Før kampen: Norwich – Newcastle

Oppdatert: 01. April 2016

Kampen mot nedrykk fortsetter, denne gang uten Elliot i målet. Men statistikken taler for Newcastle-seier.

Når: 2. april kl. 16:00

Hvor: Carrow Road

Dommer: Mike Dean

25 poeng på 19 kamper er de mørke tallenes klare tale, når Newcastle reiser til Carrow Road. Sist Newcastle møtte Norwich så situasjonen langt lysere ut for Newcastles del, særlig etter kampslutt. Wijnaldum sørget for fire scoringer, og de svarte og hvitkledde gikk av banen med 6-2 i sin favør. Nå er situasjonen en helt annen, og kampen for å overleve i Premier League er tøffere enn noen gang.

Les også: Tallene som beviser Rafa-effekten

For å starte med en oppløftende statistikk, så er det verdt å merke seg at Newcastle ikke har tapt på de seks siste PL-møtene med kanarifuglene. Fire seiere og to uavgjort er status før lørdagens oppgjør. I tillegg har Rafa Benitez vunnet samtlige av sine tre kamper i den engelske toppserien i sin karriere. Men denne gangen står det mye på spill, i det som blir en ekte sekspoengskamp.

Skadesituasjonen

Flere spillere har den siste tiden kommet tilbake fra skade i Newcastle. Særlig har Mbemba og de Jong være etterlengtede forsterkninger for et lag som har slitt både med å tette igjen bakover og skape sjanser fremover.

Den største nyheten på skadefronten har likevel vært av det negative slaget. Under Irlands privatlandskamp i midtuka, endte Rob Elliot opp på båre. Røntgen viste en alvorlig kneskade som har satt keeperen ute av spill i et halvt år. Med andre ord blir det etter alt å melde Karl Darlow som får tilliten i Newcastles mål lørdag.

Les også: – En alvorlig skade

– Jeg kastet meg etter ballen slik jeg alltid gjør i slike situasjoner, men kjente smertene med en gang. Når jeg har sett på videoen i ettertid, så ser jeg at jeg tar meg selv til kneet til og med før jeg har landet, sier keeperen i et intervju tidligere denne uken.

Bortespøkelset

Til tross for god statistikk mot de grønne og gule, er det god grunn til å skjelve litt ekstra i buksene før oppgjøret på Carrow Road. Newcastle har før kampen kun sju poeng fra sine bortekamper denne sesongen. Det er nest lavest i ligaen, og bare Aston Villa har levert en svakere bortestatistikk enn Benitez’ menn.

Sist bortekamp mot Leicester viste likevel lovende takter, til tross for et knepent 1-0-tap til slutt. Med poengdeling hjemme mot Sunderland i forrige runde og tydelige tegn til at laget utvikler seg i riktig retning, var to uker med landslagspause ikke annet enn kjærkomment og perfekt timing for lagets nye manager. Dermed blir det interessant å se hva spanjolen har fått ut av sine spillere i løpt av de siste fjorten dagene.

Les også: Ny spisstrener på plass

Mens Newcastle kommer fra de siste to kampene med tap og uavgjort, har Norwich en imponerende poengdeling mot Manchester City og seier mot WBA å vise til. Med andre ord er laget, som også er  sterkt truet av nedrykk sammen med Newcastle og Sunderland, i god flyt.

Forrige gang lagene møttes på Carrow Road ble det imidlertid målløst og poengdeling. Med lagenes statistikk denne sesongen, er det ikke utenkelig at det vil skje også denne gangen.

 Skadesituasjonen

Rob Elliot føyer seg som tidligere nevnt inn i rekken av skadede spillere i Newcastle. I tillegg er Colback suspendert på grunn av gule kort. Janmaat var også tvilsom til kampen på grunn av kneproblemer, men nederlenderen ser ut til å være friskmeldt igjen etter derbyet.

For hjemmelagets del er det usikkerhet rundt Steven Naismith, som trakk seg fra Skottlands landslagstropp før sist kamp med hamstringproblemer. Nathan Redmond og Alexander Tettey er på sin side garantert ute grunnet skade. Med andre ord blir det ingen nordmann å bryne seg på for Newcastle denne gangen.

Trolig lagoppstilling Newcastle: Darlow; Janmaat, Mbemba, Lascelles, Anita; Sissoko, Shelvey, Wijnaldum, Townsend; Perez, Mitrovic

Trolig lagoppstilling Norwich: Ruddy; Martin, Bassong, Klose, Olsson; Jarvis, Howson, O’Neil, Brady; Hoolahan; Naismith

 

 

You must be logged in to post a comment Login