Før kampen: Luton Town

Oppdatert: 03. February 2024

Med to påfølgende seiere i ryggen går vi inn i dagens kamp med en positiv bølge, og vi har klare ambisjoner om å forlenge denne gode trenden. Til tross for de nylige hjemmetapene er vi fast bestemt på å snu trenden når vi tar imot Luton på hjemmebane i dag.

Dato: 3. februar 2024

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Tom Bramall (Hoved), Mat Wilkes & Mark Scholes (Linje), Oliver Langford (Fjerde). Michael Salisbury (VAR), Akil Howson (VAR assistent). 

Newcastle United

Det siste tids resultater har virkelig snudd for oss etter en utfordrende periode. Med tre seiere på våre fire siste kamper, inkludert en solid innsats mot Manchester City, har laget vårt vist en imponerende reaksjon. Nå vender vi endelig tilbake til St. James’ Park etter to bortekamper på rad, og håper å gjenopprette den sterke hjemmeformen vi hadde gjennom første halvdel av sesongen.

Selv om festningen vår har fått seg et par riper i lakken med to påfølgende hjemmetap mot Nottingham og City, er vi fast bestemt på å snu trenden. Statistikken viser at vi fortsatt er blant de beste hjemmelagene, med 24 av 33 mulige poeng.

Skadesituasjonen har vært en konstant utfordring gjennom sesongen, og få lag har vært like utsatt som oss. Det er imidlertid positivt å se at benkdekningen har vært bedre i de siste kampene. Ryktene om en mulig tilbakekomst for Harvey Barnes etter hans lange skadeavbrekk gir ytterligere håp og dybde til troppen. Selv om fem spillere fremdeles er utilgjengelige, er det lys i enden av tunnelen med Callum Wilson, Joe Willock og Jamaal Lascelles som er nære en retur. Alexander Isak, som måtte forlate banen med skade mot Aston Villa på tirsdag, ser ut til å kunne være tilgjengelig i troppen, ettersom skaden angivelig ikke er alvorlig.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Lewis Miley – Bruno Guimarães – Sean Longstaff

Jacob Murphy – Anthonhy Gordon – Miguel Almirón

Luton Town

Dagens oppgjør mot Luton Town bringer med seg både utfordringer og muligheter for oss. Etter en tøff start på sesongen har Luton klart seg bedre enn forventet, og de har markert seg som en motstander som ikke bør undervurderes.

Lutons plassering på 17. plass i tabellen understreker deres evne til å konkurrere på det øverste nivået selv med laber økonomi. Med fem seiere, fire uavgjort og 12 tap har de vist at de kan gi selv erfarne lag en kamp om poengene, som vi selv fikk oppleve. Det siste møtet mellom oss endte dessverre i favør av Luton, med en knapp 1-0-seier takket være en scoring fra Andros Townsend.

Det har vært en imponerende utvikling hos Luton siden det forrige oppgjøret. Forsvaret har blitt mer solid, og de har forbedret seg betraktelig med kun ett baklengsmål i gjennomsnitt på de siste syv kampene. To rene bur i løpet av denne perioden vitner om en styrket defensiv innsats, og det er tydelig at de har jobbet hardt med å tette bakover.

Alfie Doughty som har vært en av de viktigste spillerne for laget står bak de fleste sjansene har notert seg for en scoring og fem målgivende fra sin venstre vingback posisjon.

På skadefronten er det visse utfordringer. Tom Lockeyer og Marvelous Nakamba er utilgjengelige med skader, det samme gjelder Mads Andersen som har problemer med foten. Jacob Brown og Issa Kabore er i nærheten av en retur, men det er usikkert om det er for tidlig.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (3-4-2-1)

Thomas Kaminski

Teden Mengi – Gabriel Osho – Amari’I Bell

Chiedozie Ogbene – Ross Barkley – Albert Sambi Lokonga – Alfie Doughty

Jordan Clark – Carlton Morris

Elijah Adebayo

Historikk mot LUT i PL:
Seier: 0
Uavgjort: 0
Tap: 1
Totalt: 1

 

Siste oppgjør i PL:

Luton Town

1-0

Newcastle 23.12.23

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Luton

8.

Tabellplass

17.

10

Seier

5

2

Uavgjort

4

10

Tap

12

2

Gj.snitt mål per kamp

1.33

1.5

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.81

7

Rene bur

2

2.55

Gj.snitt sjanser per match

1.43

0-8 mot SHU

Største seier

4-0 mot BHA

4-1 mot TOT

Største tap

4-1 mot BHA

 

You must be logged in to post a comment Login