Før kampen: Newcastle – Brighton

Oppdatert: 26. August 2016

Lørdag kveld er det duket for TV-kamp, da et skadeplaget Newcastle-lag tar i mot Chris Hughton og et sterkt Brighton-lag. Med både Mitrovic og Gayle ute, så får man håpe at Ayoze Perez fortsetter formen etter 2 mål i midtuken.

Dato: Lørdag 27. august 2016

Kampstart: Kl 18:30 @ St. James’ Park

Det store spørsmålet før sesongens andre hjemmekamp er hvem som skal spille på topp. Dette var kampen alle ventet på at Mitrovic skulle spille etter sin suspensjon, men han fikk seg en hjernerystelse i seieren mot Cheltenham. Det samme fikk ligaens toppscorer Gayle, og i følge de offisielle retningslinjene så må de hviles 1 uke etter en hjernerystelse og dermed så mangler vi 2 spisser i denne kampen. I tillegg fikk Aarons et brudd i beinet i det som ble et mannefall i cupseieren.

På pressekonferansen før kampen sier Rafa at vi har 5 spissalternativer mot Brighton; henholdsvis Ayoze Perez, Armstrong, Riviere, Gouffran og Diamé. Førstenevnte viste scoringsform i midtuken, mens Armstrong kan også bli en joker etter å ha forlenget kontrakten sin tidligere i uken. Gouffran har også vist fin form innledningsvis, selv om det er forventet at både han og Riviere forlater klubben om de er villig til å gå ned i lønn.

Ellers bekrefter Benitez at Sissoko IKKE er med i troppen til kampen, og det virker som han ikke lenger er aktuell for spill enn så lenge han prøver å sutre seg videre i karrieren. Det forventes at Sels fremdeles beholder keeperplassen, og det stilles mest spenning til om nysigneringen Deandre Yedlin stiller som erstatter for Janmaat – eller om Anita eller Gamez tar høyrebacken.

Vi prøver oss uansett på en spekulativ antatt startellever:

Sels – Yedlin, Mbemba, Lascelles, Dummett – Hayden, Shelvey – Ritchie, Diamé, Gouffran – Perez 

Brighton

Manageren til Brighton er ingen andre enn Chris Hughton, og det forventes at St. James’ Park tar godt i mot den populære manageren som var mannen som ledet Newcastle opp til Premier League igjen i 2009-10 sesongen. Han ble sparket til tross for at Newcastle lå godt han i Premier League, da han ikke matchet ambisjonene til Mike Ashley & co. Inn kom Pardew og resten er historie.

Brighton satser hardt på opprykk. Om man tar vekk playoff-tapet i mai så har de nå gått 18 ligakamper uten tap, med hele 11 seiere, og har så langt hatt et veldig bra kalenderår. Spesielt vingen Anthony Knockaert, en spiller som har vært linket til Newcastle lenge, er en potensiell trussel for Dummett og resten av forsvaret. Franskmannen har nå scoret i 3 kamper på rad.

I tillegg kan Shane Duffy debutere etter overgangen fra Blackburn. Forsvareren har hatt en spesiell sesongstart hvor han har ønsket seg vekk fra et Blackburn-lag som sliter, og bidro med hele 3 selvmål og ett rødt kort i sine 2 første kamper denne sesongen. Og vi klager over Sissoko? Uansett, så er det ventet at han starter mot Newcastle, og vi håper han forsetter formen sin på Tyneside.

Kampen

Kampen vises på TV i England, og selv om ingen har rettigheter til denne i Norge så skal det ikke være umulig å oppdrive et sted hvor den vises. Toon Army Norway stiller selvfølgelig med live updates på Facebook om man er interessert i det!

Det er lenge siden Newcastle og Brighton var i samme divisjon, og innbyrdes oppgjør taler for at Newcastle har vunnet 7, Brighton har vunnet 8, og 3 kamper har endt uavgjort. Lagene møttes riktig nok i FA-cupen 2 år på rad, i 11/12- og 12/13-sesongene, og begge gangene ble Newcastle slått ut av cupen i januar. Den gangen var det stor frustrasjon, da Pardew valgte å hvile flere av førstelagsspillerne.

TAN er i gang med spådommene igjen, og spår et hyggelig gjensyn med Hughton:

2-1 (Perez og Lascelles)

VI SER AT DU ER INTERESSERT I NEWCASTLE OG JOBBEN VI GJØR FOR NORSKE SUPPORTERE. HVORFOR IKKE GJØRE SOM 300 ANDRE – MELD DEG INN OG BLI MED PÅ SUPPORTERLAGET? DET VILLE VI SATT PRIS PÅ, OG DA KAN VI FORTSETTE Å TILBY DERE ALT VI GJØR. LES MER OG MELD DEG INN HER!

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login