Før kampen: Newcastle – Crystal Palace

Oppdatert: 29. April 2016

Etter lørdagens kamper kan vi enten i praksis være rykket ned, eller vi kan ligge på riktig side av nedrykksstreken, og det er Alan Pardew, Yohan Cabaye og Crystal Palace som gjester Tyneside i det som garantert blir en nervepirrende kamp. Les TAN sitt preview her!

Dato: Lørdag 30. april 2016

Avspark: Kl. 16:00 @ St. James’ Park

Dommer: Mike Dean

Pardew-effekten

Det store samtaleemnet før kampen blir nok returen til vår tidligere manager Alan Pardew. Engelskmannen ledet laget i 5 år før han i fjor vinter fikk tilbud om å trene klubben han spilte for. I sin siste tid på Tyneside ble han tilnærmet hetset av sine egne supportere, som et resultat av elendige resultater og en negativ spillestil. I hans første hele sesong for Palace begynte han bra, men i ligaen har det gått veldig dårlig de siste månedene og London-klubben ligger på en 16. plass – og er 99,9% sikker på å overleve i Premier League.

Forrige helg gjorde han noe han definitivt ikke greide med Newcastle. Palace slo Watford på Wembley, og er nå klar for FA-cupfinale mot Manchester United i mai. Et klart lyspunkt i sesongen, hvor mange Palace-supportere har smått fått innblikk i det geordiesene kaller for “Pardew-effekten”. Samtidig så snakker Pardew varmt om tiden sin i Newcastle i forkant av kampen.

“Selvfølgelig vil jeg at de skal holde seg oppe. Mange av spillerne der er nærme meg. Jeg er desperat for at de skal holde seg i Premier League. Når det er sagt, så er jobben min å få 3 poeng med Crystal Palace.”

Forhåpentligvis snakker Pardew sant. Han hadde sine lyspunkt også som manager for Newcastle, blant annet med en sterk 5. plass den sesongen han ble kåret til Årets Manager. Med en cupfinale om noen uker og sikker plass, skal man ikke se bort ifra at han kan rokkere litt på laget for å unngå skader foran den store kampen mot Man Utd. 

Lagene

Newcastle har (for å være Newcastle) relativt få skader. Som kjent er både Elliott og Krul fremdeles ute med skade, og Benitez sa også på fredagens pressekonferanse at både kaptein Coloccini og Janmaat vil være ute resten av sesongen med skader. Likevel er det tvilsomt om de ville gått rett inn på laget, da erstatterne Lascelles og Anita har imponert veldig i backrekken.

Crystal Palace har på sin side noen få skader, der blant annet den norske veteranen Brede Hangeland nok blir hjemme i London. Også den lynraske kantspilleren Wilfried Zaha er usikker før kampen, og man vil tro at de vil hvile den viktige spilleren. Det er også forventet at Yohan Cabaye vil spille. Franskmannen forlot Newcastle til fordel for Paris St. Germain for noen sesonger siden, og dette vil være hans første retur til Newcastle siden den gang. Nylig skrøt han av the Toon Army som Englands beste supportere (sammen med Palace-fansen).

Det er tvilsomt at Rafa vil gjøre noen store endringer etter 3 gode kamper på rad. Det store spørsmålet vil være om Mitrovic eller Wijnaldum vil starte, da til fordel for Papiss Cisse som endelig scoret igjen i sist kamp – og en Ayoze Perez som ikke har imponert de siste kampene.

Antatt Newcastle-lag: Darlow – Anita, Lascelles, Mbemba, Dummett – Tiote, Colback – Townsend, Wijnaldum, Sissoko – Cisse 

Usikkert om Pardew vil hvile noen spillere, men vi håper hvertfall at Zaha får seg en pause så vi slipper å se Dummett i løpsdueller med han. Vi bør også passe oss for ex-Sunderland-spiller Conor Wickham, som nok er ute etter å sende Newcastle ned.

