Før kampen: Newcastle – Stoke

Oppdatert: 31. October 2015

Et nedbrutt Newcastle med behov for å reise seg, tar imot Stoke som har god luke til bunnstriden og er tett som en vegg bakover.

Når: Lørdag 31. oktober kl. 16:00

Hvor: St. James’ Park

Dommer: Roger East

3-0 og 6 på rad er det som har preget psyken til Newcastles supportere den siste uken, etter fadesen mot Sunderland forrige helg. Lørdag må laget snu sesongens trend, når Stoke gjester St. James’ Park.

Men hjemmelaget skal få slite med å oppnå lignende sifre som i 6-2-seieren mot Norwich, som så langt er de svarte og hvites eneste trepoenger denne sesongen. Stoke har de siste tre bortekampene parkert den berømte “bussen” og ikke sluppet inn mål. Holder de nullen også lørdag, vil det bli første gang de klarer den bragden i Premier League.

Statistisk har de siste tre oppgjørene endt heller dårlig for Newcastle, med to tap og en uavgjort. Sistnevnte kom på hjemmebane i fjor, da Colback sørget for 1-1.

På den lyse siden for Newcastle, bør Mark Hughes’ menn være noe mer preget av et tettere kampprogram enn hjemmelaget. Tirsdag spilte Stoke ligacup mot et sterkt Chelsea. Kampen endte med ekstraomganger og straffespark. Med andre ord har flere av de som vil være involverte i lørdagens ligakamp 120 minutter fotball friskt i beina.

Skadesituasjonen

Newcastle anket Coloccinis røde kort mot Sunderland, og fikk medhold. Med det er kapteinen klar til dyst mot Stoke, da han slipper sin karantene.

En annen, som definitivt ikke er klar til dyst, er Jack Colback. Midtbanespillerens skade i derbyet ryktes å medføre nærmere to måneder på sidelinjen. En ting er i alle fall sikkert – han stiller ikke til start i lørdagens oppgjør.

Ellers er skadelisten fremdeles lang som et vondt år. Good, Darlow, Obertan, Rivière, Taylor og Krul er alle uaktuelle til dagens kamp.

Newcastle ender derfor trolig med denne lagoppstillingen:

Elliot; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett; Sissoko, Tiote, Anita, Wijnaldum; Perez, Mitrovic

Fakta om oppgjøret

Det klareste lyset i tunnelen for hjemmelagets del, er at Stoke har blitt slått i tre av de fire siste oppgjørene på St. James’ Park. Men som nevnt har de siste tre kampene (to borte og en hjemme) endt med henholdsvis to tap og en uavgjort).

Newcastle har ikke vunnet to kamper på rad hjemme siden desember (!) i fjor. Det er en skandaløs statistikk som McClaren nok vil ha alle mål om å bryte lørdag.

Baklengs er det mildt sagt skandaløst dårlig for hjemmelaget, som har sluppet inn 22 mål på sesongens ti kamper. Kun en av disse ti har endt med null baklengs. Bare de siste fire har endt med 13 baklengsmål, et snitt på 3,25.

Stoke har kun tapt en av lagets sju siste kamper i både liga og cup sammenlagt. Samtidig som det slippes inn få mål, scores det også lite. Laget har kun scoret ni mål på ti ligakamper, mens Newcastle står med 12.

Skal du sette pengene dine på noe, bør det kanskje bli kombinasjonen få mål og få gule kort til bortelaget. Stoke har nemlig færrest gule kort i ligaen, med 14 totalt. Det samme som Arsenal.

 

You must be logged in to post a comment Login