Før Kampen: Man. City – Newcastle

Oppdatert: 21. February 2015

Et skadeskutt Newcastle tar turen til Manchester, hvor et revansjelystent hjemmelag venter.

Avspark: 18.30

Sted: Etihad Stadium

Dommer: Chris Foy

29. oktober i fjor: Newcastle gjester Etihad Stadium i ligacupen. Kun seks minutter av kampen er spilt, når Rolando Aarons dukker opp og setter ballen i mål. 69 minutter senere dobler Sissoko ledelsen, og sørger for at Newcastle vinner sin første kamp på 12 forsøk på de lyseblås hjemmebane.

Knappe fire måneder senere virker seieren som en fjern drøm. Lørdag kveld venter et revansjelystent Manchester City på et skadeskutt Newcastle på Etihad Stadium.

Forsvarskrisen er et faktum, når de svarte og hvite tar turen sørover. Kun fire forsvarsspillere er tilgjengelige til kampen, hvis man ser bort fra at Anita og Colback kan spille på hver sin backplass. Dummett var siste tilskudd på skadelisten denne uken, og må trolig innfinne seg på tribunen store deler av det som gjenstår av sesongen.

13 kamper gjenstår, og et City som ligger sju poeng bak Chelsea er avhengig av en seier for å henge med i kampen om ligagullet. Newcastle er på sin side plassert på en 11. plass, med ti poeng ned til nedrykk og 11 poeng opp til sjetteplassen, og minimalt å spille for.

To trepoengere på 12 kamper er status for Carvers menn før avspark. Det er med andre ord lite som tyder på reprise av det vi så en oktoberkveld i 2014. Carver synes likevel å ha troen på en mulig seier.

– Vi reiser dit vel vitende om at vi spiller mot et godt lag, men vi kommer ikke til å frykte dem fordi vi har bevist at vi kan oppnå gode resultater på deres hjemmebane tidligere. Vi reiser ikke dit for å parkere bussen og forsvare oss til poengdeling. Vi skal prøve å slå dem, sier Carver til Newcastles offisielle hjemmeside før kampen.

Forsvarskrise

For å toppe det hele, kan Newcastle bli nødt til å forsvare seg mot 25 millioner pund-mannen Wilfried Bony, som returnerer til Citys stall etter Afrikamesterskapet. 

Av skader, er det kun tidligere Newcastle-spiller James Milner som er utilgjengelig for hjemmelaget. Ellers er Manuel Pellegrini og Yaya Toure i likhet med Bony tilbake fra Afrikamesterskapet, mens toppscorer Sergio Aguero er i form etter ryggproblemene han fikk mot Stoke forrige uke.

Newcastle reiser som nevnt med et skadeskutt forsvar, og kun Janmaat, Williamson, Coloccini og Haidara er tilgjengelige forsvarsspillere.

Carver har også problemer i midtbaneleddet med Remy Cabellas kneskade. Den kommer bare på toppen av allerede utilgjengelige Siem de Jong (kollapset lunge) og Cheick Tiote (kneskade). Som før er Steven Taylor, Rob Elliot, Rolando Aarons og Sammy Ameobi alle utilgjengelige, mens Ryan Taylor er tvilsom til denne kampen.

Skremmende statistikk

For å gjøre utgangspunktet mer deprimerende, kan man ta en kikk på statistikken for de to lagene.

Yaya Toure har scoret fem mål på sine siste seks ligakamper mot Newcastle, mens Sergio Aguero har fire mål på tilsvarende antall kamper mot bortelaget. Man bør likevel merke seg at Newcastle har scoret i sine fire siste Premier League-kamper mot City.

Hjemmelaget er ubeseiret på sine siste 16 Premier League-kamper mot Newcastle, med 14 seiere og to uavgjort. De siste ti ligakampene har endt med seier til de lyseblå.

Sannsynlig startoppstilling:

Newcastle: Krul; Janmaat, Williamson, Coloccini, Haidara; Colback, Abeid; Perez, Sissoko, Gouffran; Cisse

City: Hart; Zabaleta, Mangala, Kompany, Clicy; Touré, Fernandinho; Navas, Silva, Nasri; Agüero

You must be logged in to post a comment Login