Før kampen: Newcastle – Aston Villa

Oppdatert: 27. February 2015

En pinlig fadese i Manchester følges opp av hjemmekamp mot et Aston Villa i desperat poengnød.

Dag: Lørdag

Tidspunkt: 16.00

Dommer: Lee Mason

De lyseblå i Manchester ga seg ikke før det stod 5-0 på måltavlen sist helg, og ydmykelsen var et faktum. Nå venter Aston Villa på St James’ Park for Newcastle.

John Carvers tid i førersetet har så langt vært en eneste lang nedtur. Trepoengere er regelrett mangelvare, og kaster man et blikk på kampprogrammet er det lite som tyder på at det skal endre seg de nærmeste ukene.

En seier mot Aston Villa vil derfor være svært viktig i forkant av kamper mot henholdsvis Manchester United, Everton, Arsenal, Sunderland, Liverpool og Tottenham. Det er med andre ord liten tvil om at en tøff inngang til våren venter for de svarte og hvite.

Har ikke vunnet siden desember

Nedrykkstruede Aston Villa kjemper også i år for å overleve i Englands øverste liga, med Tim Sherwood som nyansatt manager. Siste ligaseier kom 7. desember, og laget ligger før kampen på 19. plass i Premier League. Det betyr at tre poeng bør være innen rekkevidde for hjemmelaget lørdag.

Likevel vet man at motstandere med dårlig statistikk har for vane å snu tradisjonen mot Newcastle. Med andre ord er det åpent før avspark.

Til tross for gjestenes 2-1-tap hjemme mot Stoke City i Sherwoods første kamp, hevder Carver at han allerede har sett forbedringer i Midlands-klubben. Han forventer derfor et lag med ny giv som motstander lørdag.

– Jeg har sett forskjellen hos Villa under Tim. De har fått mer energi, og det vil ikke være noen enkel kamp for oss, sier Carver i et intervju før kampen.

Jonas kan returnere

For Newcastles del, ble det denne uken bekreftet at Tiote er ute for resten av sesongen. Skadeproblemene fortsetter med andre ord for klubben, men en mann kan likevel returnere på banen lørdag, hvis omstendighetene tillater det.

Jonas Gutierrez har erklært seg spilleklar, og kan havne på benken lørdag, dersom Carver åpner for å gi argentineren sjansen. Det vil i så fall bli Spidermans første kamp i a-stallen siden utlånet til Norwich og etter at han fikk diagnosen testikkelkreft.

Les også: En ut, en inn?

Ellers er det verdt å merke seg at Colback er suspendert i to kamper, med Villa-møtet som første del av soningen. Remy Cabella er tvilsom, og sliter fremdeles med kneskaden han pådro seg på Etihad Stadium. Rolando Aarons (hamstring) er fortsatt ute med skade, men ryktes likevel å kunne være aktuell, dersom han føler seg klar.

Fire spillere som derimot ikke blir klare, er Siem de Jong (kollapset lunge), Paul Dummett (kneskade), Robert Elliot (lårskade) og Steven Taylor (akillesskade).

For bortelaget er det kun Kieran Richardson som er bekreftet uaktuell på grunn av skade. Ron Vlaar er utestengt, mens Aly Cissokho, Alan Hutton og Philippe Senderos alle er usikre.

Har ikke tapt på sju møter

Tim Sherwood innrømmet at lagets prestasjoner var under pari mot Stoke. Manageren hevder fremdeles at han skal klare å snu formen for laget som kun har scoret 13 ligamål hele sesongen. Om dette skjer mot Newcastle gjenstår å se.

I Villas favør, kan man merke seg at Newcastle kun har holdt nullen i en av sine 14 siste ligakamper. Hjemmelaget står i tillegg notert med kun tre seiere på tilsvarende antall kamper.

Villa står på sin side uten seier mot Newcastle på lagenes sju siste møter (3 uavgjort og 4 tap). I tillegg står laget uten seier på sine 11 siste ligakamper (3 uavgjort og 8 tap). Bare en gang i historien har laget hatt en lengre periode uten seier (13 kamper).

You must be logged in to post a comment Login