Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 14. February 2020

Det ligger an til en del utskiftninger på laget som møter Arsenal, sesongens desidert største skuffelse. Newcastle har vunnet flere kamper enn The Gunners denne sesongen, men sliter vanligvis i disse oppgjørene.

Dato: Søndag 16. februar
Kampstart: Kl. 17:30 på Emirates Stadium
Dommer: Lee Mason

Motstanderen
Arsenals sesong har vært av det vonde slaget. Laget befinner seg på en svak 10.-plass, og er à poeng med The Magpies. Det er rett og slett en sesong å glemme for Arsenal, som kun har kapret seks trepoengere. Til gjengjeld har London-klubben innkassert 13 poengdelinger og kun tapt seks kamper. Ingen lag, foruten Liverpool (0), har tapt færre kamper i denne uvanlig jevne sesongen. Til sammenligning har Newcastle innkassert åtte seiere og ti tap oppgjør. Arsenal har sluppet inn 34 mål, noe som er kun to færre enn Newcastle.

The Gunners har kun 32 ligascoringer på 25 kamper å vise til. På samme tid i fjor kunne Arsenal vise til 51 scoringer, mens antallet var henholdsvis 46, 54 og 39 de tre foregående sesongene.

Den tidligere Arsenal-kapteinen, Mikel Arteta, erstattet avsatte Unai Emery i desember. Siden spanjolen overtok roret på den nedgående skuten har laget kun vunnet én (mot Manchester United) og tapt én (Mot Chelsea). De resterende fem har endt med poengdeling; Bournemouth (1-1), Crystal Palace (1-1), Sheffield United (1-1), Chelsea (2-2) og Burnley (0-0). De fire sistnevnte er klubbens fire siste ligaoppgjør. Kun én ligaseier på de siste ni forsøkene er fasiten for Artetas Arsenal.

Lagene
Steve Bruce uttalte på fredagens pressekonferanse at de tre nyervervelsene – Nabil Bentaleb, Danny Rose og Valentino Lazaro – er høyaktuelle til å starte kampen på Emirates Stadium. Uaktuelle til kampen er derimot Andy Carroll, Jonjo Shelvey, Javier Manquillo og Emil Krafth, samt langtidsskadde Paul Dummett. Både Yoshinori Muto og Dwight Gayle har trent normalt denne uken, og vil derfor bli en del av reisefølget til London.

Det antas at Lazaro erstatter en svært formsvak DeAndre Yedlin i den offensive høyrebackrollen. Det er også sannsynlig at Matt Ritchie blir ofret til fordel for Rose i samme posisjon på motsatt side. Sean Longstaff hadde en god kamp mot Oxford United sist, og får muligens fornyet tillit på midtbanen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Lascelles, Clark – Lazaro, Hayden, Bentaleb, Rose – Almiron, Joelinton, Saint-Maximin

Arsenal må klare seg uten nysigneringen Cedric Soares, som ankom klubben fra Southampton i januar. En annen nysignering, midtstopperen Pablo Mari Villar, mister sannsynligvis også kampen. Forsvarsduoen Calum Chambers og Kieran Tierney mister definitivt kampen. Sead Kolasinac og den unge duoen Reiss Nelson og Bukayo Saka har imidlertid blitt friskmeldt til søndagens oppgjør.

Sannsynlig lagoppstilling: Leno – Bellerin, Mustafi, Luiz, Kolasinac – Xhaka, Torreira – Aubameyang, Özil, Martinelli – Lacazette

Innbyrdes oppgjør
Arsenal er en marerittmotstander for skjærene. Kun tre borteseiere, og totalt ti trepoengere på 48 forsøk, er fasiten mot The Gunners i Premier League-æraen. Forrige seier kom for to sesonger siden på St. James Park, da Matt Ritchie og Ayoze Perez sørget for 2-1 i målprotokollen. Den forrige seieren kom helt tilbake i 2010, da en ung og brennhet Andy Carroll sikret 0-1-seieren med et utsøkt hodestøt.

Da lagene møttes på St. James’ Park i ligaåpningen vant Arsenal-kampen (0-1), som følge av manglende kommunikasjon i forsvarsleddet. Målscoreren var da Pierre-Emerick Aubameyang, som nå står med 14 scoringer på 23 ligakamper. Det er ni mål flere enn Alexandre Lacazette, som er nestemann på listen.

Forrige sesong vant Arsenal begge oppgjørene; 2-0 på eget gress og 1-2 på St. James’ Park. Newcastle har kun scoret ett bortemål på Emirates Stadium på de fem siste oppgjørene.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login