Før kampen: Newcastle – Everton

Oppdatert: 27. December 2014

Tre spillere kan returnere til troppen før Everton gjester St. James’ Park. Det kan bli avgjørende for et Newcastle i motgang.

Dato: 28. desember

Kampstart: 17.15

Dommer: Craig Pawson

2-12 i målforskjell og null poeng er status for Newcastle, etter de 4 siste kampene, inkludert cup-tapet mot Tottenham. Det er liten tvil om at Newcastle sliter for tiden. Skademarerittet og flere suspensjoner har preget laget den siste tiden. Taktisk svikt har også medført at laget har gått inn i en meget svak periode, etter at Chelsea ble slått 2-1 for tre uker siden.

Alan Pardew er igjen i supporternes søkelys, og det ulmer på tribunene i nord-øst. Blikket var for kort tid rettet oppover på tabellen. Nå har situasjonen snudd 180 grader, og Newcastle er i skrivende stund kun 8 poeng unna å havne på nedrykksplass. Det er ett poeng mindre enn det er opp til den velkjente fjerdeplassen, som de svarte og hvite var oppe på, da laget spilt som best i høst. Og med seier til både Aston Villa, Everton og Stoke i neste runde, vil Newcastle allerede være nede på 13. plass. Likheten med fjorårssesongen er i ferd med å tegne seg på en slående måte.

De røde djevlene i Manchester gav seg ikke før det stod 3-1 på måltavla 2. juledag. Kampprogrammet i romjulen er som kjent tett i England, og 4. juledag står nevnte Everton på motsatt banehalvdel i Newcastle. De blå kommer fra et 1-0-nederlag på hjemmebane mot Stoke. Et resultat manager Roberto Martinez var meget lite fornøyd med. Supporterne til Liverpool-laget var ikke mindre skuffet, og buet manageren av banen etter kampslutt. Det er med andre ord to managere som opplever motgang både på og utenfor banen som møtes søndag, noe som kan komme til å prege kampen.

– Vi må være kyniske mot Newcastle på søndag. Det var vi ikke i dag, sa Martinez etter fredagens tap mot Stoke, som var managerens tredje ligakamp uten poeng av de fire siste.

Tiote tilbake

Skadesituasjonen ser endelig ut til å løsne noe for Newcastle. Tiote vender tilbake fra suspensjon, etter at ivorianeren måtte stå over kampen mot Manchester United på grunn av fem

Abeid skal sammen med de Jong testes før kampen mot Everton.

Abeid skal sammen med de Jong testes før kampen mot Everton.

gule kort. I tillegg ryktes det at både de Jong og Abeid skal testes før kampstart. Begge skal imidlertid være aktuelle til kampen, dersom alt går bra. Krul, Elliot, R. Taylor, Obertan og Aarons er fremdeles ute.

Bortelaget har også gode nyheter på skadefronten, men er likevel i likhet med Newcastle noe preget av å ha flere ute. Tim Howard og Phil Jagielka skal begge være aktuelle til kampen, men skal i likhet med Abeid og de Jong testes før turen til nord-øst. Begge ble byttet ut i pausen i kampen mot Stoke.

Ross Barkley, Kevin Mirallas og John Stones ble alle behandlet for skader i kampen mot Stoke, men skal være klare til kampen. Det er derimot ikke Darron Gibson, Tony Hibbert eller Leon Osman, som fremdeles er ute med skade.

Statistikken på bortelagets side

Fire av de fem siste møtene mellom Newcastle og Everton har endt med seier til de blå, mens det siste av de fem endte med poengdeling. Sist de to lagene møttes endte med 0-3-tap for Newcastle, og Everton har scoret hele 13 ganger mot de svarte og hvite på de fem siste oppgjørene. Ser man litt lenger bak i historiebøkene, har Newcastle likevel overtaket på søndagens motstander. Av de 79 kampene lagene har spilt på St. James’ Park, har hjemmelaget vunnet 42, spilt 18 uavgjort og tapt 19 kamper.

For de spilleglade, kan det være verdt å merke seg følgende: I de siste fire møtene mellom Newcastle og Everton på St. James’ Park, har det i alle blitt scoret tre mål. Vi håper det samme skjer i år, og at samtlige baller havner bak bortelagets keeper.

You must be logged in to post a comment Login