Før kampen: Swansea – Newcastle

Oppdatert: 03. October 2014

Newcastle reiser til Wales i håp om å få sin første seier mot høytflygende Swansea. 

Lørdag 4. oktober

Liberty Stadium

Kampstart kl 16:00

Dommer: Lee Mason

 

Lagene

Alan Pardew og hans menn er fortsatt under sterkt press etter 0-1 tapet mot Stoke tidligere i uken, men den gråhårede londoneren mener at han har erfaringen til å lede laget ut at nedrykksstriden. Han sier han vil gi seg selv motivasjon ved å pusse Årets Manager troféen han fikk for to år siden, og han oppfordrer de erfarne spillerne i troppen til å stå frem samt at laget må produsere nye store spillere.

Som vi har tidligere nevnt er Pardew bestemt på å fortsette med den samme taktikken også mot Swansea. Det betyr mest sannsynlig en enslig spiss med Cabella, Sissoko og Gouffran som en trio bak. Papiss Cisse kan fort bli et alternativ, selv om det er usikkert om han er klar til å starte en kamp etter 4 måneder uten kamptrening. I noen engelske medier har det også blitt spekulert i at Ayoze Perez vil få spilletid etter å ha briljert for U21-laget forrige uke. Samtidig vet vi hvor mye Pardew verdsetter en spiss med muskler, så det er også en mulighet at Riviere får enda en sjanse til å overbevise foran mål. Gabriel Obertan var også positiv i de minuttene han fikk vise seg mot Stoke, så fremover er det mulig å være fleksibel rent taktisk. Colback og Tiote forventes å dekke de to sentrale midtbaneposisjonene, og det skal bli interessant å se Tiotes innstilling etter at han tidligere i uken fortalte at han ville vekk. I forsvaret stiller vi nok uendret fra Stoke-kampen. Trioen Aarons, Santon og De Jong er fremdeles ute med skader.

De walisiske svanene derimot starter sesongen betraktelig bedre enn våre menn. Etter tre strake seire har de bare tatt ett poeng på de siste tre kampene, og står dermed med 10 poeng som holder til en fin femteplass i Premier League. I likhet med Newcastle har de slitt med å få i gang spissene sine. Fjorårets komet Wilfred Bony har enda ikke klart å følge opp debutsesongen, og det samme gjelder for nysigneringen Bafetimbi Gomis – en spiller som ble jaktet på av nettopp Newcastle nesten hele fjorårssesongen. Mannen som har stått for majoriteten av scoringene til Swansea er derimot høyrevingen Nathan Dyer som så langt har 4 nettkjenninger. En annen viktig mann er islandske Gylfi Sigurdsson, som har returnert til klubben etter et lite opphold i Tottenham, og han fungerer som en viktig brikke i det offensive spillet til waliserne. Det blir en viktig duell i kampen mellom han og Cheick Tiote. Han har også en god dødballfot, men så langt er Swansea det laget som har produsert færrest cornere med bare 9 cornere på 6 kamper (Newcastle har derimot 40, uten at det har gitt oss noen flere poeng). Det er forventet at Bony erstatter Gomis på topp, mens høyreback Angel Rangel er ute grunnet en suspensjon og andrevalget Tiendalli er også ute. Dermed kan det åpnes for muligheter for Cabella & co til å angripe høyresiden til Swansea, der også Nathan Dyer vil være ivrig med å gå fremover.

Det er ingenting som tyder på at tålmodigheten til Mike Ashley vil gå slutt selv med tap her. Men med landslagspause neste helg så er det press på Newcastle til å få et resultat i denne kampen. Swansea åpnet som nevnt bra, men har gått målløs av banen mot Southampton og Sunderland. I fjor tapte vi begge kampene mot waliserne, og generelt sett er laget til Garry Monk veldig sterke på hjemmebane. Nøkkelen her vil nok være å stoppe den offensive trusselen til Swansea, først og fremst ved å stoppe distribusjonen til Sigurdsson og det effektive kantspillet deres som kan gi sjanser for deres gode spisser. Samtidig bør Newcastle utnytte den sårbare høyrebacksituasjonen til Swansea, i tillegg til en forsvarslinje som mangler litt muskler. Forhåpentligvis kan Cabella og Sissoko utnytte dette så godt de kan. TAN spår en kjedelig første omgang som ender 0-0, før Cabella og Cisse finner mål i den siste halvdelen. 0-2.

 

You must be logged in to post a comment Login