Preview: Manchester Utd. – Newcastle

Oppdatert: 21. August 2015

Newcastle nærmer seg en grufull tapsrekord. Og nå kommer kampene mot topp 4-kandidatene på rekke og rad.

Dato: Lørdag 22. august

Tidspunkt: 13.45

Dommer: Craig Pawson

Mens Newcastle står med 1 poeng etter de to første kampene, kjemper Manchester United om tabelltopp etter to strake trepoengere. Lørdag møtes de to lagene på Old Trafford, der Newcastle har kun en ligaseier i Premier Leagues historie.

Ny mann inn

For Newcastles del har det vært en begivenhetsrik uke, der Florian Thauvin har sluttet seg til klubben. Franskmannen blir likevel trolig ikke å se på banen lørdag, da han har hatt for kort tid med laget. For Steve McClaren blir det en spesiell situasjon å vende tilbake til Old Trafford, der han tidligere blant annet har vært assistent for Alex Ferguson.

De røde djevlene kommer fra en selvsikker 3-1-seier over Club Brugge i midtuka, og jakter sin fjerde strake seier i liga og cup.

Hvis alle poengene forblir i Manchester, kan Louis van Gaal i tillegg skilte med manageren som for første gang har tatt laget til tre strake seiere i åpningskampene i Premier League siden 2011/12.

Ikke imponert

Det er ingen tvil om at lørdagens kamp blir en hard batalje for Newcastle. Manchester United har brukt store summer for å sikre seg forsterkninger i sommer, noe som ser ut til å ha gitt utslag i poengjakten. Man skal likevel være klar over at laget på ingen måte har imponert i ligaen så langt, til tross for full pott etter seks kamper.

Det er med andre ord ikke et uslåelig Manchester som stiller til avspark på hjemmebane. Etter en heldig 1-0-seier mot Tottenham fulgte laget opp med nok en 1-0-seier mot antatt langt svakere Aston Villa. Hvis Newcastle leverer spill på nivå med kampen mot Southampton i åpningsrunden, vil det være høyst mulig å gi djevlene kamp om poengene.

Mange ute for Newcastle

For hjemmelaget er Fellaini fremdeles utestengt, og vil sone sin siste kamp i suspensjonen. Phil Jones er uaktuell til kampen grunnet sykdom, mens Marcos Rojo mangler kamptrening og er satt på sidelinjen.

Verre er det imidlertid for Newcastle. Moussa Sissoko og Siem De Jong er begge tvilsomme for Magpies, men kommer forhåpentligvis i form til kampstart. I tillegg er Emmanuel Riviere, Sylvain Marveuax og Paul Dummett fremdeles ute med skade, mens Daryl Janmaat er suspendert etter utvisningen i forrige runde mot Swansea.

Det er ingen tvil om at skadesituasjonen vil være utfordrende for forsvaret, som vil være svekket på høyre back i tillegg til svake alternativer på venstreback.

Se opp for: Memphis Depay, som vil prøve å fortsette fremgangen han viste mot Club Brugge i midtuken.

Fakta før kampen

Verdt å merke seg er den grufulle bortestatistikken Newcastle nå står med. 7 strake tap, og har ikke tapt 8 bortekamper på rad siden rekorden med 9 strake bortetap i 1977.

Som om ikke det var nok, så har ikke Newcastle vunnet mer enn en kamp på Old Trafford i Premier Leagues historie. 7 har endt uavgjort og 13 med tap.

Og rekken fortsetter: Ikke noe annet lag enn Manchester United har Newcastle tapt så mye mot.

På den lyse siden registreres det at Steve McClaren har to og en halv sesong bak seg som assistenttrener på Old Trafford. Tre PL-titler, Champions League og FA Cup-gull (der Newcastle ble slått i finalen) er noe av det han har med seg fra tiden i klubben. Har han også med seg suksessoppskriften på hvordan laget skal bli slått?

Trolig lagoppstilling: Krul; Haidara, Taylor, Coloccini, Mbemba; Colback, Tiote; Obertan, Wijnaldum, Sissoko; Cisse

You must be logged in to post a comment Login