Før kampen: Norwich

Oppdatert: 01. February 2020

Newcastle må igjen klare seg uten en stor andel spillere. Da hjelper det heldigvis at de tre nykommerne ligger an til å gjøre unna sine ligadebuter mot tabelljumboen.

Dato: Lørdag 1. februar
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Motstanderen
Steve Bruce understreket på fredagens pressekonferanse at lørdagens motstander er gode i det offensive spillet, og at Daniel Farkes mannskap har vært svært uheldige med poengfangsten i flere av sine kamper.

Fasiten for Norwich er sisteplass, kun fire seiere og 17 poeng. Laget har også sluppet inn flest med sine 47 baklengsmål. Til sammenligning har Newcastle 36 baklengsmål. Lagene kan vise til like mange scoringer (24) – kun Watford (21), Crystal Palace (22) og Bournemouth (23) har scoret færre ganger denne sesongen. Finke Teemu Pukki har stått for elleve av disse, hvor tre av disse kom mot Newcastle på Carrow Road. Videre har Norwich kun kapret fem poeng på bortebane denne sesongen.

Norwich står med kun én trepoenger på sine siste ti ligakamper – den kom mot Bournemouth for to ligarunder tilbake. Forrige runde endte med 2-1-tap mot Tottenham. Kanarifuglene avanserte videre i cupen med 1-2-seier over Burnley forrige helg.

Lagene
På skadefronten er det allment kjent at Jetro Willems og Paul Dummett er langtidsskadde. I tillegg til dem mister Dwight Gayle, Andy Carroll, Emil Krafth og Jonjo Shelvey mister definitivt kampen. Det er også ventet at Javier Manquillo og Florian Lejeune forblir indisponible. Newcastle må også klare seg uten Ki Sung-yueng, etter at sørkoreanerens kontrakt ble terminert på Deadline Day.

På pressekonferansen uttalte Steve Bruce at han regner med å ha Gayle, Muto og Carroll tilgjengelige til neste ligakamp – 16. februar mot Arsenal. Newcastle-sjefen bekreftet samtidig at Nabil Bentaleb, Valentino Lazaro og Danny Rose vil bli involvert i morgendagens kamp. Til tross for at mange spillere fremdeles er utilgjengelige, har Bruce dermed fått noen luksusproblemer å stri med.

Kampen på midtstopperplassen er stor om dagen, og TAN antar at det er Schar og Fernandez som kjemper om den siste plassen i midtforsvaret. Det blir også spennende å se om det er Yedlin eller Lazaro som blir foretrukket i den offensive høyrebackrollen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Lascelles, Clark – Lazaro, Hayden, Bentaleb, Ritchie – Almiron, Joelinton, Saint-Maximin

Hos Norwich er midtstopperen Benjamin Godfrey utilgjengelig, som følge av karantene. Midtstopperkollega Timm Klose mister også kampen. Det er ventet at Ibrahim Amadou, Todd Cantwell og Emiliano Buendia rekker kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Krul – Aarons, Hanley, Zimmermann, Lewis – McLean, Tettey – Buendia, Duda, Cantwell – Pukki

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har en fantastisk statistikk på hjemmebane mot Norwich. Kun to tap har det blitt mot Kanarifulgene på eget gress, hvorav ingen av disse har kommet siden etableringen av Premier League. De siste seks kampene har endt med seier, hvorav den siste for omkring tre år siden i Championship. Da ble Gayle tomålsscorer, mens Yoan Gouffran stod for den siste. Seiersrekken inkluderer også 6-2-seieren i 15/16-sesongen – en kamp som aller best huskes for Gini Wijnaldums firemålsshow.

Siden etableringen av Premier League har Newcastle vunnet åtte av de ni kampene som er spilt på St. James Park. På de 23 oppgjørene som er spilt mellom lagene på Tyneside, har 16 av disse endt med seier og syv med poengdeling.

Norwich vant imidlertid 3-1 da Newcastle gjestet Carrow Road i sesonginnledningen. I Premier League-æraen har The Magpies på sin side aldri beseiret kanarifuglene på fremmed gress.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login