Før kampen: Liverpool – Newcastle

Oppdatert: 21. April 2016

Rafael Benitez reiser tilbake til sitt gamle hjem på Anfield i det som bør bli alt annet enn en høflighetsvisitt. Newcastle United er fortsatt i desperat poengnød for å kunne skaffe seg et lite overtak på sine nedrykksrivaler.

Når: 23. april kl. 16:00

Hvor: Anfield

Dommer: Martin Atkinson

Vises på: TV2 Sport Premium samt TV2 Sumo

For det er et Liverpool som virkelig har funnet storformen under manager Jurgen Klopp. En opphenting mot Dortmund i Europa League som fikk minnene tilbake til Istanbul i 2005 ble fulgt opp med seier borte mot Bournemouth og en overkjøring av naboene Everton i Merseyside-derby. Klopps mannskap har fortsatt håp om en topp 4 plassering, men vil nok likevel ha en tanke på semifinalen i nevnte Europa League borte mot Villareal en uke senere. Det bør vel også gi oss et lite håp om at Klopp velger å være forsiktig med sine viktigste spillere i helgens kamp.

Liverpools tabellposisjon er som nummer syv. Dette er syv poeng bak Manchester City på 4. plass, men scouserne har en kamp til gode på topplagene. På tross av god form skal det huskes på at Liverpool kun har holdt buret rent i en av de siste åtte kampene i alle turneringer. Den kampen kom mot nettopp Everton, der Everton spilte en stor del av kampen med kun 10 spillere på banen.

Av skader og suspensjoner for Liverpool er definitivt Divock Origi ute. Belgieren fikk en stygg stempling i lokalderbyet. Ellers er Emre Can, Jordan Henderson og Christian Benteke ute.

For Newcastle United virker det som de siste ukers oppløftende forestillinger endelig begynner å få avkastning. Etter å ha fått tilbake selvtilliten etter 3-0 seieren hjemme mot Swansea, ble Newcastle snytt for to poeng hjemme mot et sterkt Manchester City denne uken. Selv fra månen kunne det ses at Sergio Aguero var offside på sin scoring. Dessuten kunne Gino Wijnaldum blitt helt dersom han hadde konvertert sin store sjanse alene med keeper Joe Hart i kampens siste minutter.

Newcastle Uniteds manager Rafa Benitez var i Liverpool i seks år, og er fortsatt høyt ansett grunnet seieren i Champions League. Derfor bør Benitez ha en agenda til Lørdag. Liverpool bør får se hvilken fantastisk manager de ga slipp på.

Newcastle ligger for tiden to poeng bak Norwich City på trygg plass. Derfor hadde det virkelig gjort seg med seier mot Liverpool. Borteformen tilsier ikke at så skal skje dog. Newcastle har kun to seiere på sine 17 bortekamper.

Av lagnytt for Newcastle kan det fortelles at en lang rekke med spillere fortsatt er ute med skade. Tim Krul, Massaido Haidari, Rob Elliot, Kevin Mbabu, Fabricio Coloccini, Steven Taylor og Daryl Janmaat er alle ute. Noen savnes mer enn andre.

Det er to lag med høy selvtillit og positive resultater som møtes på Anfield. Strengt tatt er det nok likevel bortelaget som trenger poengene mest. Liverpool har realistisk sett ingen stor mulighet til havne blant de fire store, og vil fokusere mest inn mot Europa League. Nå er det virkelig på tide at Newcastle United setter fart på borteformen og provoserer frem noen gledestårer blant den sort-hvite bevegelsen vi er en del av.

Forventede lagoppstillinger:

Newcastle: Darlow; Anita, Mbemba, Lascelles, Dummett; Townsend, Tiote, Colback, Sissoko; Wijnaldum, Cisse

Liverpool: Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Allen, Milner; Lallana, Coutinho, Firmino; Sturridge

 

You must be logged in to post a comment Login