Før kampen: Everton

Oppdatert: 20. January 2020

Everton må klare seg uten sine to største stjerner når Newcastle gjester marerittarenaen i Merseyside.

Dato: Tirsdag 21. januar
Kampstart: Kl. 20.30 på Goodison Park
Dommer: Simon Hooper

Motstanderen
Det endte 1-1 borte mot West Ham i forrige serierunde. De tre foregående kampene endte med 1-0-seier mot Brighton og knepne bortetap mot henholdsvis Liverpool (1-0) og Manchester City (2-1). Kampen mot Liverpool var for øvrig i FA-cupen.

Everton og Newcastle har like mange poeng (29), men Everton kan skimte med en bedre målforskjell (minus syv mål mot minus 15 mål). Om ett av lagene skulle ta alle tre poengene, kan det bli opprykk til åttende plass.

Siden Carlo Ancelotti overtok roret, har Everton vunnet tre, spilt to uavgjorte og tapt to. Det er en vesentlig formutvikling. Før den meritterte italieneren ankom klubben, stod Everton kun med fem ligaseiere på 17 kamper.

Lagene
Ny på skadelisten er Jetro Willems, som ble lagt på båre etter knappe tolv minutter mot Chelsea. Nederlenderens korsbånd er røket, og det ble fredag bekreftet at sesongen er over for 25-åringen. Ellers er det antatt at Newcastle også må klare seg uten Paul Dummett resten av sesongen.

Det er antatt at Ki Sung-yueng, DeAndre Yedlin og Javier Manquillo ligger an til å rekke kampen. Samtlige av dem stod over kampen mot Chelsea. Yoshinori Muto og Andrew Carroll mister sannsynligvis kampen, mens Dwight Gayle mister definitivt kampen.

Allan Saint-Maximin spilte sin første kamp siden 8. desember, som følge av en hamstringsskade. Både av hensyn til spillerens skadeproblematikk og lagets som sådan, er det ventet at franskmannen starter på benken mot Everton. Saint-Maximin virket dessuten – naturligvis – sliten utover i andre omgang. Interessant er det imidlertid at Newcastle kun har tapt to av de ti kampene som 22-åringen har startet.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Krafth, Fernandez, Lascelles, Clark, Ritchie – Almiron, Shelvey, Hayden, Atsu – Joelinton

Everton må klare seg uten svært viktige Richarlison og Gylfi Sigurdsson, som begge måtte stå over forrige serierunde. I tillegg mister nigerianske Alex Iwobi kampen; en spiller som Everton betalte omkring 30 millioner pund for i sommer. Nøkkelspilleren Andre Gomes er også utilgjengelig etter skrekkskaden han pådro seg mot Tottenham. Utilgjengelig er også Cenk Tou, som ble utleid til Crystal Palace tidligere denne måneden. Michael Keane er usikker til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Pickford – Sidibe, Mina, Holgate, Digne – Walcott, Davies, Delph, Bernard – Kean, Calvert-Lewin

Innbyrdes oppgjør
Det er kun fem oppgjør siden lagene møttes på St. James’ Park. Da endte det med 1-2-seier til tirsdagens verter. Det tilsvarende oppgjøret endte 1-1 forrige sesong. Da var det Rondon som omsatte en sjanse til nettsus, og satte stopper for en firekampers lang tapsrekke på Goodison Park for The Magpies. En må helt tilbake til 2010/11-sesongen for å vinne sist Newcastle vant en bortekamp mot vertene. Da var det Hatem Ben Arfa som sikret seieren med en praktscoring. Totalt har Newcastle kun fem ligaseiere på 24 forsøk på Goodison Park i Premier League-sammenheng, mens hele 13 har resultert i null poeng.

Newcastle har faktisk bare tatt fire poeng mot Everton på de siste åtte oppgjørene. De fire poeng kom forrige sesong!

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login