Før kampen: Luton Town

Oppdatert: 22. December 2023

Det er duket for god underholdning på lillejulaften. Vi reiser til fascinerende Kenilworth Road og håper å snu den grusomme borteformen.

Dato: 23. desember 2023

Kampstart: Kl. 16.00 Kenilworth Road

Dommere: Darren England (Hoved), Neil Davies & Darren Cann (Linje), Anthony Taylor (Fjerde). Peter Bankes (VAR), Nick Greenhalgh (VAR assistent).

Newcastle United

Vi var ikke i stand til å kopiere forrige sesongs cup-eventyr i ligacupen og røk ut borte mot Chelsea i midtuken. Det så lenge ut til at vi skulle avansere, men et baklengs på overtid sørget for straffekonk og det var Chelsea som trakk det lengste strået.

Forrige helg snudde vi vår synkende trend i ligaen. Vi slo tilbake med en 3-0 seier over Fulham på hjemmebane. Hjemmebaneformen fortsetter i det gode sporet, per nå er vi det beste hjemmelaget sammen med Aston Villa. Vi har tatt 24 av 27 poeng, Villa har like mange poeng med en kamp mindre spilt. Borteformen vår har derimot sviktet i forhold til forrige sesong. Vi står med kun fem poeng av 24 mulige. Eneste seieren vi har på bortebane denne sesongen er 0-8 seieren mot Sheffield United i september. Vi slo riktignok Manchester United på Old Trafford i den fjerde runden av ligacupen i starten av november.

Skadesituasjonen er fortsatt et problem. Vi har 12 spillere på skadelisten, Emil Krafth og Anthony Gordon ble begge nødt til å kaste inn håndkleet i Chelsea-kampen. Krafth hadde et kutt på leggen som krevde sting og det er uavklart om han kan spille. Gordon ble taklet stygt på leggen av Moises Caicedo og skal ha slitt med smerter. Eddie Howe sa at det fremdeles er usikkert om lynvingen vil rekke kampen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Sven Botman – Dan Burn

Lewis Miley – Bruno Guimarães – Sean Longstaff

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

Luton Town

Nyopprykkede Luton er morgendagens motstander. Luton er for første gang en del av Premier League formatet som startet i 92/93-sesongen. Comebacket tilbake på Englands øverste nivå har vært tøft, men de har klart seg bedre enn de andre nyopprykkede lagene. De ligger på en 18. plass med to seiere, tre uavgjort og 11 tap.

De tre siste kampene for Luton har endt i tap, men de har imponert mot flere store lag hittil med enten et knepent tap eller uavgjort resultat. Med det sagt er de et lag som slipper inn mye og ikke er helt stabile bakover. De er i toppen av den defensive statistikken med xG imot, antall klareringer og redninger per kamp. I snitt slipper de inn 2 mål per kamp og har ingen clean sheets hittil.

For å finne tidligere oppgjør mot Luton må vi grave i arkivet. I 2018 møtte vi dem i FA-cupen hvor vi vant komfortabelt 3-1 på St. James Park, men for å finne enda flere oppgjør må vi helt tilbake til 1994. I den fjerde runden av FA-cupen endte det 1-1 på St. James’ Park og i retur oppgjøret ble vi slått 2-0.

En nøkkelspiller å ha øynene rettet mot hos Luton er Alfie Doughty. Den engelske 24 åringen spiller venstre ving-back og har hatt en god sesong hittil. Fra sin posisjon står han med tre målgivende og står bak mye av det som skjer fremover på banen for Luton. Han topper listen i laget med flest sjanser skapt, og det med god margin.

Luton har ikke mange ute med skader. Reece Burke og Dan Potts begge forventet tilbake rett etter nyttår. Marvelous Nakamba er tilbake etter suspensjon og Cauley Woodrow er tilbake fra skade. Forrige helg falt kaptein Tom Lockyer om på banen med hjertestans og er ute på ubestemt tid. Det var godt nytt da han ble utskrevet fra sykehuset i går og vi ønsker han god bedring.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (5-4-1)

Thomas Kaminski

Issa Kaboré – Teden Mengi – Mads Juel Andersen – Amari’i Bell – Alfie Doughty

Andros Townsend – Albert Sambi Lokonga – Ross Barkley – Jacob Brown

Elijah Adebayo

Historikk mot LUT i PL:
Seier: 0
Uavgjort: 0
Tap: 0
Totalt: 0

 

Siste oppgjør:  

Newcastle

3-1

Luton 06.01.18 FA Cup

Luton

2-0

Newcastle 09.02.94 FA Cup

Newcastle

1-1

Luton 29.01.94 FA Cup

Luton

0-0

Newcastle 27.01.93 League Division 1

Newcastle

2-0

Luton 02.09.92 League Division 1

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Luton

6.

Tabellplass

18.

9

Seier

2

2

Uavgjort

3

6

Tap

11

2.12

Gj.snitt mål per kamp

1.06

1.24

Gj.snitt innsluppet per kamp

2

7

Rene bur

0

2.59

Gj.snitt sjanser per match

1.25

0-8 mot SHU

Største seier

1-2 mot EVE

4-1 mot TOT

Største tap

4-1 mot BHA

 

You must be logged in to post a comment Login