Før kampen: Newcastle – Liverpool

Oppdatert: 01. November 2014

Brendan Rodgers, Balotelli og resten av scouserne gjester St. James Park og et Newcastle-lag som endelig viser tegn til bedring.

Lørdag 1. november

St. James’ Park

Kampstart: Kl 13:45

 

Etter det som har vært 10 depressive og frustrerende måneder siden Alan Pardew mottok prisen for Månedens Manager i desember i fjor, og siden Cabaye forlot et høytflygende Magpies-lag til fordel for fransk benk, ser det endelig ut som det er lov til å glede seg til kamp uten å måtte forvente skjellsord på puben fordi man klær seg i svarte og hvite striper. En lettelse av en seier mot Leicester har blitt fulgt opp med en snuoperasjon forrige helg mot Spurs, før et (nesten) toppet Manchester City var sjanseløse mot et ungt og reservepreget Newcastle. Med bare 6 poeng opp til West Ham på Champions League-plass, er det greit å minne seg selv på at sesongen enda er ung, bare en fjerdedel av kampene er unnagjort, og er det et lag som som lever på momentum, så må det være Newcastle United.

Lagene

Det største usikkerhetsmomentet for Newcastles del, er Papiss Cisse som skal testes før kampstart. Han plages med en kneskade, men det skal etter rapportene ikke være av samme type som har holdt han ute over sommeren. Dette kan bety at Ayoze Perez blir å finne på topp fra start, eventuelt en Riviere som er tilbake etter et lite skadeopphold. Tiote er fremdeles ute med en muskelskade, og i tillegg er Mike Williamson usikker. Det har dukket opp bilder av en Davide Santon i fotballsko på sosiale medier, men han er trolig ikke klar til denne kampen. Mest sannsynlig blir Dummett plassert på venstreback med en Steven Taylor inn i forsvaret igjen, til tross for waliserens imponerende vikariat som midtstopper på Ethiad. Obertan har nok også spilt seg inn på laget, og det blir spennende å se hvem Pardew går for av alternativene Aarons, Gouffran og Cabella.

Dessverre får vi ikke se Jose Enrique som en ydmyket målvakt i dette oppgjøret, da spanjolen er ute med skade. Også viktige Daniel Sturridge er fremdeles ute, i tillegg til Sakho, Suso og Flanagan. Liverpool har plukket respektable 14 poeng så langt i Premier League, men ser ut til å savne Suarez og Sturridge helt på topp. Urokråken Balotelli har enda ikke scoret i ligaen, men har klart å score både i Champions League og Captial One Cup utenom det. Forrige helgs ligaoppgjør mot Hull og Ben Arfa endte 0-0, men frykt ikke, det har ikke endt målløst mellom Newcastle og Liverpool en eneste gang på lagenes 40 tidligere møter.

Forhåpentligvis blir det en positiv atmosfære på St. James’ Park under lørdagens oppgjør. Pardew nærmer seg 4 år som manager for Newcastle United, og håper nok at han har kjøpt seg litt tid med de siste ukers resultater bak seg. Han minner nok tilbake til sin første kamp som leder for Newcastle, da slo vi nemlig Liverpool 3-1 etter scoringer av Nolan, Carroll og Barton. TAN spår et heftig oppgjør som ender med 5-3 til hjemmelaget.

Howay the lads!

 

You must be logged in to post a comment Login