vi nå oppnådd fire strake borteseire, inkludert våre avansementer mot Sunderland og Fulham i FA-cupen. Dette er en betydelig forbedring etter å ha vært blant de svakeste bortelagene denne sesongen.

Imidlertid vender vi nå oppmerksomheten mot hjemmebanen, der vi skal kjempe om tre nye poeng. Vanligvis har vi en solid statistikk hjemme, med kun fire kamper der vi ikke har tatt full pott. Men den siste tiden har hjemmeformen vår dalt mens borteformen har forbedret seg. I løpet av de tre siste hjemmekampene i ligaen har vi bare klart å sikre ett poeng, noe som er uvanlig for oss. Vi har også sluppet inn hele 10 mål i løpet av disse kampene, noe som er bekymringsfullt.

Skadesituasjonen fortsetter å være en bekymring for oss, til tross for tegn til bedring. Callum Wilson sliter med en mystisk skade i skulderen og må gjennomgå en operasjon. Han forventes ikke å være tilbake i spill på en stund. Heldigvis nærmer Alexander Isak seg en retur, men ifølge Eddie Howe vil han ikke være klar for morgendagens kamp, så vi er nødt til å spille uten en ren spiss. Jacob Murphy har ikke deltatt på trening med laget denne uken, og det er usikkert om han vil være tilgjengelig for kampen i morgen. Joe Willock er svært nær en retur, mens Elliot Anderson og Matt Targett nærmer seg å trene med laget igjen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Lewis Miley

Miguel Almirón – Anthony Gordon – Harvey Barnes

Bournemouth

Sist vi møtte Bournemouth, var de inne i en utfordrende periode, med kun én seier på sine 11 første kamper. Deres seier mot oss markerte begynnelsen på en oppløftende trend, og nå befinner de seg på en 13. plass med syv seire og åtte poengs margin ned til nedrykkssonen.

Imidlertid har deres form i de siste ligakampene sviktet. I løpet av deres fem siste kamper har de bare klart å sanke to poeng, med uavgjort mot Nottingham hjemme og borte mot West Ham. De har opplevd nederlag mot Tottenham, Liverpool og sist Fulham.

Til tross for den skuffende ligainnsatsen har de hatt lyspunkter i FA-cupen. Etter å ha overvunnet en jevn bortekamp mot QPR, slo de deretter tilbake mot Swansea på hjemmebane og sikret seg dermed avansement til femte runde, på linje med oss.

Når det gjelder skadesituasjonen, vil Bournemouth måtte klare seg uten Tyler Adams, Ryan Fredricks, Max Aarons og James Hill, som alle sliter med skader. Romain Faivre var forventet å være tilgjengelig, men har pådratt seg sykdom. Phillip Billing, som har vært koblet til oss, soner en suspensjon på tre kamper og vil derfor være utilgjengelig for kampen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Neto

Adam Smith – Illia Zabarnyi – Marcos Sensei – Lloyd Kelly

Ryan Christie – Lewis Cook

Antoine Semenyo – Justin Kluivert – Marcus Tavernier

Dominic Solanke

Historikk mot BOU i PL:
Seier: 4
Uavgjort: 4
Tap: 3
Totalt: 11

 

Siste oppgjør i PL:

Bournemouth

2-0

Newcastle 11.11.23

Bournemouth

1-1

Newcastle 11.02.23

Newcastle

1-1

Bournemouth 17.09.22

Bournemouth

1-4

Newcastle 01.07.20

Newcastle

2-1

Bournemouth 09.11.19

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Bournemouth

7.

Tabellplass

13.

11

Seier

7

3

Uavgjort

6

10

Tap

10

2.13

Gj.snitt mål per kamp

1.35

1.63

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.91

7

Rene bur

5

2.5

Gj.snitt sjanser per match

1.43

0-8 mot SHU

Største seier

0-3 mot MUN

4-1 mot TOT

Største tap

6-1 mot MCI

 

You must be logged in to post a comment Login