Før kampen: Newcastle – Hull City

Oppdatert: 19. September 2014

Et hardt presset og bunnplassert Newcastle-lag tar i mot fjorårets FA-cup finalist Hull City. Newcastle begynner å bli desperat etter 3 poeng, det er varslet protester mot Alan Pardew og (heldigvis) kan ikke utlånte Hatem Ben Arfa spille mot sitt eget lag.

Lørdag 20. september

St. James Park

Kampstart kl 16:00

Dommer: Neil Swarbrick

Newcastle ligger etter 4 spilte kamper nederst i Premier League med fattige 2 poeng. Forrige helgs 0-4 tap mot Southampton må revansjeres, men hjemme på St. James Park spilte laget bra i åpningskampen mot Manchester City og var minutter unna en seier i 3-3 kampen mot Crystal Palace. Skadelisten er dessverre lang, noe som ikke hjelper for et lag som sårt trenger å bli samspilt. Siem De Jong er ute i flere måneder fremover, og både Aarons, Cisse, Ferreyra, Campbell, Santon og Ryan Taylor er ute, i tillegg til kreftrammede Jonas Gutierrez som forhåpentligvis vil motta støtte fra tribunene under kampen. Mest sannsynlig vil Check Tiote gå inn i startelleveren, og det skal bli spennende å se om Ayoze Perez også får sin første ligakamp fra start.

Steve Bruce sitt lag ligger foreløpig på en 10. plass, med 1-2-1, i tillegg til at de røk ut i kvalikkrunden til Europa League mot belgiske Lokeren. Tigrene var aktive på deadline day, og kan vise til en sterk tropp. Vår egen Hatem Ben Arfa kan ikke spille mot sitt eget lag, i tillegg er det tvilsomt om nysigneringen Hernandez, som debuterte med en scoring i 2-2 kampen mot West Ham, vil være delaktig i kampen. Viktige Snodgrass er også ute med en kneskade.

Fjorårets møte på St. James endte med et 2-3 tap, etter at de svart-hvite rotet vekk en 2-1 ledelse som Loic Remy hadde gitt oss. Faktisk har ikke Newcastle vunnet på hjemmebane mot Hull siden 1990. Riktig nok ble det en 4-1 seier i vår, et av få lyspunkt i 2014, den gangen med Sissoko som tomålscorer (+ Remy og Anita). en kamp best husket for Alan Pardews hodestøt mot David Meyler. Hull har scoret mål i alle sine Premier League kamper så langt, og med Hernandez ute er det nok ex-Everton spissen Jelavic som skal jakte mål for Hull. 

Pardew Out

En nettside med anonyme supportere varsler en storstilt kampanje mot Alan Pardew under kampen. Hele 30 000 plakater med påskriften «SackPardew.com» skal være printet og klar, i tillegg til rundt 100 større bannere med anti-Pardew slagord. Selv om mange ønsker et managerskifte er det usikkert på hvor mange som vil støtte supporteraksjonen. Ex-Newcastle mann Steve Howey gikk nylig ut og støttet Pardew, grunnet hans ufrivillige spillersalg og mangel på kontroll over overgangene i klubben. Mannskapet til Alan Pardew har derimot bare scoret stusselige 17 mål i 2014, og etter forrige helgs ydmykelse i Sør-England har Pardew en seiersprosent på 36% – lik den han hadde i West Ham.

Kaptein Coloccini har gått ut å sagt at laget trenger støtte under kampen. Han sier at spillerne er supportere også, og skjønner fansens frustrasjon, men at de unge og nye spillerne trenger en positiv atmosfære gjennom 90 minutter av kampen. Manageren selv sier at han har et møte med Mike Ashley, og de fokuserer hovedsaklig på å oppnå et sterkt resultat i lørdagens kamp. Det er uvisst hva Ashley tenker om managersituasjonen. Det gikk rykter om at Pardew før forrige helg hadde to kamper på å overbevise Ashley, men disse ryktene har i ettertid blitt avfeid. Med Pardew og teamet hans på lange kontrakter kan det bli en dyr affære for Mike Ashley å bytte de ut, men samtidig er nok han klar over den økonomiske smellen som et nedrykk gir.

TAN håper selvfølgelig på en brakseier, og går for å tipse en grei 6-0 seier (Riviere 4, Sissoko, Perez).

 

 

You must be logged in to post a comment Login