Før kampen: Liverpool – Newcastle

Oppdatert: 12. April 2015

Det koker blant supporterne, mens laget viser få tegn til vinnervilje. Nå venter en hard bortekamp på Anfield.

Tidspunkt: Mandag 13. april

Avspark: 21:00

Dommer: Lee Mason

Sesongens eneste gjenstående høydepunkt kunne funnet sted forrige helg, da Newcastle reiste til Sunderland for å gjenvinne æren og unngå fem strake derby-tap på rad. Det endte, som de aller fleste har fått med seg, med tap. Med det er ikke bare Newcastle fremdeles desperate etter å vinne et derby – laget nærmer seg også nedrykksstriden enda mer enn før.

Men begge managerne trenger en opptur fra sine lag på Anfield, dog av svært forskjellige grunner.

Liverpool gjenvant tilliten blant supporterne ved å nå FA-Cup semifinalen etter onsdagens kamp mot Blackburn. Men i ligaen har det gått trått, og laget har ikke råd til å tape poeng mot de svarte og hvite dersom de skal være med i kampen om Champions League-kvalifisering.

Hos Newcastle, med sine 35 poeng og voksende uro blant supporter, har John Carver et desperat behov for å snu de begredelige resultatene laget har vist de siste månedene.

Da lagene møttes på St. James’ Park i høst, var det hjemmelaget som til slutt kunne juble, etter 1-0-seieren. For Carvers del, virker det nesten utopisk at det samme skal skje på Anfield.

Bygger opp til protest

Responsen etter nok et derby-tap har vært stor blant fansen. Sinnene står i kok hos flere, og en av dem har den siste uken manet til kamp mot Ashley. Det er derfor planlagt en boikott av neste hjemmekamp, hvor Spurs er motstander.

Les også: £18,7 millioner i profitt

Det er ventet at man allerede under mandagens kamp vil se konturene av hva som vil komme, med tydelige ytringer fra fansen, om enn ikke i form av sviktende oppmøte. Trolig vil plakater med “Ashley out” bli å se. Nettstedet ashleyout.com fikk igjen liv etter derbyet.

Besøk nettsiden AshleyOut her

Boikotten bør ikke komme som noen stor overraskelse, hverken når man ser på klubbens styring eller statistikken for laget. Newcastle har nå tapt fire strake ligakamper. Bare en gang tidligere har laget hatt en svakere prestasjon over lengre tid. Dette i mars-april 2014, da laget tapte seks ligakamper på rad.

Spisskrise og skader

Målstatistikken for bortelaget tyder på at det vil bli en rolig dag på jobb for Liverpool-forsvaret. Perez’ scoringsform har stilnet totalt, mens Riviere fremdeles venter på sitt første ligamål. Cisse, som sørget for flere fulltreffere tidligere i sesongen, er fremdeles utestengt med sin sju kamper lange karantene for spytteepisoden mot Manchester United. Dette vil bli spissens fjerde kamp på tribunen, og det er med andre ord fortsatt noen uker igjen til vi får se senegaleseren på banen.

Skadeproblemer preger fremdeles Newcastle, og Carver kan derfor velge mellom følgende spillere: Elliot, Krul, Good, Janmaat, R Taylor, Williamson, Abeid, Anita, Cabella, Colback, Guiterrez, Obertan, Sissoko, Ameobi, Armstrong, Gouffran, Perez og Riviere.

Les også: Varsler et aktivt sommervindu og Cisse utestengt i 7 kamper

Både etterlengtede Rolando Aarons og Siem de Jong er tilbake i trening etter henholdsvis skade og kollapset lunge. Ingen av dem vil likevel være klare til kamp på Anfield.

Farlig ving tilbake for hjemmelaget

For Liverpool ser det langt lysere ut, til tross for at Sakho, Balotelli, Lallana, Skrtl og Gerrard alle er utilgjengelig. Manager Rodgers kan velge blant disse spillerne til mandagens kamp: Jones, Mignolet, Flanagan, Johnson, Jose Enrique, Lovren, Manquillo, Moreno, Toure, Williams, Allen, Can, Coutinho, Henderson, Lallana, Lucas, Markovic, Balotelli, Borini, Ibe, Lambert, Sterling og Sturridge.

Kampens “one to look out for” for Newcastles del, vil være Jordon Ibe, som returnerer til laget etter skadeavbrekk. Ifølge Rodgers er den unge vingen i en sensasjonell form, og får han sjansen vil det kunne bli tøft for det skaderammede forsvaret hos bortelaget.

Sett pengene på rødt kort

Ser man tilbake på tidligere oppgjør, så blir kampene mellom lagene ofte sett på som klassikere. Temperaturen er ofte høy, og Newcastle har fått totalt fem røde kort på sine siste fem ligakamper mot Liverpool. Dette inkludert to i fjorårets tilsvarende oppgjør.

Newcastle, som vant kampen mot Liverpool på hjemmebane denne sesongen, har ikke slått de røde både hjemme og borte samme sesong siden 1993/94. Noe av svaret på dette ligger i statistikken for baklengsmål: Newcastle har sluppet inn minst ett mål i hver eneste en av lagets 19 siste kamper på Anfield.

Totalt har det blitt scoret 130 mål i ligakampene mellom disse to. Det gjør oppgjøret til det tredje mest målrike i Premier Leagues historie.

You must be logged in to post a comment Login