Før kampen: Manchester utd – Newcastle

Oppdatert: 25. December 2014

Mens sprø svor og pinnekjøtt preger norske hjem, gjør Newcastle-spillerne seg klare til en av sesongens hardeste kamper. Og det mot et Manchester-lag i storform.

Dato: 26. desember

Tidspunkt: 16.00

Dommer: Mike Jones

Det er vel unødvendig å minne om at tre strake tap er status for Pardews menn, når turen blir lagt til Old Trafford og bortekamp mot Manchester United 2. juledag. 1-9 i målforskjell er de harde fakta etter kvartfinaletap mot Tottenham og ligatap mot Arsenal og Sunderland, og manageren befinner seg igjen i en situasjon hvor kun seier er godt nok.

For Manchester united er situasjonen en ganske annen. Louis van Gaals menn har levert gode resultater etter en svak start på sesongen, og står med 22 poeng av 24 mulige på de siste åtte kampene. Manageren uttrykte skuffelse etter “bare” ett poeng mot Aston Villa i forrige serierunde – mens Pardew på sin side gikk på sitt fjerde strake derby-tap.

S. Taylor måtte ha behandling etter det kraftige sammenstøtet med stolpen søndag. Midtstopperen er usikker til kampen på Old Trafford.

S. Taylor måtte ha behandling etter det kraftige sammenstøtet med stolpen søndag.

Skadesituasjonen

Newcastles tropp er fremdeles preget av en svært alvorlig skadesituasjon. Aarons, Abeid, Krul, Elliot, Obertan, de Jong, R. Taylor og Santon er alle ute. I tillegg er Tiote uaktuell til kampen på

grunn av suspensjon, etter å ha fått sitt femte gule kort for sesongen. Cisse og S. Taylor er også usikre til kampen, på grunn av uklarhet rundt skade- og sykdomssituasjonen – sistnevnte etter å ha fått et hardt møte med en av hjemmelagets stolper, da Sunderland gjestet St James’ Park søndag. Men begge skal være tilgjengelige for troppen.

For Manchester United sin del, ser det langt lysere ut. Det er usikkert om Lingard og Smalling vil stille til kamp, men skal være klare. Videre er Blind, Fellaini, Herrera, Rojo og Shaw uaktuelle. Med andre ord et langt lysere utgangspunkt enn gjestene.

Et tilbakeblikk

De fleste Newcastle-supportere husker fjorårets kamp på Old Trafford. Newcastle gikk seirende ut av kampen, etter å ha vunnet 0-1. Cabaye kunne juble for scoringen som gav

Cabaye sikret 0-1-seier på Old Trafford i fjor. I år er det et skadepreget lag som møter Manchester United.

Cabaye sikret 0-1-seier på Old Trafford i fjor. I år er det et skadepreget lag som møter Manchester United.

Newcastle sin første seier borte mot Manchester United på 41 år. Året før møttes lagene nettopp på Boxing Day, slik som i år. Da ble det en knepen 4-3-seier til de røde. Og hjemmelaget har et godt tak på fotballen 2. juledag. De siste 18 kampene har endt med 17 trepoengere for djevlene.

Rooney har de senere årene slitt med å få ballen i mål mot Newcastle, og har ikke notert seg i målprotokollen på de siste fem møtene. Robin van Persie har på sin side veid opp for makkerens målløshet med seks mål og tre målgivende i de siste åtte ligakampene han har startet mot Newcastle. Med andre ord er nederlenderen et farlig kort for hjemmelaget i tillegg til Falcao, som er tilbake fra skade.

Tilgjengelige spillere til kampen

Manchester United: De Gea, Lindegaard, Amos, Vermijl, Blackett, Rojo, Thorpe, Smalling, Evans, Jones, McNair, Rafael, Pereira, Fletcher, Valencia, Lingard, Anderson, Carrick, Young, Di Maria, Mata, Januzaj, Falcao, Rooney, Van Persie, W Keane.

Newcastle: Alnwick, Woodman, Janmaat, Dummett, S. Taylor, Williamson, Coloccini, Streete, Haidara, Anita, Sissoko, Cabella, Colback, Gouffran, Ameobi, Riviere, Cisse, Perez, Armstrong.

 

You must be logged in to post a comment Login