Før kampen: Newcastle – Tottenham

Oppdatert: 18. April 2015

Fem strake tap er status, for et Newcastle som kanskje må spille mot sitt laveste antall tilskuere siden oppstarten av Premier League.

Dato: 19. april

Tidspunkt: 17:00

Dommer: K. Friend

Hvor stor oppslutningen av boikotten blir, blir trolig det mest interessante, når Newcastle tar imot Tottenham på St. James’ Park søndag. Arrangørene har et håp om at minst 10.000 skal delta, og skal ifølge ashleyout.com dele ut 20.000 flyveblad før kampstart.

Les også: Forbereder massiv boikott

De som står bak boikotten har invitert alle som ønsker, til å møtes til en før-kampstart-boikott bak Gallowgate End 30 minutter før avspark. Etter dette vil turen gå til Leazes Park, hvor demonstrantene vil holde seg til nært kampslutt. Da går turen tilbake til Gallowgate End og en etter-kampen-markering mot Ashley.

Les mer om boikotten på AshleyOut.com

På stadion er det imidlertid to lag ute av form som møtes. Newcastle, med fem strake tap, tar imot Tottenham som også sliter med prestasjonene for tiden. Tre trepoengere siden de slo Arsenal i februar er tallenes tale, før oppgjøret.

Hjemmelagets statistikk mot søndagens motstander er god. Ett tap på de siste åtte møtene på St. James’ Park er status før avspark. Med det håper Newcastle å stoppe tapsrekken og fortsette på den gode statistikken mot hvitskjortene. Og ser man tilbake til høsten, så kan man jo håpe på en reprise av 0-2-kampen på White Heart Lane.

Colo tilbake

For Newcastle begynner skadesituasjonen å bedre seg. Kaptein Coloccini returnerer til oppgjøret, etter å ha sonet sin straff for utvisningen mot Everton. Sissoko er derimot ute i sin første av to kamper, etter utvisningen mot Liverpool.

Ellers er De Jong, Dummett, Alnwick, Haïdara, Tioté og S Taylor fremdeles skadet, selv om det ryktes at førstnevnte kan returnere til kampen. Cisse er fremdeles ute etter episoden i kampen mot Manchester United, og soner nå sin femte av sju kamper.

For bortelaget vil Kyle Walker og Hugo Lloris testes før reisen nordover. Flere spillere er også usikre for bortelaget, men manager Pochettino vil ikke oppgi hvem. Det som derimot er sikkert, er at Jan Vertonghen måtte stå over forrige kamp på grunn av virus. Om spilleren er ute til denne kampen også, gjenstår å se.

Tallenes tale

For Newcastle vil trolig Krul bli en viktig spiller. Tottenhams statistikk viser et gjennomsnitt på 14 skudd per kamp. Newcastle har på sin side 12.

Ni poeng på 13 kamper er status for Carver, siden han tok over jobben etter Alan Pardew. Både WBA og Leicester, som begge lå bak Newcastle på tabellen, vant sine kamper lørdag. Med det rykker førstnevnte forbi Newcastle, mens Leicester tetner til avstanden nedover på tabellen. At man er sikret fra nedrykk begynner dermed å bli stadig mer usikkert.

 

You must be logged in to post a comment Login