Antatt Crystal Palace-lag: Hennessey – Ward, Dann, Delaney, Souare – McArthur, Jedniak, Cabaye, Bolasie – Wickham, Puncheon

Nedrykkstriden

Situasjonen er enkel for Newcastle sin del; kampen må vinnes og 3 poeng er livsviktig. Mackems spiller samtidig som Newcastle, og har en tøff bortekamp mot Stoke. Der har hjemmelaget ingenting å spille for, annet enn å underholde sitt eget lag. Norwich har en tøff bortekamp senere på kvelden, hvor de skal besøke Emirates og møte et Arsenal-lag som nå bør vinne for å holde på sin kjære 4. plass som gir Champions League-spill.

Lørdagskvelden kan altså bli himmel eller helvete for oss. Himmelen vil tilsvare 3 hjemmeseiere til henholdsvis Stoke, Arsenal og oss selv, noe som vil løfte oss opp på 17. plass med 2 poengs forsprang på rivalene våre – som begge har 1 kamp mindre spilt. Psykisk sett vil nok det bety enormt for spillerne våre, og samtidig knekke psyken til Sunderland litt.

Helvete vil være at Newcastle taper og Sunderland vinner. Det vil gi Mackems et langt forsprang, hvor Newcastle må vinne sine 2 resterende kamper mot Aston Villa og Tottenham – samtidig som Sunderland kan maksimalt ta 1 poeng på sine 3 resterende kamper. Det ser med andre ord mørkt ut, så vi håper virkelig at Newcastle-spillerne er i kampmodus i samtlige 90 minutter.

 

Kampen

Palace vil nok legge seg ganske lavt i håp om å ta forsvaret vårt på kontringer. De stiller nok med et lag som er veldig duellsterkt, så det skal bli spennende å se hvor tidlig Mitrovic blir introdusert for hjemmefansen. En kamp i kampen blir duellen mellom det som en gang var en knallsterkt midtbaneduo, nemlig en Cheick Tiote i form mot den franske pasningsmaestroen i Cabaye. Mitrovic mot Scott Dann kan også bli en hard og fysisk kamp, og personlig gleder jeg meg til å si duellen på Newcastles høyrekant mellom en sprudlende Townsend og backen Souare.

I det omvendte oppgjøret endte kampen hele 5-1 til Palace, i det som kanskje var Newcastle sin dårligste kamp for sesongen så langt (og det sier mye!). Likevel er det et nytt Newcastle-lag under ledelse av Rafa Benitez som spiller om dagen. Samtidig har ikke Crystal Palace slått Newcastle på St. James’ Park på 18 år, og på de siste 6 hjemmekampene står vi med 4 seiere og 2 uavgjorte.

Papiss Cisse har scoret i hans siste 3 kamper mot lørdagens motstander, et greit argument for å gi vår nummer 9 fortsatt spilletid – spesielt siden han åpnet målkontoen sin igjen mot Liverpool sist. Også Pardew sin afrikanske spiss, den kontroversielle Adebayor, står med hele 6 mål og 6 assists i sine 9 siste kamper mot oss. Spørsmålet blir for begge lag om hvilke spisser som starter, noe vi får svar på når lagoppstillingene kommer i morgen klokken 15:00.

Formmessig har Crystal Palace bare vunnet 1 av sine 18 siste kamper i ligaen, med hele 10 tap og 7 uavgjorte. Faktisk så er Pardew sitt lag det dårligste i Premier League (sammen med Aston Villa) så langt i 2016. Newcastle på sin side kan uten tap i helgen stå med 4 kamper uten tap for første gang siden nettopp Alan Pardew ledet laget. 

Spådom

TAN prøver seg nok en gang på et optimistisk resultat, til tross for en treffprosent på cirka 0 så langt i sesongen. Vi spår en deilig 2-0 seier takket være scoringer av Mitrovic og Townsend. Samtidig melder vi at Sunderland kollapser og taper 0-3, og Arsenal vinner 3-1 mot Norwich.

Howay the lads!

You must be logged in to post a comment Login