Før kampen: Newcastle – Sunderland

Oppdatert: 20. December 2014

Etter to ydmykende derbytap med sifrene 0-3 på hjemmebane, venter Newcastle-fansen på revansje når Sunderland gjester SJP på søndag. Her får du siste nytt før det hete oppgjøret!

Newcastle står med tre strake tap mot sin erkerival. Utenom de bitre hjemmetapene endte siste bortekamp på Stadium of Light med 2-1 til Sunderland. Vi må faktisk tilbake til 2011 for å finne sist Newcastle slo de røde fra Wearside. Da vant de sorthvite 1-0 etter scoring fra Ryan Taylor.

Det er derfor et revansjesugent lag som møter opp foran 52.000 tilskuere i morgen. Sissoko har sagt at både han og lagkameratene forstår alvoret i disse kampene. Pardew har en dårlig statistikk i derbyene, og vet godt at nok et tap vil ta seg dårlig ut.

To store tap

Newcastles form i det siste har vært dalenende. Etter å ha tilsynelatende snudd skuta med en flott seiersrekke på fem kamper i ligaen, har det ikke gått like mye på skinner de siste ukene. Et skuffende tap mot West Ham ble fulgt opp med en begredelig kamp mot Burnley som endte 1-1. Mange fikk troen tilbake etter at Chelsea ble slått 2-1 på St. James’ Park på imponerende fighter-vis, men tredjekeeper Alnwich har måttet plukke ballen ut av nettet hele åtte ganger i de to siste kampene – som har endt med 0-4- og 1-4-tap mot henholdsvis Tottenham og Arsenal.

Laget ligger på en respektabel 8. plass på tabellen med 23 poeng på 16 kamper. Det er fem poeng opp til nevnte West Ham som innehar den siste Champions League-plassen, mens distansen ned til QPR på nedrykksplass er på ni poeng.

Hjemmestatistikken på St. James’ Park viser imponerende 4-2-1 på syv kamper. Det eneste laget som har stukket av fra Tyneside med alle poengene er Manchester City, som vant serieåpningen med 2-0.

Fremdeles mange skader

Skadetabellen er som vanlig begredelig lesning for enhver Geordie. Med hele 14 mann på skadelista topper Newcastle naturlig nok den tabellen, men fem av spillerne ventes tilbake til lokaloppgjøret i morgen.

Ryan Taylor, Aarons, Obertan, De Jong og Santon er definitivt ute. Det er også Krul og Elliot, noe som betyr at tredjekeeper Alnwick eller fjerdekeeper Woodman vokter buret. Alnwick hadde en forferdelig opptreden i midtuken mot Tottenham, og skal også ha pådratt seg en smell. Det blir spennende å se hvem som står i mål, og om den utvalgte klarer bragden i et tøft oppgjør som betyr veldig mye for begge lag.

Tiote og Cisse skal være klare igjen, mens Steven Taylor også returnerer.

Nøkkelspilleren

Newcastle er avhengige av at Alnwick og Coloccini tar tak i de bakre rekkene, men om man skal framheve en nøkkelspiller så er det utvilsomt Moussa Sissoko. Den franske landslagsmannen har hatt en finfin sesong hittil og sier at han er i sitt livs form. Med sitt flotte driv og offensive kraft bør Sunderland-forsvaret ha mer enn nok med å bryne seg på om Sissoko har dagen.

Sunderland med elendig form

Gus Poyet har ikke maktet å fått skikkelig dreis på skuta. Det har kun blitt trauste to seiere hittil når ligaen nesten er halvspilt, og Sunderland ligger bare to poeng over streken. De har spilt hele ti uavgjorte kamper, og et det laget i Premier League med desidert flest poengdelinger.

Formen viser 0-5-1. Siste seier kom mot Crystal Palace den 3. november (3-1 borte). På fremmed gress har Sunderland én seier, fire uavgjorte og to tap.

Sunderland befinner seg på den andre siden av skadetabellen. Poyet må nemlig kun klare seg uten eks-Magpie Patrick van Aanholt og B. Jones, mens Giaccherini kan rekke oppgjøret.

Dette er laget som spilte 1-1 mot The Hammers for en uke siden:
Pantilimon; Vergini, O’Shea, Brown, Reveillere; Cattermole; Johnson, Larsson (Alvarez 70), Gomez, Wickham; Altidore (Fletcher 62) 

Sunderlands største våpen

Steven Fletcher er utvilsomt den spilleren Newcastle-forsvaret må se mest opp for. Skotten har slitt med en skade i det siste, men ryktes å være tilbake i startelleveren mot Newcastle. Sunderland scorer få mål, og setter nok sin lit til at den kliniske spissen kan finne veien til nettmaskene om han blir klar.

Offensiv manager

Til tross for en svak form virker Poyet å ha selvtilliten i orden foran oppgjøret, og påstår at Sunderland er en minst like stor klubb som Newcastle.

– Fra utsiden så ser Newcastle av en eller annen grunn ut som en større klubb en Sunderland, men når du er her så merker du at det ikke er noen forskjell, sier “Gus” som hinter til at det at Sunderland ikke har sin egen flyplass kan ha noe med saken å gjøre.

Historisk Newcastle-overtak

Lagene har møttes hele 153 ganger, og Newcastle har et aldri så lite overtak med tre flere seiere enn sin rival. Slik er statistikken gjennom alle tider:

  • 53 Newcastle-seiere
  • 50 Sunderland-seiere
  • 49 uavgjorte kamper

Oddsen fra Norsk Tipping viser at Newcastle har største sjanse til å vinne kampen, uten å ha det altfor store favorittstempelet.
Hjemmeseier gir 1,92 ganger pengene, mens oddsen på Sunderland er 3,45.

Kampen starter klokken 14:30 norsk tid på søndag, og vises direkte på TV2 Sport Premium HD.

Diskuter kampen i forumet her, og ikke glem å delta i vår resultatkonkurranse på Facebook!

You must be logged in to post a comment Login