Før kampen: Southampton – Newcastle

Oppdatert: 09. April 2016

Nok en avgjørende kamp i nedrykksstriden skal spilles. Er det vinn eller forsvinn for Newcastle denne gangen?

Når: 9. paril kl. 16:00

Hvor: St. Mary’s Stadium

Dommer: Robert Madley

Tap mot Leicester, uavgjort mot Sunderland og tap mot Norwich. Det har virkelig ikke vært stang inn for Newcastle i de avgjørende kampene etter at Rafa Benitez ankom klubben. Lørdag venter nok et svært viktig oppgjør, når laget tar turen til Southampton for å kjempe om tre nye poeng.

Samtidig møtes Norwich og Crystal Palace til dyst, mens Sunderland tar imot ligaleder Leicester søndag. Med andre ord vil man søndag kveld kunne sitte igjen med et svært klart bilde av hvordan nedrykksstriden ender eller at det har tetnet ytterligere til i bunnen.

Stoppet måltørken

For hjemmelagets del er det fremdeles håp om å karre til seg en plass i Europa til høsten. Det vitner også lagets form om, med to seiere og ett tap på de tre siste kampene.

For Newcastle har det skortet både fremover og bakover denne sesongen, men det løsnet i det minste noe under forrige helgs kamp mot Norwich. Etter å ha fått stoppet måltørken mot Sunderland, ble Mitrovic noe overraskende plassert på benken mot Norwich. Serberen kom likevel inn og scoret to mål, og det vil være smått sjokkerende om den unge spissen igjen blir plassert på sidelinjen fra start lørdag.

I forsvarsleddet er det fremdeles skadeproblemer, noe som gir små rom for variasjoner fra Benitez’ side.

Skadesituasjonen

Newcastle har igjen slitt med skader, men har de seneste ukene fått flere tilgjengelige etter å ha hatt en svært tynn A-stall lenge. Flere er likevel ute også til oppgjøret mot Southampton.

Dummett er usikker til lørdagens oppgjør på grunn av problemer med hamstringen, mens Coloccini og Mbabu ikke vil være klare før neste helg. Keeperproblemene vil bli langsiktige, som tidligere kjent. Krul er ute til august, mens prognosene for Elliot foreløpig er en retur til fotballen i oktober. I forhold til keepersituasjonen kan det også være verdt å merke seg at Newcastles tidligere målvakt, Fraser Forster, blir å finne som Southamptons sisteskanse.

Obertan og Haïdara er begge ute med skade fremdeles, og ingen av dem vil være tilgjengelige til lørdagens oppgjør.

For Southampton ser situasjonen langt lysere ut. Riktig nok er Long og Targett tvilsomme før kamp, mens S. Davis og Gardos må belage seg på en uke til på sidelinjen. Men det er ingen tvil om at hjemmelaget kan stille sterkt.

Poengdeling i første runde

For den som har hukommelsen i orden, så husker man kanskje at lagene møttes også i Premier Leagues første serierunde. Den gang endte det med poengdeling etter at 2-2 ble sluttresultatet.

Southampton har likevel et psykisk overtak, da laget har vunnet tre av de siste fem møtene med Newcastle (3-2-0). To av kampene har endt 4-0, så for den som ikke skjelver nok i buksene før avspark, kan jo det være en oppvekker.

For den som leter etter statistiske svarte hull, er det er også verdt å merke seg at Southampton har vunnet flere kamper (14) og scoret flere mål (52) mot Newcastle enn mot noe annet lag i Premier League.

Kampen er allerede utsolgt, så det skal i alle fall ikke stå på stemningen på St. Mary’s Stadium. HWTL!

Trolig startoppstilling for Newcastle: Darlow; Janmaat, Mbemba, Taylor, Anita; Tiote, Shelvey; Townsend, Sissoko, Wijnaldum; Mitrovic

Trolig startoppstilling for Southampton: Forster; Cedric, Fonte, Van Dijk, Bertrand; Clasie, Wanyama, Davis, Mane; Long, Pelle

You must be logged in to post a comment Login