Før kampen: Newcastle – Aston Villa

Oppdatert: 22. February 2014

Flere viktige spillere returnerer til startelleveren i hjemmemøtet med Aston Villa.

Søndag 23. februar

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 1430 (norsk tid)

Dommer: Martin Atkinson

 

Newcastle er utvilsomt inne i en blytung periode. Siden salget av Yohan Cabaye har vi ikke vunnet en eneste kamp, og spesielt offensivt er det lite å skryte av. På de åtte siste kampene har laget utrolig nok ikke lykkes i å skåre i mer enn én. Fansen har dessuten vært vitne til fire kamper uten Newcastle-mål på rad siden den gang.

 

Søndagens motstander kommer fra et kort treningsopphold i Portugal. Newcastles tilsvarende opphold i Abu Dhabi førte ikke noe godt med seg, men Paul Lambert har likevel stor tro på at uka vil slå positivt ut for Aston Villa:

Det var en fin liten pause, og gutta fikk mye fritid. Uansett var de nødt til å leve i hverandres lommer en liten stund. Det har gjort oss klare til søndag, og vi satser på at det fører til seier.

Uheldigvis for Newcastle er Aston Villa et av få Premier League-lag med bedre borte- enn hjemmestatistikk. Kanskje kan dette skyldes at de er blant ligaens beste kontringslag, og at kontringsmuligheter gjerne byr seg på bortebane. Av lagets 28 poeng har i hvert fall 17 blitt hentet utenfor Villa Park. Vi må uansett tilbake til 2005 for å finne forrige gang Birmingham-klubben tok alle tre poengene på St. James’ Park. Kampen huskes likevel best for hjemmelagets tre utvisninger. Se video her: http://www.youtube.com/watch?v=AFLeTm46CqQ

 

Alan Pardew gjennomgikk fredag sin vanlige pressekonferanse med nufcTV. Manageren hadde følgende å si om kampen:

Villa har de spillertypene som vet å dra nytte av rommene som gjerne oppstår på bortebane. Det er her deres styrke ligger. De har raske spillere, og vi er derfor nødt til å være trygge bakover når vi angriper. Hvis vi lykkes i det og får det målet jeg tror vi får, er jeg, til tross for deres gode bortestatistikk, trygg på at vi får med oss den seieren vi virkelig trenger.

 

Nøkkelspillere tilbake

Svært gledelig for alle Newcastle-sympatisører er det at flere viktige spillere er tilbake etter den korte fotballpausen. Loïc Rémy har sonet ferdig sin karantene, og både Fabricio Coloccini og Cheick Tioté returnerer fra skade. Også dette ble et viktig tema for Pardews pressekonferanse, og han kommenterte situasjonen på følgende måte:

Det er oppløftende når jeg ser meg rundt på treningsanlegget og har de tre rundt meg. Sammenliknet med Liverpool er det som å ha Steven Gerrard og Luis Suárez tilbake.

MÅLSKÅRER: Loïc Rémy står for 34% av Newcastles mål denne sesongen.

Det er lett å forstå managerens glede, for Loïc Rémy har skåret  hele 34% av Newcastles ligamål denne sesongen. Nevnte Suárez er, med sine 35%, den eneste i ligaen som står for en større andel av sitt lags mål. Coloccini og Tioté vil dessuten bli ekstremt viktige for at Pardews menn skal lykkes i å nekte Aston Villa de fryktede kontringsmulighetene. Vår argentinske kaptein har vært ute med en kneskade siden første nyttårsdag, og gleder seg til å spille igjen:

Etter sju uker på sidelinja er det fint å endelig være tilbake. Det har vært vanskelig å se på lagets prestasjoner og resultater uten å kunne gjøre noe med det. Jeg ønsker å hjelpe lagkameratene mine, men blir isteden bare veldig frustrert. Det hjelper uansett ikke å tenke for mye på kampene som er spilt. Vi er nødt til å se på de som er foran oss – de 12 gjenværende – og prøve å plukke med oss så mange poeng som vi kan. Det begynner mot Aston Villa.

TILBAKE: Fabricio Coloccini returnerer etter sju uker med skade.

Skadesituasjonen

For Newcastle ser det som nevnt bedre ut enn det har gjort på lenge med tanke på skader. Gjenstående på skadelisten er bare to spillere, nemlig Gabriel Obertan og Ryan Taylor. I tillegg er det knyttet usikkerhet til Gaël Bigirimana og Hatem Ben Arfa. Sistnevnte skal ha pådratt seg en smell på trening denne uka, men ryktes klar til kampen.

Pauls Lambert kan stort sett velge blant sine aller beste før reisen til St. James’ Park. Jores Okore, Charles N’Zogbia og Libor Kozak er alle uaktuelle, men det vil sannsynligvis ha liten betydning for lagets førsteellever.

 

Antatte startellevere

Newcastle United (4-4-2): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy; Gouffran, Tioté, Anita, Sissoko, Rémy, Cissé

Aston Villa FC (4-4-2): Guzan; Bertrand, Vlaar, Baker, Bacuna, Albrighton, Delph, Westwood; Weimann, Benteke, Agbonlahor

 

Bildene er hentet fra www.nufc.co.uk

Twitter: @magnbraa

You must be logged in to post a comment Login