Før kampen: Crystal Palace – Newcastle

Oppdatert: 24. September 2014

Bortekamp i London venter Newcastle i tredje runde av ligacupen.

Etter 1-0-seier over Gillingham i forrige runde skal Newcastle enda en gang måle krefter mot The Eagels. I hjemmekampen i ligaen endte det som kjent 3-3 etter at Zaha utlignet på overtid. Palace tok i helgen sin første ligaseier for sesongen med en sterk 3-2-seier borte mot Everton. Med bare to poeng før kampen smakte nok seieren godt for Neil Warnocks gutter.

I forrige runde av ligacupen brukte Crystal Palace mange reserver. Da satt imidlertid ikke Neil Warnock som manager og de møtte League One-laget Walsall, så det virker sannsynlig at de stiller sterkere i dag. Warnock har sagt at Brede Hangeland skal spille og spillere som Zaha og Gayle kan være aktuelle etter at de satt på benken mot Everton.

Svekket Newcastle

For Newcastle er det klart at Tim Krul, Papiss Cisse og Yoan Gouffran ikke spiller. Alle skal være satt ut av sykdom. Dermed får Rob Elliot sin første kamp for sesongen. Davide Santon, Siem De Jong og Rolando Aarons er fortsatt ute med skader.

I tillegg ryktes det om at Pardew vil hvile andre faste førstelagsspillere. The Telegraph skriver det er forventet at Mike Williamson, Jack Colback og Remy Cabella ikke spiller. Det kan gi mulighet for spilletid for blant annet Steven Taylor og Sammy Ameobi.

God statistikk på Selhurst Park

De siste årene har Newcastle vunnet hver gang borte mot Crystal Palace. Sist forrige sesong ble det 3-0 i en godt gjennomført bortekamp. Under følger alle resultatene siden 90-tallet:

2013/14: seier 3-0 Cabaye, selvmål(Gabbidon), Ben Arfa(straffe)
2009/10: seier 2-0 Nolan, Ryan Taylor
2004/05: seier 2-0 Kluivert, Bellamy
1997/98: seier 2-1 Tomasson, Ketsbaia
1994/95: seier 1-0 Beardsley

Kilde: nufc.com

 

Newcastle ikke kommet særlig langt i ligacupen de siste sesongene. I fjor ble det tap i fjerde rundt mot Manchester City og i 2012 ble det tap i tredje rundt mot Manchester United. I dag er ikke motstanden like tøff og oddsselskapene ser på kampen som åpen med Palace som en liten favoritt.

Kampen blir ikke sendt på TV.

You must be logged in to post a comment Login