Før kampen: Newcastle – West Bromwich Albion

Oppdatert: 05. February 2016

Lørdag venter en tidlig 6-poengers kamp i nedrykksstriden, da Tony Pulis, Saido Berahino og WBA reiser til St. James’ Park for å møte et Newcastle-lag som forhåpentligvis er hevnlysten etter 0-3 ydmykelsen mot Everton i midtuken. Les TAN sitt preview her!

Tidspunkt: Lørdag 6. februar kl 16:00

Sted: St. James’ Park

Dommer: Lee Mason

Viktigheten av kampen er vel noe de fleste Newcastle-supportere kan føle og ta på. Newcastle ligger 2 bak Norwich på 17. plass (som spiller borte mot Aston Villa denne runden), og det er 8 poeng opp til helgens motstander WBA på en lukrativ 14. plass. McClarens menn gikk på en heftig smell på Goodison Park på onsdagen med 0-3 mot Everton, i en kamp hvor forsvarsspillere ble både skadet og utvist, hvor Rob Elliot igjen imponerte bak stengene til tross for at han slapp inn 3 mål.

Samtidig er det (utrolig nok?) et snev av optimisme på Tyneside. Flere nysigneringer blir nok å se på banen i løpet av kampen, Newcastle har imponert på hjemmebane de siste kampene med seier over West Ham og en 3-3 thriller mot Man Utd, og dette er siste hjemmekamp før mars-kampene mot Bournemouth og Sunderland

Laget:

Det er generelt stor usikkerhet rundt laget som starter lørdagens kamp. Lascelles er suspendert etter utvisningen mot Everton, Mbemba ser ut til å måtte stå over sin første Premier League-kamp med skade, i tillegg er Dummett også mest sannsynlig skadet etter midtukefadesen. Dermed ser det ut som gode gamle Steven Taylor er tilbake og danner stopperparet med Coloccini. Venstrebacken der derimot mer usikker, da både Colback og Mbabu skal være på vei tilbake fra skader, i tillegg kan Roland Aarons få fornyet tillit om McClaren velger en offensiv oppstilling.

På midtbanen er det også flere alternativer. Saivet og Shelvey får nok fortsette sitt nyetablerte samarbeid sentralt, mens Sissoko, Townsend og muligens Ayoze og Wijnaldum kjemper om plass på kantene. Også på topp er det usikkerhet rundt lagoppstillingen, da Mitrovic ble benket til fordel for Ayoze på topp i midtuken, og det er også sannsynlig at innlånte Doumbia kommer til få sin debut enten til start eller som innbytter.

Forventet lagoppstilling: Elliot – Janmaat, Coloccini, Taylor, Aarons – Saivet, Shelvey – Sissoko, Wijnaldum, Townsend – Mitrovic

Hvem skal score mål?

Selv om Newcastle tidvis lekker som en sil bakover er det antall mål som bekymrer de fleste med følelser for Magpies. Det ventes enda at det skal løsne for unge Mitrovic, som i løpet av julen var veldig aktiv foran mål – uten å nødvendigvis score så mye.

Mellom runde 17 og 22, altså de seks kampene i forkant av tapet mot Watford, hadde serberen flest avslutninger av samtlige spisser i Premier League, og hadde 1,5 skudd på mål i snitt sammenlignet med bare 0,6 de første 16 kampene i ligaen. Kun Oliver Giroud i Arsenal hadde flere touch innenfor motstanderens sekstenmeter. Newcastles 3 mål mot Manchester Uniteds bunnsolide forsvar kom etter at Mitrovic var involvert, og McClaren har nok hentet inn både Townsend og Shelvey for å gi Mitrovic mer å spille på – og kanskje Doumbia kan plukke nedfallsfrukten?

Doumbia har nemlig en imponerende scoringsstatistikk på samvittigheten. I sveitsiske Young Boys scoret han 50 mål på 64 kamper, og senere i CKSA Moscow så gjorde han hele 61 mål på 95 kamper. Blant annet i Champions League, hvor både den blå og røde delen av Manchester hadde problemer med å håndtere den lynkjappe spissen fra Elfenbenkysten. I tillegg er Gini Wijnaldum, kanskje Newcastle sin beste investering på flere år, toppscorer med 9 mål for Newcastle – hvor alle har blitt scoret på mektige St. James’ Park på de 12 hjemmekampene vi har spilt. 

WBA

West Bromwich Albion er ikke i verdens beste form før lørdagens kamp heller. Med 1-1 hjemme mot Swansea og Aston Villa er det mange som tror (og håper!) at WBA også blir å finne i nedrykksstriden – der Tony Pulis trives best. De har ikke vunnet siden de vant to kamper på rad ved nyttårsskiftet, mot Stoke og en 1-0 seier mot nettopp Newcastle. Samtidig er de uavgjorteksperter og har plukket opp 8 uavgjorter på sine siste 14 kamper.

De sliter likevel med noen ferske skader på viktige spillere. Tidligere Man Utd-stopper Johnny Evans er ute til denne kamper, og det er et nykomponert forsvar som må ta seg av Newcastle sin hunger etter å score mål. Chris Brunt er også ute for gjestene, som også er ansett som en viktig spiller. De scorer heller ikke mye mål, og har faktisk scoret færre mål enn hjemmelaget med sine 23 scoringer (mot Newcastle sine 25). Spissen Rondon gikk lenge med en måltørke på 8 kamper, men fikk seg en scoring på overtid mot Swansea nå sist.

Saido Berahino, den unge og ettertraktede engelskmannen, var tydeligvis et mål for Newcastle gjennom overgangsvinduet i januar – uten at det ble noe til. Det ryktes at Newcastle bød opp mot £22 millioner for spissen, og tidligere Newcastle-styreformann Freddie Sheperd var nylig ute å sa at han tror at han ville blitt solgt om ikke WBA også var i nedrykksstriden sammen med Newcastle. Det er likevel fullt mulig at han blir Newcastle-spiller i løpet av sommeren, og det blir spennende å se om Berahino, som ikke har startet en kamp siden oktober, kommer innpå i løpet av kampen.

Howay the lads!

TAN har selvfølgelig troen og tipper en 2-0 seier (Mitrovic x 2), siden det er 10 år siden Alan Shearer tuppet inn en 2-0 ledelse mot Portsmouth og ble tidenes Newcastle-toppscorer!

Og har du fremdeles ikke fått med deg vår podcast “Alt var mye bedre under Keegan”?  Nå er nemlig første episode også på plass på iTunes. Gjør som 400 andre, og hør den her. Andre episode slippes trolig allerede neste uke, og der har vi flere overraskelser på lur. Har du ikke iTunes, sier du? Da finner du den også på Soundcloud (link under). Lik oss, abonner på oss (helt gratis) og del oss veldig gjerne.

You must be logged in to post a comment Login