Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 05. October 2019

Det begynner å bli krisetilstander i Newcastle. Heldigvis er det svært mange andre klubber som har hatt en svak start på sesongen.

Dato: Søndag 6. oktober
Kampstart: Kl. 17.30 på St. James’ Park
Dommer: Mike Dean

Motstanderen
Ole Gunnar Solskjær er under hardt press etter en horribel avslutning på forrige sesong og en svært skuffende sesonginnledning. På mandag spite de røde djevlene 1-1 hjemme mot Arsenal. Et reservepreget Manchester United fulgte opp med 0-0 borte mot AZ Alkmaar i Europa League på torsdag. Med seier vil Manchester United kunne klatre fra 11.-plass til 5.-plass. The Red Devils stiller imidlertid skadeskutt på St. James’ Park.

Søndagens motstander har slitt med å finne veien til mål, men har ett av de tetteste forsvarene så langt denne sesongen. På syv kamper er fasiten ni scoringer og syv baklengsmål. Kun Liverpool er bedre med seks baklengsmål, men serielederen har til sammenligning omsatt 20 sjanser til scoringer. Til sammenligning er fasiten for Newcastle fattige fire scoringer og hele tretten baklengsmål.

Lagene
Isaac Hayden soner sin første av tre kamper, etter et meget velfortjent rødt kort mot Leicester. Det så lenge ut til at Newcastle med det gikk mot en liten krise sentralt på midtbanen, men Steve Bruce har bekreftet at Jonjo Shelvey er kampklar igjen. Svært overraskende var det også at 58-åringen kunne melde at Dwight Gayle er disponibel. Spissen har ikke spilt ett eneste minutt for klubben siden han returnerte fra sitt låneopphold i West Bromwich. Helt uten kamptrening – og med Andy Carroll, Yoshinori Muto og Joelinton tilgjengelige – er det vanskelig å se at Bruce inkluderer Gayle i den endelige kamptroppen.

Det var optimisme vedrørende tilgjengeligheten til både Matt Ritchie og Jetro Willems, men det er bare sistnevnte som har ristet av seg skadeproblemene. Florian Lejeune mister kampen, men ifølge rapportene kan franskmannen være disponibel igjen etter den kommende landslagspausen.

Det er nærliggende at det blir store utskiftninger på laget som ble ydmyket forrige helg. Bruce uttalte etter kamper at prestasjon mot Leicester var «uakseptabel», og anklaget laget for å gi opp. Ifølge The Guardian avlyste 58-åringen treningsøkten dagen derpå – rett og slett fordi han var så sint. Den utrolig dårlige opptredenen medfører også sannsynligvis at Bruce skifter tilbake til en forsvarstreer med offensive sidebacker. Ifølge Daily Mail var bakgrunnen for formasjonsskiftet at Willems pådro seg en kneskade i oppkjøringen til kampen. Ifølge samme avis, skal spillerne ha tvilt på formasjonsskiftet, og følt at dette var lite gunstig allerede før avspark. Rapporten støttes opp av et intervju som Martin Dubravka hadde med Sky Sports på torsdag, hvor han blant annet siteres på at «[v]i er vant til å spille med fem i forsvar som sannsynligvis passer oss bedre».

Det mest nærliggende er at Shelvey erstatter Hayden. Det ville heller ikke overraske om én av midtstopperne blir ofret til fordel for Federico Fernandez eller Ciaran Clark. Emil Krafth ikke har klart å finne seg til rette i laget, og blir nok ikke å finne i søndagens startellever. Svensken har sett svært svak ut defensivt, og en kan registrere at laget bare har sluppet inn ett mål på de to kampene 25-åringen ikke har spilt. På de fem kampene svensken har vært i startelleveren, har det endt med tolv baklengsmål. Det ville heller ikke overraske om Joelinton mister plassen sin i startelleveren. Brasilianeren har virkelig slitt siden seieren over Tottenham. Muto var et frist pust mot Leicester frem til han av taktiske grunner ble tatt av banen etter Haydens utvisning. Japaneren bør derfor få fornyet tillit. Ifølge en tidligere artikkel i The Telegraph, er sannsynligheten svært liten for at vi får se Carroll starte en fotballkamp før året er omme.

To endringer som egentlig gir seg selv, er at både Allan Saint-Maximin og Willems kommer inn. Det store spørsmålet er i så fall hvem av Christian Atsu og Miguel Almiron som går ut av laget. Sistnevnte har i tre kamper på rad blitt byttet ut, og har ellers skuffet stort i sesonginnledningen. Sannsynligvis vil derfor Almiron bli ofret. Med fem baklengsmål forrige helg og en ellers dalende formkurve, kan det også være at Bruce overrasker ved å vrake Dubravka.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Schar, Lascelles, Dummett, Willems – Atsu, Shelvey, Sean Longstaff, Saint-Maximin – Muto

Manchester United må igjen klare seg uten Anthony Martial, noe som er godt nytt for Newcastle-fansen. Forsvarskvartetten Luke Shaw, Eric Bailly, Phil Jones og Timothy Fosu-Mensah mister også definitivt kampen. Desto mer gledelig er det at Paul Pogba har blitt bekreftet utilgjengelig til søndagens. For øvrig er det ventet at både Aaron Wan-Biassaka og Jesse Lingard går glipp av kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: De Gea – Tuanzebe, Maguire, Lindelöf, Young – Pereira, McTominay, Matic – Mata, Rashford, James

Innbyrdes oppgjør
Klubbene har møtt hverandre 48 ganger i Premier League. Det har endt med knappe seks seiere, 14 har endt med uavgjort og 28 har endt med tap. På disse kampene har Newcastle sluppet inn 97 mål og scoret 49 ganger.

Forrige sesong endte begge oppgjørene med seier til de røde djevlene. Den utrolig snåle kampen, hvor Newcastle hadde en 0-2-ledelse, men som endte med 3-2-tap, ble faktisk spilt på akkurat samme dato på Old Trafford. Tilsvarende oppgjør vant Ole Gunnar Solskjær og hans menn 0-2. Sist gang The Magpies beseiret The Red Devils var 11. februar 2018, da Dubravka holdt buret rent i sin debut. Kampen endte 1-0, etter en scoring av Ritchie.

Kanskje ikke veldig overraskende vil du si, men Steve Bruce har aldri vunnet mot sin gamle arbeidstaker som manager.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login