Før kampen: Newcastle – Arsenal

Oppdatert: 21. March 2015

Et Newcastle i skandaløs form møter et Arsenal som kjemper om Champions League-plass neste sesong.

Tidspunkt: 21. mars

Avspark: 16:00

Dommer: M. Jones

John Carvers menn må kjempe for å unngå sitt tredje strake tap, når Newcastle møter Arsenal på St. James’ Park lørdag. Skadesituasjonen har ikke forbedret seg betydelig de siste ukene, og i kampen mot Everton fikk Coloccini se det røde kortet. Det betyr at Newcastle på papiret kun har tre rene forsvarsspillere tilgjengelig fra førstelagstroppen.

Ett mål på fire kamper er status for hjemmelaget, som sliter med å finne nettmaskene i Cisses fravær. Riviere har så langt ikke klart å vise de kvalitetene man forventet av spilleren, mens Perez har blitt plassert på benken i store deler av de siste kampene.

Arsène Wenger vil på sin side prøve å heve laget etter CL-skuffelsen i midtuken. Det kan med andre ord bli tøft for hjemmelaget, som ofte sliter med å henge med når Gunners skrur opp tempoet på angrepsfotballen.

Skadesituasjonen

Coloccini er som nevnt ute, etter å ha blitt suspendert i tre kamper som følge av utvisningen i forrige kamp.

Steven Taylor (akilles), Paul Dummett og Massadio Haidara (kne), Cheick Tiote (kne), Mehdi Abeid (lårskade), Siem de Jong (kollapset lunge) and Rolando Aarons (lårskade) er alle ute med skade. Cisse er fremdeles utestengt etter spytteepisoden mot Manchester united, og blir ikke å se på banen de neste seks kampene, denne inkludert.

Lad gjerne opp til kampen med vårt spesialtilbud: Årets hjemmedrakt til 449,- inkludert frakt (ikke-medlemmer) eller 399,- inkludert frakt (medlemmer). Bestilling sendes til tan@newutd.no

Gjestene kan få tilbake Tomas Rosicky til oppgjøret, men både Mikel Arteta (ankel), tidligere Newcastle-spiller Mathieu Debuchy (skulder), Jack Wilshere (ankel) og Alex Oxlade-Chamberlain (hamstring) er ute.

Statistikk og fakta

Det er ikke mye lyst å lese i statistikken for hjemmesupporternes del. To uavgjort og seks strake tap er Newcastles resultater i de åtte siste kampene mot Arsenal. Men Arsenal er det eneste laget som ikke har vunnet en PL-kamp etter å ha ledet 4-0. Dette skjedde mot nettopp Newcastle, da Tiote utlignet med et drømmetreff i 4-4-kampen på St. James Park i 2011.

Med unntak av poengdelingen for fire år siden, er det lite å juble over. Newcastle har ikke scoret på de siste tre hjemmekampene mot London-laget, og Giroud har puttet ballen i nettet hele seks ganger på de siste fem kampene mot de svarte og hvite. Det er med andre ord liten tvil om hvilken spiller på bortelaget som bør få Newcastles fokus i kampen.

Det er vanskelig å se at Newcastle skal klare å hale i land en seier i denne kampen. Det er likevel klart at laget trenger en opptur i det harde kampprogrammet man nå er inne i.

Forventet lagoppstilling

Newcastle: Krul; R. Taylor, Janmaat, Williamson, Colback; Sissoko, Anita; Obertan, Cabella, Ameobi; Riviere

Arsenal: Ospina; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Moreal, Coquelin, Cazorla; Sanchez, Özil, Welbeck; Giroud

You must be logged in to post a comment Login