Før kampen: Newcastle Utd – Man Utd

Oppdatert: 04. March 2015

Newcastle United møter et Manchester United som jakter Champions League plass, mens førstnevnte først og fremst konsentrer seg om å sikre plassen i Premier League. Manager John Carver møter fortsatt blandede reaksjoner blant Toon Army. Den perfekte måten å få med seg supporterne vil være å slå selveste Manchester United på St. James’ Park i kveldens kamp.

Tidspunkt: kl 20.45 04.03.2015

Dommer: Anthony Taylor

TV kanal: Tv2 Sport Premium

De fleste drømmer seg nok tilbake til 20. oktober 1996, da et gulljagende Newcastle banket de røde djevlene hele 5-0. De færreste tror nok på en reprise i kveld, men Newcastle har vist evnen til å overraske mot Man Utd ved flere anledninger. Hjemmelaget er i ferd med å sikre seg en trygg posisjon i ligaen, med forrige helgs viktige 1-0 seier over svake Aston Villa. Det kan også være fallgruven for Newcastle, da det også betyr at dette er en kamp man i utgangspunktet har råd til å tape. Det vil i hvertfall ikke være katastrofal i forhold til videre kontrakt i ligaen.

For bortelaget er en seier enda mer viktig i kampen om topp 4. Manchester United har denne sesongen vist en utrolig evne til å spille dårlig, men likevel vinne kamper. Den røde fansen er ikke helt sikker på om prosjektet til Louis Van Gaal er rett vei å gå, mens flere av sommerens stjernekjøp sliter med å finne seg til rette i Manchester klubben. Manchester United kommer fra en 2-0 seier hjemme mot Sunderland. Et resultat som ikke bød hjemmelagets fans imot.

Lagnytt:

Siste nytt fra Tyneside er at Remy Cabella ikke spiller kampen, da han har pådratt seg en skade. Det samme kan sies om Massaido Haidara, som pådro seg en kneskade i forrige helgs kamp mot Aston Villa. Jack Colback fullfører sin suspensjon denne kampen, og blir derfor ikke å se på banen. Ellers er det de samme langvarige skadene på spillere som Siem De Jong, Rolando Aarons, Paul Dummet, Cheik Tiote, Steven Taylor og Rob Elliot. Av gode nyheter kan Ryan Taylor være tilbake, for å erstatte Haidara, mens fansen fortsatt håper å se Jonas Gutierrez gjøre comeback.

For bortelaget er Phil Jones og Luke Shaw klare for spill igjen, mens Michael Carrick er usikker til kveldens kamp. Keeper David de Gea må vi nok forvente å se i buret, men keeperen sliter likevel med en smell, som kan sette en stopper for det. Robin Van Persie og Victor Valdes er ute med langvarige skader.

Forventninger:

Manager John Carver vil sannsynligvis ta lærdom av 5-0 tapet mot Manchester City, og dermed satse på en trygg defensiv tilnærming til kampen. Manchester United har de siste kampene hatt mer suksess med 4 spillere i bakre ledd. Men Van Gaal har likevel flere ganger eksperimentert med 3 spillere bak, samt to vingbacker som hjelper til offensivt og defensivt. Det spørs om ikke Van Gaal prøver seg på denne formelen i kveld mot et lag som sannsynligvis vil ha nok med å forsvare seg. Det åpner i såfall muligheten for kontringer for hjemmelaget. Van Gaal sliter også med å få et spisspar som fungerer godt nok sammen, og spesielt Radamel Falcao leter i blinde etter sin gamle storform. Angel Di Maria har heller ikke vist seg fra sin beste side i andre halvdel av sesongen. Forhåpentligvis kan Newcastle utnytte dette. Ellers kan Wayne Rooney være et fryktet våpen. Engelskmannen har meget god statistikk mot laget fra Tyneside, med 12 scoringer totalt mot Magpies.

Hjemmelaget håper å bygge videre på Papiss Cisse sin fine form. Cisse ser ut til å være hjemmelagets viktigste våpen offensivt, men trenger mer servering fra sine lagkamerater, ifølge manager John Carver. Det blir også spennende å se hvordan hjemmelaget holder sammen defensivt, med såpass mange skader på forsvarspillere.

Statistikk:

– Seier til hjemmelaget vil være første gang siden november med to seire på rad.

– Man Utd har vunnet sine to siste bortekamper mot Newcastle, med til sammen 7-0 i målforskjell på disse kampene.

– På de siste 11 møtene på St. James’ Park har Man Utd vunnet 8 av dem, og spilt 2 uavgjort.

– Man Utd har kun tapt 2 av sine siste 17 kamper i ligaen

– Newcastle har scoret 69% av sine mål i andre omgang denne sesongen. Det er høyest i ligaen

Forventet lagoppstillinger:

Newcastle United: Krul, R Taylor, Coloccini, Williamson, Janmaat, Sissoko, Abeid, Ameobi, Gouffran, Perez, Cisse

Manchester United: De gea, Jones, Rojo, Shaw, Valencia, Blind, Herrera, Young, Di Maria, Rooney, Falcao

 

You must be logged in to post a comment Login